icon

Ako predísť operácii žlčníka?

bubinko83
6. jún 2013

Mam zostenych par žlčnikovych kamienkov ,minuly tyžden som mala zachvat odvtedy držim prisnu dietu .Chcem sa spytat či sa niekto vyliečil aj nejak inak ako operaciou ktora je pre mna posledna možna možnost a prosim nepište mi že ine ako vyoperaovanie neexistuje.Skor ma zaujam alternativna medicina a nejake receptiky . 🙂

myriada
18. jún 2013

@bubinko83 radšej zomrieť na zlyhanie pankreasu?

bubinko83
autor
18. jún 2013

@myriada nehovorim že radšej zomriet na rakovinu pankreasu ale par kamenov ešte nič neznamena a da sa stym žit.Po operacii to tiež neni bohviečo lebo musi človek držat dietu a ak nie tak sa mu vytvoria nove kamene a potom mu čo vyoperuju? A druha vec teraz dost o tom čitam a po operacii žlčnika hrozi velke riziko rakoviny hrubeho čreva a to tvrdia lekari a nie bežny ludia. Tak si vyber čo je lepšie 😕

myriada
18. jún 2013

@bubinko83 tak žiť sa dá s kameňmi hm jasné, je to časovaná bomba...asi si nečítala môôj príspevok...ocino mladý človek, zdravo žijúci, nefajčiar, nealkoholik mal obyčajné žlčníkové kamene, s ktorými mohol žiť, no ale...jeden kameň sa pohol, upchal vývod do pankreasu, pankreas sa natrávil, kyseliny z neho sa vyliali do brucha - diagnoza akútna nekrotizujúca pankreatitída, a čo to nasledovalo? okamžitý prevoz na ARO, a tam takmer dva mesiace utrpenia pre neho, pre nás, bez jedla, raz v umelom spánku, raz pri vedomí, 4 operácie za tých pár týždnov, zlyhanie pľúc - umelá plúcna ventilácia, zlyhanie obličiek, roztrhnutie hrubého čreva - vývody, preležaniny, zlyhanie pečene, následná toxikácia organizmu a nakoniec zlyhanie srdca, smrť. Áno toto urobili žlčníkové kamene zdravému človeku, tie s ktorými sa dá žiť. Takže žiadna rakovina a áno, čaje "určite" pomôžu.

penelope111
18. jún 2013

@bubinko83 Mne vyoperovali žlčník počas tehu v 20 tt. Diétu som držala asi týždeň a potom som začala jesť všetko. Predtým som už nevedela ani vodu vypiť lebo som hneď dostala záchvaty. Mala som dva cca 2 cm kamene, ale už predtým som nejaké vyplavila, ale tieto dva ostali v žlčníku 🙂

bubinko83
autor
19. jún 2013

@myriada je mi velmi luto tvojho ocka aj to čo ste si prežili.A predpokladam že to tvrdili lekari že je to z kamenov.Niekto žije s kamenmi cely život a umre na niečo ine.Prečo maju nefajčiary rakovinu pluc alebo zdravo žijuci ludia rakovinu pankreasu?

myriada
19. jún 2013

@bubinko83 ďakujem, áno povedali to lekári, keďže ho niekoľkokrát operovali tak videli čo sa mu udialo v bruchu, ja to píšem ako výstrahu, že kamene nie sú niečo, čo nemôže ohroziť život

bubinko83
autor
19. jún 2013

@penelope111 ja mam uplne mini kamienky vzniknute len v tehu takže uvidim ako sa budu spravat ,samozrejme ich tam nechcem chovat sto rokov a tema je o tom ako sa vyhnut operacii hlavne kvoli mojmu kojeniu.Keby robili problemy alebo ma ohrozovali tak pojdu von to je jasne.Ale mamka aj sestra mali jeden zachvat po porode a odvtedy nič tak uvidim.
@myriada

myriada
19. jún 2013

@bubinko83 kamene nie sú ako ostatné choroby, že ťa varujú, že sa niečo deje, ono to príde nečakane, ani nevieš že sa pohli, nebolí to, ale potom tá bolesť keď sa to upchá, to je hrozné, to je vraj najhoršia bolesť aká je, vraj ani pôrod nie je taký bolestivý, to mi povedali lekári...a poviem ti, nikdy som nepočula tak človeka kričať od bolesti, ako môjho ocina

bubinko83
autor
19. jún 2013

@myriada ja mam za sebou aj žlčnikovy zachvat aj dve sekcie a teda bolest je to strašna v oboch pripadoch ,akurat pri zachvate nevieš kedy skonči ☹

penelope111
19. jún 2013

@bubinko83 Ak máš mini kamienky tak sa dajú vyplaviť 🙂 Mne pomohlo na tie malé na vyplavenie dve polievkové lyžice olivového oleja ráno na lačno zapiť pohárom vody, voda s citrónom a žlčníkový čaj 🙂 Ináč keď si dáš do googla ako vyplaviť žlč. kamene tak nájdeš nejakú kúru s ktorej sa dajú tiež vyplaviť je to tuším 1dcl olivového oleja a 1dcl pomarančového džúsu 🙂

