icon

Ako pomôcť priateľke s úzkostnou poruchou?

16. apr 2025

Sme mladý pár. (19-24) Moja priateľka má úzkostnu poruchu. Ja už neviem na koho sa mám obrátiť a čo robiť.
Poslednou dobou je strašne nervózna. Akože nie že by kričala alebo sa hádala. Iba je celkovo podráždená. Často ju pobolieva hlava. Nedokáže poriadne spať.
(Hovorím dopredu že žiadne lieky neberie ani nebrala nikdy čo viem . )
Už som z toho zúfalá. Od seba ma odháňa, že to nemám riešiť. Hovorí že chce byť sama ale ja viem že jej to neprispieva. Momentálne aj končí školu čiže môže byť že je vystresovaná aj z toho veľkého objemu veci čo má do školy. Neviem ...
Čo by ste mi poradili ?

zuzkaa1991
16. apr 2025

Kupit.si depress ;) na večer si dat poprípade cez den mne to velmi pomohlo nie su to AD ale ukludni telo ;)

sowhat
16. apr 2025

berie nejake lieky alebo doplnky na tu uzkost? minimalne magnezium by mala, pripadne volne predajny je Lavekan, aby sa to trochu korigovalo.. a je to o komunikacii - ked chce byt sama kym zvladne skusky atd, moc si nepomozes, budes ju len hnevat ked sa jej budes vnucovat

autor
16. apr 2025

@sowhat nie neberie žiadne , jej skôr pomáha keď si v pokoji číta knihy alebo maľuje/kreslí. Snažím sa s ňou komunikovať ale vždy mi povie " nechcem to riešiť viem že máš toho sama veľa ".

melanta
16. apr 2025

Hovorí že chce byť sama ale ja viem že jej to neprispieva.

Vzťah je o komunikácii a rešpekte. Ak chce byť sama, tak ju nechaj, nech je sama so sebou. Že ty si myslíš, že jej to neprospieva je úplne irelevantné, ak ona potrebuje byť sama. A ak nevieš akceptovať jej potrebu, tak ju nechaj tak. Nech si nájde niekoho, kto ju a jej potreby bude rešpektovať.

viestta
16. apr 2025

Ked chce byt sama, tak ju nechaj samu. Ci musis byt na nej vecne nalepena a nedas jej ani dychat. Mne by si tiez liezla na nervy, keby si mi nedala priestor a pokoj.

autor
16. apr 2025

@melanta viem že jej to neprispieva lebo mi to sama niekedy hovorí že aj keď tvrdí ako chce byť sama veľmi jej to neprospieva...preto neviem čo robiť

zmrzlinka2021
16. apr 2025

Treba aby to riešila so svojím psychiatrom

krasneleto
16. apr 2025

uzkostna porucha, pokial je legitimne diagnostikovana ma aj medikaciu na to urcenu.... ci to len si myslis ze ma uzkostnu poruchu? odporucam navstivit odbornika

januska12323
16. apr 2025

Mala by brať lieky, ktoré má predpísané a ty by si ju mala rešpektovať.

rozculena
16. apr 2025

ako vieš,že má úzkostnú poruchu?