Ako odstrániť dlhodobé spazmy na chrbtici?
Ako čo najrýchlejšie a najúčinnejšie odstrániť dlhodobé spazmy na chrbtici? Úplne tam cítim boľavé miesta, hrce, uzliky z ktorých mi bolesť vystreľuje do chrbta a do boku a do rebier a brucha.
Dá sa to nejako rozmasirovat alebo odstrániť aj svojpomocne doma?
@elizme ako dlho to trvalo, kým sa ti to podarilo, prípadne aký typ cvikov je na to vhodný?
Masáž,bankovanie ,strečingom,suché teplo,chod na masáž
@minenkaa idem o týždeň na hĺbkovu masáž. Ale keďže je to dlhodobejší problém, asi to bude chcieť chodiť na masáž pravidelne a častejšie.
A cvičiť,cvičiť a cvičiť .Odporucam ostať po masáži aspoň deň doma ,ak budes môcť vôbec chodiť
10 dni cvicenie u fyzio, elektroliecba, parafin, masaz a potom udrziavat cvicenim. Ak prestanes, vsetko sa vrati. Alebo odstranit pricinu a podla priciny zahajit liecbu.
Podla toho kde ich máš. Su tisice videi na youtube, od fyzioterapeutov, na hrudnu, krcnu chrbticu, pod lopatkami atd. Zaklad je na tu partiu robit strecing, a cvičiť chrbát komplexne a funkcne. Celý, a na to sa da tiež najst strašne vela toho. Urob si prieskum a plan, a drz sa ho. Cvicenie aspoň tri krat tyzdenne, kratky strec kľudne každý den. A masaze su super takisto.
Jedna masaz nepomoze
Noooo, ja som chodila zhruba kazdy tyzden - co 10 dni na masaz (ale poriadnemu maserovi, nie "len tak"), a trvalo to mozno pol roka, pokial sa mi vyrazne ulavilo? Predtym vela rokov kancelarska praca a vecne pri stole s pc. Ale ja mam aj problematicku chodzu, osttuhy, bolave achilovky, takze mne to vsetko kvoli zlej chodzi zatuhne zas a znova.
Ale ja aj vela plavam, strecing, jemnu jogu, chodim do sauny na prehriatie svalov, takze to udrziavam aj takto.
Zatial hladaj aj fyzioterapeuta, alebo skolu na cvicenie na chrbat, nech ta naucia.
da sa.. su na to aj cviky s loptickou alebo masaznym valcom.. ale to je naj s fyzioterapeutom KTORY SA VYZNA, prejst... iba masaze ako take, a iba nejake procedurky, to su len kratkodobe riesenie a dlhodobo je to dost finance narocne. Ja som kedysi sa ucila podla rozhybto videi, vygooglis urcite... neviem ale teraz ako to maju spracovane 🙂 mne to pomohlo viac ako masaze, a nechodila som na ziande hlbkove extra, lebo po tom som nemohla ani chodit, cize zo zaciatku kazdy tyzden, potom kazde dva.. ale ako pisem ,to bola taka prva pomoc a kratkodoba. Treba cele telo riesit, civicenie, postavenie, chodenie, sedenie.. :D
Fyzioterapia na mieru.
@minenkaa ďakujem..cvičím zhruba druhý mesiac ale na masáže ešte len pôjdem.
@simca06022011 ďakujem, áno to cvičenie poznám. Skúsim sa tomu venovať podľa toho.
@veselo_neveselo no veď to ja tiež myslím že to potrvá dlho lebo mám fakt chrbát same spazmy a hrozne stuhnuty. Mri no neukázala, takže to bude pravdepodobne tento problém.
@mk1111111111 to mi je jasné. Že dlhodobý problém nevyriešime jednou masážou, skúsim chodiť pravidelne a uvidíme čo to prinesie v kombinácii s cvičením.
@elizme no ja mám po celom chrbte spazmy a stuhnuté svalstvo veľmi.
Hlavne zozadu popod rebrá a odtiaľ mi to hrozne strieľa do rebier a brucha.
Daj si aspon 3x za sebou masaz raz do tyzdna. Potom ti bude stacit raz za 3 tyzdne. A Dobru fyziterapeutku, ktora ta nauci spravne dychat, spravne chodit a udrzovat si zdravy chrbat. Ja cvicim roky na chrbat ako ma naucila fyzio ale dostala som sa k inej, lebo ma ťahalo na hrudníku a ta moja isla na operaciu a ta hned z fleku, ze zle dycham. Tak teraz 4 den cvicim dýchanie podla jej pokynov a normalne citim ako sa mi uľavilo na chrbtici a tlaky na hrudi. Budeme raz do tyzdna pokracovat v cviceni so správnym dýchaním.
Aha tak, to to radšej smer fyzio. Ja som mala jednu alebo dve spazmy... to sa ešte dá doma, toto už bude komplexný problém.
@aandrea9 áno bola. Vraj mám cvičiť. A to bolo celé. Aj mri mám a tam nič také zásadné neukazalo
Da sa to aj doma ale po intrukciach s fyzioterapeutom.
Ja si masirujem sama tenisovou loptickou. Najviac mi pomohlo pol roka chodit na kombinaciu, masaz bankovanie mäkke techniky

Da, rozmasirovanim a pravidelnym cvičením som sa toho zbavila. Akonahle predtanes cvičiť zacnu sa robit znovu.