icon

Ako pomohol Metformin s vysokým testosterónom?

leidin
29. júl 2024

Zaujimalo by ma, ci vam niekto predpisal metformin len za to ze mate vysoky testosteron.
Ja ho mam od 11, zvysene androgeny ale bola som chuda. Potom do mna matka rvala bcko a brala som vakcinu proti alergii a tabletky na nu a lieky na ptsd a pribrala som. V 18 som mala anovulacny cyklus. Mala som nadvahu, obezitu, bola mi poradena Mistra ako antikoncepcia na hormony a progesteron a sama som vdaka fenterminu schudla ale stale mam 32% tuku. Moja endokrinologicka mi povedala ze si mam dat vylaserovat fuzy, vraj to nemam tak hrozne. Musim mat bradu jak santa claus aby ma niekto bral vazne? Nechapem preco tym lekarom chyba zakladny rozum. Povedala mi ze progesterom mi upravi pms. Nepochopila som jak mi klesnu androgeny ked si mma dat laser a progesteron. Gynekologicka mi nechcela dat diane35 co pomohlo mojej mame.teraz sa chystam to s tymi hlupanami znova pretoze stale sa prejedam a priberam. Som schopna to dorazit na 50kg ale teraz mam 66 lebo som mala mononukleozu. A este k tomu zas berem to posrate bcko. Seriozne nechapem ze ich zaujima len hladina cukru a cakaju kym budem mat 180 kilo. A potom sa nado lnlu znechutia ze som leniva. Uz som mala 93. Proste akym zazrakom ste sa niekto dopracovali k tomu ze ti lekari neboli k totalnemu hovnu?

anna777115
29. júl 2024

Metformín sa predpisuje, na inzulínovú rezistenciu, metabolicky syndrom, ženám s pcos. Treba, zistiť, kvoli čomu máš zvýšený testosterón.

taktotedanie
29. júl 2024

@leidin kokos, tak bludny prispevok som uz davno necitala, fuj….
Tolko hnevu,sebalutosti, nenavisti a pravopisnej negramotnosti som uz davno nevidela..
Ziadne dolezite info aby sme ti poradili len same blbosti psychiatra si neskusala?

basulaak
30. júl 2024

Najdi si na yourube Dr. Eric Berg pcos. Ma tam hadam so 10 videi k tomu. Nesmies konzumovat cukor a sacharidy. To ti drazdi androgeny k nadprodukcii testosteronu. Daj si urobit homa-ir test (na inzulinovu rezistenciu), na potvrdenie, nie len krvny cukor meriat…nic ine nevedia. Metformin brat nemusis ked budes na striktnej strave. Presla som si tym a testosteron mi v priebehu kratkej chvile klesol (konteolovane endokrinologom). Mozes zit bez liekov uplne.