simca06022011
19. jún 2013

@myriada toto je bezny pripad ked ten zlcnik nezvladne tie kamene a piesok a roztrhne sa, nie ked sa upcha vyvod. Otecko musel mat dlhsie bolesti brucha a muselo mu byt zle, urcite to na jeden raz takto neskoncilo.. len je rozdiel mat 2cm kamene, pol centimetrove a este vm ojom pripade - ziadne kamene... ja by som si v pripade kamenov zlcnik dala vybrat, laparooskopicky a mala by som pokoj, pri malom dietati si neviem predstavit liecit jazvu cez cele brucho, naposledy bol na takejto operacii svokor a vyse mesiaca bol KO. Nastastie ziadne nemam, koliky som si vyliecil redkovkovou stavou z lekarne a vela probiotik som jedla aby sa mi vsetko poupravovalo... pomohol aj valochol kvapky ked uz ma zacinalo boliet brucho 🙂

bubinko83
autor
19. jún 2013

@penelope111 ja som dost obmedezena kojenim inak by som vyskušala všeličo ale neviem či tie citrony a grepy možem 😕 a čaje pijem take ktore su vhodne aj na mliečko aj na tvorenie žlče a mne to aj chuti ja možem čajiky stale a teraz su super take vlažne.A nemala si zachvaty z toho olivoveho oleja? Lebo toho sa bojim ale vraj to nemožne .Ano mam kamienky uplne čerstve ,pred rokom som nemala ani jeden ,lebo som bola na sono .A teraz mi zistili take mini kamienky na sone vraj tam niesu dlho,mi bolo povedane a ked som mala ten zachvat tak sa pravdepodobne jeden vyplavil.Ako dlho si to pila a aky olej presne si mala? Značku?

penelope111
19. jún 2013

@bubinko83 Aha, ale myslím si, že ten olej môžeš, čaje tiež a ostatné neviem :-/ Určite by si nemala jesť smažené jedlá. Olivový olej hocijaký ja som mala ondolivu alebo virgin alebo tak nejako sa to volalo. Ináč myslím si že sa to dá vyplaviť aj vlákninou - psylium. Je to v prášku a to som si jednu dobu zarábala s vodou dve lyžičky s trochou vody rýchlo vypiť lebo sa s toho spraví gel a ešte zapiť pohárom vody. To som si dávala jednu dobu ráno a večer. Dobre som si s toho prečistila črevá a myslím si, že vtedy som tiež nejaké kamienky vyplavila 🙂

myriada
19. jún 2013

@simca06022011 nemal bolesti žiadne, nikdy nemal problémy so žlčníkom, len lekár mu povedal, že tam má kamene. Jemu sa neroztrhol žlčník ale pankreas, kvôli tomu, že tráviace šťavy, ktoré sa odvádzajú cez vývod do žalúdka nemali kade ísť von tak natrávili pankreas a to všetko bolo následok toho že kamen sa pohol a zapchal to tam. Mám to dopodrobna naštudované, aby som vedela čo sa tam udialo a keďže sme sa mu snažili nejakým spôsobom zachrániť život. Bohužiaľ na toto medicína ešte nestačí - tie komplikácie čo mal, s nimi sa nedalo žiť.

myriada
19. jún 2013

@penelope111
@bubinko83
ÚRYVOK Z ODBORNÉHO ČLÁNKU
Často práve žlčníkové koliky môžu spôsobiť, že sa nielen zablokuje odtok žlče, ale zablokuje sa aj odtok tráviacich štiav (enzýmov) z pankreasu. Situácia nastáva vtedy, keď žlčový kameň upchá spoločný vývod oboch orgánov (žlčníka a pankreasu, ktoré navzájom do seba ústia) a pankreas sa zapáli a natrávi svojimi vlastnými enzýmami. Zápal sa prejaví prudkou intenzívnou, až neznesiteľnou bolesťou v oblasti brucha, ktorá je stála, rezavá, dlhodobo pretrváva, a spravidla sa šíri do chrbta, medzi lopatky. Sprevádza ju nevoľnosť, zvracanie, následná dehydratácia – celkovo vážny stav. Akútna pankreatitída, najmä jej najzávažnejšie formy (tzv. hemoragická a nektrotizujúca forma) sa neraz končia fatálne. Stav si vždy vyžaduje urgentnú hospitalizáciu, intenzívnu infúznu a kompletnú liečbu.

penelope111
19. jún 2013

@myriada Ja mám žlčník vybratý 🙂 Vyberali mi ho počas tehu v 20 tt to je 3 mesiace do zadu. Lebo malé kamene som vyplavila, ale veľké ostali v žlčníku.

