Ako prebieha MRI hlavy a hrudníka?
Ahojte ako prebieha MRI hlavy ? A ako to vydrzat ked neskutocne boli hlava -migreny? A mozu hned urobit aj hrudnu?
Vobec nemusi byt hlava s kontrastnou latkou
Urobia ti take vysetrenie ake mas na ziadanke
Ja som bola na MRI hlavy a bolo to v pohode,nedávali mi kontrastnú,dali mi na uši slúchadlá,pustili hudbu, poležala som si tam asi 20 minút a bolo hotovo 🙂
@suzitok Na kontrast som nereagovala vobec, ani som to necitila. Lezala som, pocuvala, a za chvilu bolo po tom.
Sustred sa na dychanie, pocitaj nadych, vydych,...ako ked relaxujes, ci meditujes. Ak to nerobjs, skus si podla youtube nieco najst, kde lezis, a zameriavas sa na avoj dych, na svoje telo. To naozaj pomaha potom lezat kludne.
@veselo_neveselo ďakujem veľmi pekne...normálne si ma upokojila... skúsim ešte tie dychové cvičenia nájsť
Robia podľa žiadanky, mala som aj s kontrastom aj bez. Kontrast nie je taký zlý. Treba mať zavreté oči. Ak dajú na začiatku kontrast alebo sa ide bez trvá asi 20 minút. Ak dávajú počas kontrast 40 minút. A nespravia naraz hrudník a hlavu. Mne nespravili ani hlavu a krvnú chrbticu naraz, že to len pri skleróze multiplex. Čiže dva dni za sebou som šla. Niekde púšťajú hudbu, niekde nie. Niekto si aj pospi
Dakujem no a ako to prezit ked mam silne migreny a zevraj to neni prijemne hlavne potom

Ahoj, mne to robili osobitne, lebo na MRI hlavy-mozgu dávajú kontrastnú látku...