Ako prekonať pocity vlastnej neschopnosti?
Ahojte myslíte že je to depresia keď prídu namňa myšlienky že som neschopná a nič neviem a veľa veci neviem pochopiť.
Som mama veľa krát som sa stretla stým že ma ľudia zhodili alebo si to aj sama robím. Ako mám vyhnat tie myšlienky.
Nemám ani kamarátky. Príde mi to že som menej ničím zaujímava
@vler áno ale aj tak nepochopím takých ľudí..ja teda by som niekomu nerobila napriek..
Veľa krát pomôžem ale mne sa to nevracia
Skus vyclenit takych ludi zo svojho zivota ak sa da a neboj sa povedat "nie"
@vler je ich dosť . Možnože chýba je aj u mňa
Aj ja mam takyto problem
Čo ti robia tí ľudia?
tiež celkom neviem ako sa to môže prejavovť, prosím si aspoň jeden príklad....a ked ti niekto niečo povie aj reaguješ, zastaneš si samú seba alebo si ticho?
Vies, ja ked pomáham tak neočakávam pomoc naspäť. Pokial však ja nedokážem pomoc ineho "vratit" tak ju ani nepýtam. A momentálne to mám s aktívnym pomáha nim nič moc, práve koli tomu, ze by som to nevedela vrátiť. Dlho som uvazovala nad prosbou kamaratky, aby mi v prípade núdze vyzdvihla deti zo skolky. Išlo by ozaj o súrne prípady, trebars zápcha na diaľnici, porod, proste výhradne extrémy.
Ale poprosila som ju, lebo deti by som jej kludne tiez vzala ku sebe alebo pomohla inak.
Ale také vtipy, ze pravidelne sa zaviazať vyzdvihol at iné deti zo skolky, vodiť na krúžky by som nerobila. S malymi detmi ti vie casto niečo zmeniť plán.
Pokial takto pomáhal zrus to. A pomoz len vtedy keď chceš a môžeš. A nie koli spätne pomoci alebo preto, lebo sa to predsa patrí.
Pravdepodobne ti rodičia v detstve vyčítali, že si neschopná alebo mali vysoké očakávania, musíš to, musíš hento a pozri na kamarátku ťa už má to, robí tam, ..., drobné upozornenia, poznamočky, napomenutia, možno to nerobia úmyselne, ale teda vychovávajú a tu je výsledok podľa mňa.
Treba si uvedomiť, že robíš najlepšie ako vieš a dokážeš a keď ťa niekto napomína, hneď NATO ho výzvy, aby to urobil za teba a samozrejme lepšie, lebo to asi vie lepšie. Nebojsa lenivci si potom hneď rozmyslia, či ťa budú buzerovat.
Kto je to ,,iný ľudia". Si neviem predstaviť ako to reálne funguje. Rozprávaš sa s kamoškou a ona ti niečo povie? Alebo?
@zuzidr som ticho

Nemyslim si ze je to depresia, ale nizke sebavedomie, ktore mozno aj vyzarujes a ludia si potom k Tebe dovolia a Ty sa potom citis este horsie.