icon

Ako prekonať pocit vyhoretia a nedostatok podpory?

27. dec 2024

Ahojte, idem si po radu… moje nedostatočné sebavedomie a pochybnosti o sebe mi dosť život sťažujú (akoby nebol ťažký dosť). Je tu niekto kto s tým bojoval a snažil sa to zmeniť? Máte nejaké skúsenosti so psychológom? Nejaká literatúra? Som mladá študentka a rodičia sa o mňa takmer vôbec nezaujímajú, som nútená pracovať, pretože finančná pomoc z ich strany úplne chýba. Psychicky sa cítim byť silná, ale cítim únavu a deficit akejkoľvek podpory. Neostáva mi nič iné len bojovať sama za seba -a byť silnou. Ako na to? Niekedy naozaj nevládzem, fyzicky pomaly vôbec, psychika je (myslím si) pomerne kľudná, dokonca ba som povedala, že viem byť aj šťastná, milujem svoju slobodu a nezávislosť, aj keď mám, čo robiť. Života sa nebojím, teším sa možnostiam, ale občas to vo vzťahoch napr. na pracovisku zaškrípe a ja mám chuť utiecť a začať niekede inde, kde sa cítim byť ocenená. Od kedy som opustila domov, nič si nevážim viac ako svoju psychickú pohodu, tak som veľmi plachá až precitlivelá a držím si odstup… neviem ako ďalej, opäť mám to obdobie, kedy mám chuť všetko nechať a hľadať niekde inde. Najhoršie je to, keď sa skutočne dopustím chyby a som si toho vedomá a okolie mi to dáva riadne vyžrať…O

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
ivangeline
28. dec 2024

Áno, vzťahy. Pytat pomoc pomaha proti pýche. ;)

autor
29. dec 2024

@ivangeline vtedy, ak mi nebude poskytnutá, nie?