icon

Ako odstrániť zhrubnutú kožu na pätách?

alofinka
18. júl 2022

Už ma to unavuje každý mesiac chodiť a platiť za pedikúru, vydrží to aj tak len mesiac, nedá sa to niečím iným domácim odstrániť?

Strana
z2
tosomja
18. júl 2022

@alofinka ja si robím kúpeľ na nohy s himalajskou soľou. A vyšuchám poriadne, potom nakremujem krémom z avonu na päty a vydrží týždeň. Ale mám ich hrozne. Aj celé chodidlá.

xsuzannex
18. júl 2022

pipnem sa

jarmila2010
18. júl 2022

odporucam parasofin ponozky...nohy vydrzia ok aj 3 mes...obcas prebehnem pemzou a nakremujem

nafka0483
18. júl 2022

@alofinka Neda sa to odstranit natrvalo 🤦‍♀️ jedine keby si prestala chodit a len sa vznasala.

Po pedikure nohy dalej osetrujes? Ked kazdy-kazdy druhy den v sprche prebehnes pemzou a na noc poriadne nakremujes, raz za tyzden si das masku, tak to bude ovela lepsie.

monillia
18. júl 2022

@jarmila2010 parasoftin je super, ale teraz v lete sa veľmi nehodí,neviem si predstaviť chodiť týždeň s nohami ako by som mala lepru

jjanulienka
18. júl 2022

Skorocelova masticka je výborná no ale treba poctivo kremovat

miriam_s
18. júl 2022

O päty sa musíš starať pravidelne, samé od seba pekné nebudú 🤷 používam parasoftin ponožky raz za 2 mesiace, po nich mám päty a chodidlá "ako nové" , mimo toho po kúpeli ich prejdem pemzou a poctivo kremujem krémom na nohy...

jarmila2010
18. júl 2022

@monillia treba si ich dat na zaciatku leta a tak ti nohy dlho vydrzia ok...

ninka99865
18. júl 2022

No ja mám katastrofálne päty kvôli zníženej činnosti štítnej žľazy furt si ich sucham krémy som vyskúšala už všetky asi na svete a vždy mi to vydržalo krátko s minule som tu na mk zistila že treba používať prípravky s ureou… akože baby odpadla som aky to ma účinok, maju krémy s 5% ureou až do 30 som našla a krémov je plno.. takže toto odporúčam ja

monillia
18. júl 2022

@jarmila2010 autorka pravdepodobne rieši problém čo teraz s pätami. Ja viem, kedy je najvhodnejšie ich používať.

simca06022011
18. júl 2022

No po pedikúre nohy kremujem, pilnik mam v sprche... Vacsinou mi tu pedi treba tak 1-2x do roka. Velmi sa mi osvedčili tie ponozkove masky, na veľmi zhrubnutu kozu eucerin urea krem je 30%, ale to je uz brutus, takze ja s nim opatrne 😂

jarmila2010
18. júl 2022

@monillia tak,ja si ich idem dat aj teraz pred dovolenkou..tyzden vydrzim chodit v nejakych celych topankach...ked sa zacnu supat,tak si ich vzdy vecer vymacam a dobre vysucham...potom to ide pekne dolu...neopadava koza vo velkom a je to hlavne rychlejsie prec...

kkovacovak
18. júl 2022

@alofinka kúp si toto https://www.notino.sk/eucerin/urearepair-plus-l...
Najlepšia vec na svete. Odmočím nohy v slanej vode, dám pemzou dole čo ide a týmto natriem. Stačí troska a vydrží ti to naozaj dlho. Použila som už milión krémov na nihy ale toto je top. Má veľké % urei. Ešte je dobrý aj cerave krém na nohy. https://www.notino.sk/cerave/sa-obnovujuci-krem...
Keď mám nohy fakt v zlom stave lebo si ich poctivo nemažem tak dávam ten eucerin, nechám zaschnúť a potom natriem toto. Parasoftin je blbosť. To ti zaberie len na chvílku.

alenamihal
18. júl 2022

Mne v zahranici v salone normalne neakou vzlastnou ziletkou doslova osupali tu tvrdu kožu a mala som pokoj aj na rok...tu na svk som sa s tym este nestretla.iba ak by cinania to robili,tí su na take veci..

