Ako predísť kôrnateniu ciev a metličkovým žilám?
Ahojte , prosím vás o radu , mám 30 rokov a pred pól rokom som bola na cievne vyšetrenie kde mi lekárka povedala že mám stav ciev na 54rokov ! Začali sa mi posledný rok robiť aj metličkové žily a žily dole na chodidlách ! Chcem sa len spýtať lekárka mi povedala že prietok mám úplne v poriadku , ale kôrnatejú mi ! Podotýkam som aktívny človek , denne mám pohyb , moja strava je plná zeleniny a obilných , zdravých potravín , doma takmer vôbec nesmažíme , alkohol pijem naozaj pár krát do roka , nefajčim ! Meriam 170cm a mám 50kíl , takže ani žiadna obezita ! A to som este ani nerodila , kedy som čítala že sa to ešte zhoršuje ! Babka zomrela na mozgovú príhodu ale mala 75rokov , otec mával žily ako dieťa si pamätám , zomrel keď mal 40 rokov , ale bol alkoholik . Neviem či teda je to len genetika ? Máte nejaké skúsenosti ako to zlepšiť a čo spraviť pre seba aby mi cievy nekôrnateli?

Tiez ma zaujima ake vysetrenie ti robili, lebo ked len sono tak tam kornatenie isto nevidiet,
ked tak nad tym uvazujem, musim sa zasmiat. preco cievy na 54r? preco nie na 55? alebo teda okruhlejsie cisla 50,a lebo 60?
preco dr nepovie ze 53,5? 😀 toto sa fakt neda takto vlemi konkretizovat, to je nezmysel, ze akurat an 54r. podla mna to dr len tak treskla - prve cislo, co jej napadlo.
ked tak nad tym uvazujem, musim sa zasmiat. preco cievy na 54r? preco nie na 55? alebo teda okruhlejsie cisla 50,a lebo 60?
preco dr nepovie ze 53,5? 😀 toto sa fakt neda takto vlemi konkretizovat, to je nezmysel, ze akurat an 54r. podla mna to dr len tak treskla - prve cislo, co jej napadlo.
@petigab
@majamat mne už toľko dristov povedali doktori že až. Mám vrodený predkus a zubár sa má vážne pýtal od kedy takto kušem🥹. Syn mal problémy s hypotoniou, ale veľmi mierne a neurologička mi vraví - a čo ja a tým???🤔 Gynekológ mi minule vravel, uf ale ten myom vyrástol, to ste ho riadne vykrmili. Podotýkam, mám normálnu váhu😵💫. To už také dristy púšťajú do sveta ti doktori, že až.
@petigab hlavne si utriet pojmy a potom hladaj odooced
@majamat normalne som bola na vyšetrení ktorý ma doktorka v ambulancii špeciálne na cievy , meria tým priechodnosť a stav ciev , nešplechla to len tak do vetra ! Mala som to hradené poisťovňou ako vyšetrenie , a tam mi nato prišli
Tiez ma zaujima ake vysetrenie ti robili, lebo ked len sono tak tam kornatenie isto nevidiet,
@anonym_df9e6c arteriografom, u lekárky normálne mi robila vyšetrenie na stav ciev,nie sono ;)
@majamat normalne som bola na vyšetrení ktorý ma doktorka v ambulancii špeciálne na cievy , meria tým priechodnosť a stav ciev , nešplechla to len tak do vetra ! Mala som to hradené poisťovňou ako vyšetrenie , a tam mi nato prišli
@petigab mňa tiež prekvapilo to číslo 54 r. aký stav ciev? Ja budem mat pomaly 60r.a cievy mam úplne v poriadku.
Ahoj autorka, dozvedela si sa niekde odpoveď na tvoju otázku? Podľa cievneho lekára mám tiež zhrubnutú cievu.
Detralex poctivo brat, Ascorutin brat na obdobia, tzv. kury. V lete k tomu doplnit Aescin a kompresne pancuchy spravia vela. Su aj cvicenia na to, cievna gymnastika. Ale genetika tiez robi svoje.
V lete nohy trpia najviac, vysoke teploty, slnko, opalovanie.
