icon

Ako prekonať dlhodobú psychickú únavu?

7. feb 2025

potrebujem sa vyrozpravat
ide o to, ze v poslednej dobe mi je naozaj zle zo zitia, zacala som kvoli tomu, kvoli “poteseniu” kazdodenne hulit, nedokazem normalne fungovat, strasne nechcem byt v pritomnosti ludi, izolujem sa, v praci ked sa chce so mnou niekto rozpravat, ja nedokazem sa zapojit resp. nemam energiu na to. Uz je pre mna tazke aj vykonat zakladnu hygienu, hanbim sa za to. Ale pripadam si ako keby sa rozpadam. Zijem zo dna na den. Vsetko mi lezie na nervy, tento stav je dlhodoby. Zacala som mat aj brain fog, nepamatam si moc toho, co sa okolo mna deje lebo som nepritomna. Ja zijem mimo reality si pripadam. Vobec pritomnost neregistrujem, stale som myslou inde a neviem ako sa toho zbavit. Aspon aby som stale neunikala pred realitou, chcem sa zapajat do diania okolo mna, do normalneho fungovania ako clovek ale neviem ako, neviem sa dostat z tejto situacie. Nemate nejake typy?

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
dianka3
7. feb 2025

Tak v prvom rade vyhľadaj lekársku pomoc psychológa prípadne psychiatra. Vôbec to nie je hanba pretože v dnešnej dobe je to už bežná vec ako keď ideš k lekárovi s chrípkou. Zjavne trpíš depresiou a bolo by za potreba nájsť lekársku pomoc a vrátiť ta s5 do života. Kolké slávne osobnosti,herci či speváci vsade na svete navštevujú psychológa či psychiatra. Musíš sa nejako odraziť od tej prázdnoty a urobiť krok aby ti bolo lepšie

zuzanita1609
7. feb 2025

Hlavne žiadne drogy, radšej knihu! Ľudia,otupievame 😳

wolf_
8. feb 2025

Psychoterapeut príp. psychiater. Najlepšie čo môžeš pre seba spraviť. Ver mi. Čo najskôr.
Inak môže pomôcť aj pravidelný pohyb, nemusí to byť nejaký extra pohyb, viem že keď je človeku veľmi psychicky ťažko, tak je za ťažko aj vstať z postele, ale aspoň pár minútová prechádzka. Tak isto napr. meditácie, najlepšie začať vedenými meditáciami. Nemať na seba počas nich vysoké nároky, zo začiatku ti bude pravdepodobne aj tak myseľ utekať kade tade, ale postupne to pôjde lepšie. A aj na stravu, ak sa ti aspoň trochu dá (znova, viem, že keď je moc zle, tak aj so stravou to môže byť ťažšie), si daj pozor. Strava vie ovplyvňovať náladu a celkové vnímanie viac ako si niektorí myslia...
A nemáš sa za čo hanbiť. Vyhľadaj pomoc ❤️

any_soj
8. feb 2025

Ahoj. Z vlastnej skúsenosti - odporúčam smer psychiater. Keď ti antidepresíva záberu, nebudeš chápať ako a prečo si fungovala bez nich. Držím palce.
Nech ťa Boh žehná!

wolf_
8. feb 2025

A ešte mi nedá nedodať k radám, ktoré som vyššie napísala, že neznamená to, že musíš všetko hneď. Nemusíš (hlavná je tá odborná pomoc). Sama viem, že je to ťažké. Chcela som len ponúknuť určité možnosti ako si aspoň trochu uľaviť. Po malých krokoch na aké sa budeš cítiť. Drž sa.

terezkaarthuramax
8. feb 2025

Určite vyhladat lekársku pomoc

zuzanita1609
8. feb 2025

Tie drogy, každodenné hulenie ťa deň za dňom dávajú do takých stavov,pocitov,aké máš. Prosím ťa, prestaň užívať drogy a vyhľadaj odborníka. Vraví sa tomu stagnácia-ked už človek rezignoval na akúkoľvek príležitosť v živote. Viem o čom rozprávam,hlavne prestaň húliť!

ina2405
8. feb 2025

Brain fog a depresiu som mala, keď som mala veľmi zhorsenú funkcou štítnej žľazy - hypotyreózu. Ja som mala tsh cez sto, bol to extrém. A cítila som sa podobne, nezáujem o nič. Po pár dňoch liečby som bola ako vymenená.
Daj si skontrolovať štítnu a železo.
A to húlenie je strašná blbosť, s ničím ti to nepomôže.

martul
8. feb 2025

@zuzanita1609 veru, ľudia otupievajú, lebo neprikladajú vážnosť psychickým chorobám a namiesto odporúčania liečby odborníkmi radia čítať knihy.

moonlight1210
8. feb 2025

Hlavne skonci s drogami. Napriek vsetkemu tvoj stav este zhorsuju a urychluju.

zuzanita1609
8. feb 2025

@martul Ja to nezlahčujem,ale z veľkej časti si za svoj stav môže sama, hulenim. Drogy vedia veľmi poškodiť psychiku, čiže si škodí sama. Keby nenapísala,že huli,nenapíšem ani ja o čítaní kníh.

hankab
8. feb 2025

Depresia ako vysita, smer psychiater a cim skor, tym lepsie.

adriena85
8. feb 2025

Môže to byť hocičo derealizacia, depersonalizacia alebo aj začínajúca psychóza...najlepšie ti určí diagnózu lekár nie MK

domkakvet
8. feb 2025

Ked drogujes, tak sa ani necudujem, ze sa tak citis.

autor
8. feb 2025

@domkakvet ale ja som sa tak citila predtym, kvoli tomu som zacala aby som sa aspon nachvilu citila dobre

domkakvet
8. feb 2025

Tak s tym treba prestat, miesto toho navstivit doktora, lebo pricina moze byt naozaj len v tom, ze ti napriklad chyba zelezo a mozes zacat sportovat.