bajka16
18. júl 2022

Ako ti píšu ženy, pravidelná údržba. Najlepšie je chodiť pravidelne na pedi. Vydrží to dlhšie ako také domáce brúsenie, a máš pokoj.

victoriab
18. júl 2022

@alenamihal aj ja som videla super video na YouTube ako to robia... Vyzeralo to super, ale tu neviem či to niekto robí

marca12
18. júl 2022

Zvyknem kazdy den pemzou v sprche prebehnut,vecer nakremujem a mam stale pekne nohy. Mozno je to aj genetika,neviem

slavomira236
18. júl 2022

@jarmila2010 mne dokedy zišli tie najhrubšie časti už sa mi pod tým spravilo hneď tvrdé ja by som musela dávať ponožky za ponozkami

nikaeli
18. júl 2022

Na pedikúre som ešte nikdy nebola, mám 42 a pri každej sprche si vyšúcham päty pemzou a namastím nechtíkovou masťou z DM - obsahuje vazelínu. Nikdy som na chodidlách nemala zhrubnutú kožu. Vyskúšaj si večer mastiť nôžky na hrubo a dať ponožky.

jarmila2010
18. júl 2022

@slavomira236 aj ja mam velmi suche paty,lebo nonstop chodim s bosymi nohami..aj doma..a prave tym macanim v case supania,cely proces urychlim...a vzdy kremujem vtedy...ja som fakt spokojna...miniem ,tak troje ponozky za rok...pedikerka mi nikdy nohy,tak ucinne neosetrila...

hlubik
18. júl 2022

@alofinka kup si pilnik normalne taky na nechty taky drsnejši a na sucho vypilnikuj, uvidiš sama ten vyskedok a potom po sprche nakremuj

jarmila2010
18. júl 2022

@alenamihal ano ,je taka ziletka od scholl...nieco taketo...
https://www.mojalekaren.sk/scholl-hoblik-na-zro... aj ten mam doma a aj ten elektricky pilnik od nich...ale pre mna su ponozky pohodlnejsie a efektivnejsie...a ked som chodila ku pedikerke,tak pouzivala klasicky skalpel na orezanie koze

ninka99865
18. júl 2022

@jarmila2010 a toto sa ako používa? Ja by som sa bála že si rozrezem pätu 😳

jarmila2010
18. júl 2022

@ninka99865 nie,to ta hlboko nepusti...ublizit si mozes,ked si to moc dp ziveho pozriezas....potom je to miesto citlive..treba len tu najhrubsiu kozu a potom pouzit pilnik

nafka0483
18. júl 2022

@alenamihal Mne to robia vzdy aj tu na Slovensku. Presne s takym ako pridala @jarmila2010

sissy27
18. júl 2022

@alofinka najlepšie na sucho vyšúchať pilníkom na päty (balea dm, cca 2€) a natrieť krémom s ureou (balea dm, tiež cca 2€). Toto tak 2-3 razy do týždňa, zaberie to 5-10minút a je to ideálna udržiavačka medzi pedikúrou, tiež tam nebudeš musieť každý mesiac.

ivankamirka
18. júl 2022

@alofinka ja som zistila, že keď beriem b-komplex mám pekné päty, už po mesiaci vidno zmenu, keď prestanem zas katastrofa🤷‍♀️

ninka99865
18. júl 2022

@sissy27 aky piknik vieš poslať foto prosím?

nafka0483
18. júl 2022

A inak urcite hra rolu aj genetika. Manzel ma paty ako babatko, nosi uzavretu obuv, na pedikure nikdy nebol, nepouziva pemzu ani nic 🤷‍♀️ Ja potrebujem pravidelnu pedikuru a starostlivost aj medzi tym.

jarmila2010
18. júl 2022

@nafka0483 aj muz ma babatkovske nohy,ale jeho,ani v lete neuvidis bez ponoziek a stale botasky...slapky nosi,len na kupko...svagor je,ako ja,ze vela chodi bez ponoziek a jemu paty,az praskaju...

Strana
z2