Detralex poctivo brat, Ascorutin brat na obdobia, tzv. kury. V lete k tomu doplnit Aescin a kompresne pancuchy spravia vela. Su aj cvicenia na to, cievna gymnastika. Ale genetika tiez robi svoje.
V lete nohy trpia najviac, vysoke teploty, slnko, opalovanie.
@larinka552 ďakujem , detralex beriem ;) je to už na celý život ? Brat ho ?
@larinka552 ďakujem , detralex beriem ;) je to už na celý život ? Brat ho ?
@petigab v podstate ano, na cely zivot. Ale je to zlozenim prirodny liek. A mozes obcas aj na kratsiu dobu vynechat uzivanie, len nie v lete, vtedy naozaj poctivo brat. Ja mam s nim dobre skusenosti, takisto byvala kolegyna- ak brala bolo dobre ak prestala boleli ju zily na stehne. Mali sme ale narocnu pracu, cely den na nohach..
Toto mám aj ja, ale nepríde mi to ako niečo hrozné.
@petigab v podstate ano, na cely zivot. Ale je to zlozenim prirodny liek. A mozes obcas aj na kratsiu dobu vynechat uzivanie, len nie v lete, vtedy naozaj poctivo brat. Ja mam s nim dobre skusenosti, takisto byvala kolegyna- ak brala bolo dobre ak prestala boleli ju zily na stehne. Mali sme ale narocnu pracu, cely den na nohach..
@larinka552 ďakujem pekne za info , ja mám tiež prácu že som celý deň na nohách preto ma to asi aj tak boli .
@larinka552 ďakujem pekne za info , ja mám tiež prácu že som celý deň na nohách preto ma to asi aj tak boli .
@petigab tak sa tým netráp. To, čo máš je NIC.ver tomu, že ja aj sestra sme v 30ke mali už farebné nohy. Teraz po 40ke už nenosím krátke veci vôbec. Keď máš ty na 54, tak ja na 130.
Neni zac 😉 Nohy su namahane, hlavne ak vela stojis ale aj chodis alebo sedis, v lete to plati dvojnasobne. Urcite citis, ze rano ak sa dobre vyspis, tak je to lepsie, vecer zas horsie... ale to je normalne. Je to kvoli tomu, ze ked stojis cievny a lymfaticky system je viac namahany a zatazeny vplyvom gravitacie. Krv a lymfa sa ostava dole v nohach a mozu vznikat aj opuchy.
Mozes si este k tomu kupit/ objednat z netu Lioton gel a drzat v chladnicke, potom natierat podla potreby 1- 3 x denne ten tiez trochu pomoze a uvolni, odlahci nohy. Ak sa ti da, treba si aj vylozit nohy hore pocas dna.
Ako hej neni to take hrozne v tvojom pripade a ziadna tragedia... kazda druha zena ma s tym problem ale zas preco to podcenit? Ved prevencia je vzdy lepsia nez liecba 🙂
Neni zac 😉 Nohy su namahane, hlavne ak vela stojis ale aj chodis alebo sedis, v lete to plati dvojnasobne. Urcite citis, ze rano ak sa dobre vyspis, tak je to lepsie, vecer zas horsie... ale to je normalne. Je to kvoli tomu, ze ked stojis cievny a lymfaticky system je viac namahany a zatazeny vplyvom gravitacie. Krv a lymfa sa ostava dole v nohach a mozu vznikat aj opuchy.
Mozes si este k tomu kupit/ objednat z netu Lioton gel a drzat v chladnicke, potom natierat podla potreby 1- 3 x denne ten tiez trochu pomoze a uvolni, odlahci nohy. Ak sa ti da, treba si aj vylozit nohy hore pocas dna.
Ako hej neni to take hrozne v tvojom pripade a ziadna tragedia... kazda druha zena ma s tym problem ale zas preco to podcenit? Ved prevencia je vzdy lepsia nez liecba 🙂
@larinka552 to si super napísala ;) ďakujem . Mala som krém na ťažké nohy tuším z dm ale úľavu som žiadnu nepocítila , skúsim teda ten Lioton este . V lete je to masaker , ak sme napríklad na dovolenke a veľa chodíme a nedodržiavam pitný režim je to dosť cítiť , snažím sa to dodržiavať aj detralwx a vtedy to zvládam úplne v pohode 🙂 ďakujem moc za cenné rady