icon

Ako odblokovať nerv pri tŕpnutí ruky?

didi35
17. dec 2025

Začala mi tŕpnuť ruka, mala som stres v práci, stuhol mi trapéz. Bola som aj na masáži, ale nepomohlo. Ruka mi stále tŕpne. Ako odblokovať nerv? Čo odporúčate? Na MR som zatiaľ nebola. Dakujem

veselo_neveselo
17. dec 2025

Fyzioterapiu?

sisamisaaa
17. dec 2025

@didi35 Magnezko si daj, a pracuj s tým stresom. Sama priznávaš že si ho mala. Teraz viac oddychuj. Keď si v strese, môže ti stuhnúť nejaký sval, ten zatlačí na nerv a ruka stŕpne. Riešenie je si to len uvedomiť, uvoľniť sa a oddýchnuť, uvedomiť si ako dýchaš, nad čím premýšľať, vedieť pustiť a vypnúť hlavu. Zatuhnutia a útlaky sa potom vyriešia samé.

vierkaa0
17. dec 2025

mne pomohol Revitanerv. 👍

romino
17. dec 2025

plny youtube roznych navodov, ako cvicit .. na tu ktoru partiu ci priznaky.
samozrejme, treba byt opatrny. "pocuvat" svoje telo.
a velmi dolezita aj prevencia - ak je nejake sedave zamestnanie, zamysliet sa, ci len nahodou nesedis v divnej neergonomickej polohe pri praci cele hodiny. To je uplny zaklad.
Samozrejme, celkovo je nevhodne hodiny sediet .. ale este aj kadejako vykrutene, to je uz uplna katastrofa pre telo.
celkovo, samozrejme maximalne sa priebezne hybat, idealne kazdych X minut vstat od PC, poskusat rozne natahovacie cviky atd.

kacena4
17. dec 2025

no v prvom rade neurolog, nasadenie liekov na uvolenie svalstva a az potom sa nieco "odblokuje" ked to nie je stuhnute a cvicit cvicit cvicit

anonym_8aa9df
17. dec 2025

Magnézium a pyridoxin b6