Ako ovplyvniť zmýšľanie pri tetánii?
Keďže mi bola stanovená diagnóza tetania a úzkostná porucha s panickymi atakmi, som už z tých atakov v štádiu ,že mám problém už niekam ísť,čo u mňa nie je bežný stereotyp. Snažím sa to prekonať bez AD. Chcela by som od Vás radu ako nastaviť myseľ aby som to zvládla. Teraz som pozvaná na slávnostný obed a už mám myšlienky,čo ak má prepadne atak. Atak sa u mňa prejavuje nepravidelným búšenie srdca,keď to vytiahnem aj na 170, mdloby, triaška,sucho v ústach a keď to na mňa príde mám problém aj odpovedať na bežné otázky. Bojím sa strašne niekam ísť. Viem,že zväčša každý mi odpovie,že jednoznačne AD,no podľa mňa to môj problém nerieši,len to potlačí. Ďakujem za každú radu.
@diuska86 ďakujem pôjdem si kúpiť. Mňa najviac ubija to búšenie srdca a samozrejme mi ide aj tlak hore.
.
Rozhodne tieto veci netreba brať na ľahkú váhu. Neriešené, potlačované a utajované stavy môžu vyústiť do veľmi ťažkých psychických porúch - až na toľko, že sa človek bude báť opustiť izbu/dom. Nie je hanba poradiť sa s doktorom/psychológom - všade vo svete to je normálna vec. Často to môžu byť aj príznaky iných ťažkostí takže šup doktorovi, kým to nie je neskoro...
Ahoj, ja mam podobne problemi , nemavam doslova zachvaty ale casto neprijemne pocity, hrcu v hrdle citim stale niekedy viac inokedy menej , zvlastny pocit na hrudi najma vecer a ked zaspavam , taktiez sa strhavam zo spanku ze nemozem dychat, v noci mi trpnu prsty na rukach... sem tam citim "preskocenie" srdca... to ma asi najviac vystrasi..... prvej som tieto prejavy mala raz za cas no teraz ( prekonala som aj covid) sa to opakuje velmi casto...najhorsie je to vecer, bojim sa zaspat, skusila som z lekarne depress je nenavykovy na prirodnej baze, uzivam ho 2 tyzdne a mam pocit ze je mi troska lepsie
ja som raz v jednej diskusii čítala taký zaujímavý spôsob (to bolo tuším, že sa chalan bál osloviť ženu, ale môže sa to použiť na akúkoľvek situáciu)
- také predstavovanie v hlave, toto bolo tak na časti (len potiaľ, pokiaľ je to pre človeka dosiahnuteľné a potom postupné posúvanie)
Takže predstavovanie v hlave (resp. teraz to všade používajú ako vizualizácie)
napr. že najprv sa teda chalan oblečie, vyjde z domu a chce ísť do nejakého podniku, chytí strach, tak nevojde
- druhýkrát si predstavuje, že teda už vojde aj dnu, ale neosloví žiadne dievča
- v tretej predstave si už aj sadne a prehodí pár slov s čašníčkou atd atd...
Teda predstavovať si tie jednotlivé kroky v hlave, povedzme potiaľ, pokiaľ ti to nezačne vyvolávať paniku (resp. len miernu paniku, takú, ktorú vieš predýchať). A postupne ťa to posunie ďalej.
Čítala som, že mozog nerozoznáva predstavy od reality (preto už len pri tých predstavách môže človek zažívať úzkosti, plač...). A teda, keď si to takto natrénuješ v hlave, potom v realite to bude pre teba také známejšie, akoby si to už zvládla aj predtým, takže to vieš zvládnuť znova.
Dobrú deň prajem, ja som mala tetanii, úzkost a paniku niekoľko rokov, ja som našla riešenie na prírpdnej báze z byliniek. Keď máte záujem napíšte mi 🙂
@luciar260 ničoho sa nebojte, to sú iba stavy z úzkosti, tiež som s nimi bojovala dlho, ad neodporučam, zbytocne vám ničí iné dôležite orgány. Ja som mala dlhodobo zápchy a nevedela som, že črevá môžu mat súvislosť s touto chorobou. Užívam produkty, ktoré mi pomohli a už nemávam ataky ani úzkost. Sú sice maozaj drahé, ale stojí mi to za to 🙂 konečne viem normalne fungovať a moje zdravie je dôležité. Radšej dám peniaze za niečo čo mi naozaj pomôže k zdraviu a vymechám modne trendy v obchosných centrach či kozmetiku.
Normalne si daj Ad a budes zit plnohodnotny zivot 🙂 ja od vtedy neviem ani co je tetania 🙂 a dr povedal ze zadna tetania neni je to len uzkostna porucha ale ze lekary ju radi pisu do diagnoz lebo nanu dostavaju peniaze z poistovne 🙂) Ja som ad ze boze niesom šiši a je to uplne jak keby das celaskon nic ti neni a zijes plnohodnotny zivot ja dakujem bohu za ty lieky a v tejto dobe by ich asi mal jest kazdy ;)
@keira13 no práve som prišla z interného,atak trval dve hodiny..za volantom mi strpli nohy tlak vyletel na 170/90 a tep 140...a lieky mi vôbec nezaberali
ked nechces ad odporucam ti mindfulness kurz.
No včera ma to prepadlo opäť,končila som v práci tep 140 tlak 170/90 z ničoho nič v priebehu pár sekúnd to prepuklo a začali mi za volantom tŕpnuť nohy. Trvalo to o niečo dlhšie dve hodiny, myslela som,že niekde odpadnem a najhoršie je,keď je človek vtedy sám. Nevie,či sadnúť, ľahnúť alebo sa prechádzať. Niečo neskutočné.
štítnu žľazu ti kontrolovali? lebo pri hyperfunkcii je vysoký tlak, silné búšenie srdce, vysoký tep, potenie, nepokoj...
@unicornlady pred rokom a mala som všetko v poriadku
Ja som chytala panické záchvaty, keď nastúpila korona a rúška. Mala som pocit, že ani dýchať nemôžem a bolo mi až na odpadnutie.
Priateľ mi vravel, že ak sa aj nemôžem v nejakej chvíli nadýchnuť, tak nemám spanikáriť, lebo telo vie chvíľku vydržať bez kyslíka.
Skúšala som potom dychové cvičenia z netu, také naťahovacie cviky atd... a nejak mi to časom aj pomohlo.
Aj ja mam tetániu a viem ako sa cítite
Skúste dopĺňať kvalitné minerály. Nielen magnézium, mne pomohlo aj to
@vikinka292 ahoj vedela by si mi bližšie povedať aké mineráli treba brat ?

Mala som také že som počula ako silno mi bije srdce ale mňa najviac trápili v tom čase triašky a teraz to brnenie, guaracujan je voľnopredajny, mal by byť prírodný a je na ukľudnenie.manzelovi zaberá.