icon

Ako prebieha gastrofibroskopia?

23. mar 2025

Ahojte, máte s tým vyšetrením niekto skúsenosť? Mám ist na to vyšetrenie o týždeň a celkom sa bojím, že to bude nepríjemne alebo tak celkovo že ako to bude prebiehať.

veronikah96
23. mar 2025

Bola som na to vo štvrtok, ale ja mám za sebou toto vyšetrenie už šiestykrát, keďže musím chodiť kontrolne každý rok. Nebudem klamať, nie je to nič príjemné,ale dá sa to vydržať a netrvá to dlho. Deň pred vždy jem striedmo a poobede skôr kasovite veci, od takej 18tej vôbec, aby to išlo na vyšetrení ľahšie a to mám len s lokálnou anestézou hrdla (sprej do hrdla pred vyšetrením).Neboj, zvládneš to a keď je nejaký problém a má to pomôcť,radšej ísť 🙂

maria1989
23. mar 2025

Daj si pichnut apaurin, za mna je to neporovnatelne s nim a bez neho.

autor
23. mar 2025

@veronikah96 ja mám ísť na to prvýkrát, tiež mi vraveli že jesť do 18tej a nie ťažké jedlo a povedali mi, že dávajú ten sprej na znecitlivenie, ale aj tak sa celkom bojím, že to bude nepríjemne. A piť vodu môžem normálne? Lebo to som sa nepýtala, ale ani nič o tom nehovorili, len o tom jedle.

autor
23. mar 2025

@maria1989 aj sa zaň niečo dopláca, keby si ho vypýtam?

veronikah96
23. mar 2025

Do večera ešte normálne vodu a ráno ja osobne pijem minimum, hodinu pred vôbec, aby to nešlo hore 🙂

maria1989
Autor odpoveď zmazal
maria1989
23. mar 2025

Nepamatam si, ci sa plati.

autor
23. mar 2025

@veronikah96 ja idem chvalabohu hneď ráno na ôsmu tak to nebude také hrozné, že by som nevydržala nepiť alebo nejesť. Každopádne ďakujem za odpovede, snáď to zvládnem.

maxima03
23. mar 2025

Nemusíš sa ničoho báť, asi to záleží od človeka ale mňa vôbec nenapínalo ani to nebolo nepríjemné a to som mala taktiež len s lokálnou anestézou hrdla. Jedine to, že som cítila cudzí predmet v žalúdku, inak to bolo okej 😉 držím palce

veronikah96
23. mar 2025

Držím palce a neboj, zvládneš to aj keď je to nepríjemné vyšetrenie 🙂 keď je nejaký problém, určite to radšej podstúpiť

martinamala123
24. mar 2025

Dá sa to v pohode vydržať. Nie je to príjemné, to je pravda, ale sú omnoho horšie veci.
Ja som prišla, nastriekali mi do hrdla sprej na znecitlivenie. Bol taký horkasty.
Ľahla som si na bok, dali mi taký naustok s otvorom. Dvakrát má nadraplo keď mi išla hadica cez krk, ale potom v pohode. Nič som necítila. Trvalo to asi 2 minúty celé aj s odobratím vzorky. Takže sa to dá v pohode vydržať. Neboli to vôbec.
Potom som mala ešte asi 2 hodiny strpnute hrdlo.