bubinko83
autor
19. jún 2013

@myriada no ved to je presne ta bolest čo som mala pri zachvate,teda podla popisu.A aj som vracala. A tiež si myslim že tvoj otec musel mat dlhšie nejake problemy či? Možno sa len nestažoval ,su aj taky ludia ktory nepovedia ked im je zle.Tak možno je toto jeden pripad z tisica,lebo fakt to počujem prvy krat čo ty popisuješ s tvojim ocinom.Ja to neberiem na lahku vahu ale proste nechce sa mi žit bez žlčnika ,pretože som nikdy s travenim problem nemala ani v tehu ani nikdy.

myriada
19. jún 2013

Ja váš tu nechcem strašiť, to nie je môj úmysel. Ja chcem len spraviť osvetu tomu čo lekári možno až tak často nehovoria. Pretože je to veľmi nebezpečné. Náhle brušné príhody sú možno častokrát horšie ako infarkt alebo mozgová porážka, pretože s tým človek ešte vie existovať.
Na ARO sme chodili denne, s lekármi sme sa rozprávali dlhé hodiny, jednoducho sme to nechápali prečo sa zdravý človek ocitol na ARE a zomiera (2tt pred tým bol na preventívnej prehliadke). Povedali mi mnoho ďalších hrozných prípadov čo tam mali (20 ročný vojak, ktorý umrel do pár hodín po záchvate, 17 ročný chlapec umrel do 2 tt), to že môj ocino žil ešte takmer 2 mesiace považovali za malý zázrak (snažil sa bojovať, lebo chcel uvidieť svoje prvé vnúča, no bohužiaľ nepodarilo sa mu to 😢 ) Keď sa dá s tým niečo robiť, tak netreba čakať!!! Toto je môj názor

bubinko83
autor
19. jún 2013

@penelope111 a to ti ako zistili že male si vyplavila? Ja mam take kamienky jak zrniečka ani zmerat sa nedali .

penelope111
19. jún 2013

@bubinko83 To som sama zistila v záchode 😀 Tiež mi boli poradené tieto veci a mala som si sledovať stolicu 🙂

myriada
19. jún 2013

@bubinko83 ja nehovorím, žiť bez žlčníka - ale bez kameňov, tie sa uvádzajú v štatistike ako 50-60% pôvodca tohto ochorenia

Nesťažoval sa nikdy a nikdy nebolo na ňom nič vidieť, že by mal bolesti, to by podľa mňa nevedel zakryť. Jedol úplne normálne a všetko ani s trávením nemal problém. Neviem, možno to vážne vedel zakryť.

slavka1307
19. jún 2013

@bubinko83 švédske kvapky

myriada
19. jún 2013

a ešte mi bolo povedané lekármi a tiež som to čítala, že tieto brušné príhody sa môžu a častejšie sa vyskytujú aj ženám v tehotenstve alebo po pôrode, okrem iného

bubinko83
autor
19. jún 2013

@myriada nerada rozmyšlam negativne prepač ,skor hladam riešenia ako sa kamenov zbavit bez operacie.Ked zabadam že to nejde tak určite budem operaciu zvažovat ale mysliet na to najhoršie sa mi naozaj nechce ,hlavne ked mam male deti.Su aj krajšie veci a ako som už pisala velmi ma mrzi ako zomrel tvoj ocko ale je to vynimočny pripad podla mna.Všade sa uvadza to že v 80% kamene nesposobuju žiadne tažkosti tak ja sa stym chcem nejak popasovat.

bubinko83
autor
19. jún 2013

@myriada a dalšia vec pride mi chore odporučat operaciu žene mesiac po sekcii ked som ešte ani neni zotavena.Prečo lekari nedavaju lieky na rozpuštanie alebo prečo nevyberaju len kamene?Prečo rovno cely žlčnik a hned?Ja mam vybrate slepe črevo a banujem dodnes . 😢

bubinko83
autor
19. jún 2013

a k dnešnym lekarom asi len tolko že mam znamu ktorej mali vyberat slepe črevo pred par rokmi,lebo mala asi tyžden bolesti brucha .Na poslednu chvilu si to rozmyslela a išla k homeopatovi ktory jej povedal nech sa rezat neda že su to zastavene vetry 😀 dal jej nejake homeo ona sa vyprdkala a žije si štastne dodnes

myriada
19. jún 2013

@bubinko83 jasné možno preto že si nezažila to čo ja, ale prajem ti nech sa to podarí aj bez operácie a nechápem celkom tomu prečo hned celý žlčník, tiež by som radšej trvala na tých kameňoch, nech ich dajú von, ved to ide aj laparoskopicky, nič hrozné

lubka1983
19. jún 2013

porovnavat bolest ruky bolest zlcnika.ja zijem bez zlcnika 3 roky aa????ale nechaj tak.

bubinko83
autor
19. jún 2013

@lubka1983 a čo sa tu chceš hadat alebo čo? 😖 nejaka drza si ,ty si tu pisala nech si pijeme sr....ky tak ja som ti napisala že daj si odrezat aj končatiny ved načo su ti. Len dokedy budeš žit bez žlčnika bez problemov.

lubka1983
19. jún 2013

Tak si to precitaj poriadne,je tam napisane,ze si mysllite ze vam to pomoze nie, ze pite so sra....to je rozdiel..a ty hned sa rozculujes...