Ako prebieha liečba alkoholizmu?
Ahojte. Moj partner je alkoholik. Po 2 rokoch pitia sa rozhodol liecit. Prvy termin u psychiatra ma az v juni. Zacal tiez chodit k psychoterapeutke, no kvoli corone musel prestat. Od smrti otca ma panicky strach a ataky. Nikdy ich neriesil az mu bolo tak zle ze zacal s alkoholom.
Moja otazka je, ak mate niekoho v okoli kto absolvoval liecenie ako to prebiehalo? Ake sa uzivaju lieky pri liecbe? Mali vasi pribuzni aj nejake vedlajsie ucinky s liekov? Kazda rada, skusenost potesi. Dakujem
@adalmba dakujem presne toto som chcela vediet ako to cele prebieha.
A záleží od liecebne vadsinou sú prvé 2 týždne detox=zákaz akéhokoľvek kontaktu z okolitým svetom. Ak bude niečo potrebovať povie sestričke a ona vás bude kontaktovať. Potom 10 týždňov sú povolené telefonáty a niekde púšťajú na víkend t.j.v sobotu ráno pustia v pondelok ráno návrat do liečebne. Ak nacura tak ho vyhodia a dajú do ambulantnej liečby. 1x to odpustia ale začína od začiatku detoxom... Chce to veľa silnej vôle. Od vás veľa podpory a lásky. Nech cíti, že musí bojovať,že má zmysel . Najľahšie je človeka odsúdiť, no to mu iba pomáha vyhlbit hrob... Samozrejme všetko má svoje medze. Treba pomáhať pokiaľ vidno snahu a chuť bojovať. Ak niekto nechce, nik s tým nič nenarobi. Ak po liečbe bude aj recidiva, treba hneď vyhľadať pomoc. Nech to netrvá dlho. Držím Vám palce a hlavne jemu. ❤️
Ešte mám jeden prípad kedy chlap v najlepších rokoch po 40 išiel na liečenie. Nikto tomu neveril, všetci mali sprosté reči - mala dedina. Vrátil sa ako novy človek. Vyzeral super, hlava sa upratala, proste bomba. Niektorí ho chválili, iní neverili vlastným očiam. Problem však bol v tom, že sa vrátil do toho isteho prostredia a ta super partia "najlepších" priateľov ho stiahla späť na dno pohárika, ti idioti vôbec nechápali že mohol ešte začať nový život. Nedopadlo to dobre, už je bohužiaľ tam hore, cca 2 roky po lieceni😢 Veľmi som mu fandila.
A výborný film, ktorý som z touto tematikou videla teraz nedavno. Možno stojí za to kuknúť.
Úsmevy smutných mužu
Ani nie... tvaril sa, že vydržal nepiť pol roka, nakoniec .a obvinil, že v tej liečebni bol koli mne, nechcel to sam, preto to vraj nefhngovalo.. bral liek neurotop, každy deň toho ool roka
Nepisem ze sam. Ci?
Sancu ma. Kazdy ma sancu. Pisem, ze to bude tazke pre teba a pre neho boj na cely zivot. Nefunguje to tak, ze sa z alkoholika zmeni na abstinenta. On bude abstinujuci alkoholik.
Ak teda ma diagnozu alkoholik.
Alkoholizmus nie je prechladnutie. Ze si das lieky a je koniec.
Rozmyslaj.. kazdy pije ked mu niekto umrie? Rozumies?
Priprav sa na boj. Budes mat starosti, ty budes chodit na sedenia tiez. Ak mu chces pomoct.
Mam skusenosti s touto diagnozou, aj s narkomanmi.
Sancu ma, treba sa nastavit na novy zivot. Caka vas boj. Vsetkych.
Ked chces poslem Ti kontakt na cloveka, ktory sa v tom vyzná, priatel nech mu napise. Alebo Ty.
@6mia6 práve som ho dopozerala.. Hmm.. Je to fakt ťažké, alkohol je svina🙄😣
@cherrinka11 bohužiaľ je nie darmo sa hovorí metla ľudstva
Ahoj no ja sa neliečim koli alkoholu ale depresie a bola som viac krát v nemocnici hospitalizovaná a čo tam boli koli alkoholu tak brali nejaké lieky a potom im primárka navrhla liečenie ,je to dobrovoľne kto ako sa rozhodne , niektorý vydržali niektorý nie .... ale psychiater môže odporučiť liečenie to trvá tak 3 mesiace čo vraveli ... držím palce
Môžem doporučiť nové súkromné zariadenie na liečbu závislostí na poliklinike tehelnej v BA, volá sa to AD CLINIC, personál fajn navyše ku každému pristupujú individuálne.

@mondolina dakujem