Ako prebieha diagnostika a liečba hypotyreózy?
Dobrý deň ,prosím vás ,idem si po radu a skúsenosti. Je tu niekto kto má toto diagnostikované ?zaujímalo by ma ako prebieha diagnostika a liečba ,a aké ste mali príznaky. Ďakujem za každú radu ❤️
dobrý deň, mne to zistili z krvi, príznaky som nemala žiadne, len obaja rodičia majú operovanú štítnu žľazu, tak ma obvodný lekár poslal na preventívne vyšetrenie ... liečba prebieha liekom Euthyrox
@anonym_e5b13f môžem sa opýtať ako dlho trvala liečba ? A teda či pomohla ?
Nie moja skusenost ale unava, ziadne ine priznaky
Vseobecny odobral krv, nasledne vymenny listok na endokrinologiu, tam odber dalsej krvi, vysetrenie+sono sz, nastavenie liecby, pravidelne kontroly kazde 3mesiace na zaciatok
Rovnako ako sa píše v 1. komente, lieky zaberajú v zmysle, že nemám problémy, ale teda brať ich budem už doživotne
@gejb mňa by zaujímali príznaky ,mne hrozne padajú vlasy ,mám pocit že aj obočie . Celkovo hormóny v tele mám pocit že nemám v poriadku
@lusy13 Medzi najčastejšie patria únava, zvýšená citlivosť na chlad, zápcha, suchá pokožka, priberanie na váhe, vypadávanie vlasov a depresia.
Medzi ďalšie príznaky hypotyreózy patria:
Únava a nízka energia: Pacienti sa často cítia vyčerpaní a majú problém s koncentráciou.Zvýšená citlivosť na chlad: Ľudia s hypotyreózou sú náchylnejší na pocit chladu a ťažko znášajú nízke teploty.Zápcha: Spomalený metabolizmus môže viesť k zápche a tráviacim ťažkostiam.Suchá koža a vypadávanie vlasov: Hypotyreóza ovplyvňuje rast a kvalitu vlasov a pokožky.Priberanie na váhe: Hoci sa príjem potravy nezmení, pacienti môžu priberať na váhe v dôsledku spomaleného metabolizmu.Nafúknutá tvár: Opuchy v tvári sú bežným príznakom hypotyreózy.Znížená srdcová frekvencia: Srdce bije pomalšie, čo môže viesť k celkovému spomaleniu organizmu.Depresia a zmeny nálad: Hypotyreóza môže ovplyvniť aj duševné zdravie a viesť k depresii.Svalová slabosť a bolesti svalov a kĺbov: Môžu sa vyskytovať bolesti a stuhnutosť svalov a kĺbov.Zhoršená pamäť: Pacienti môžu mať ťažkosti s pamätaním si vecí.Zmeny v menštruačnom cykle: U žien môže hypotyreóza spôsobiť nepravidelný menštruačný cyklus.Hrubý a chrapľavý hlas: Zmeny v štítnej žľaze môžu ovplyvniť hlasivky.

dobrý deň, mne to zistili z krvi, príznaky som nemala žiadne, len obaja rodičia majú operovanú štítnu žľazu, tak ma obvodný lekár poslal na preventívne vyšetrenie ... liečba prebieha liekom Euthyrox