icon

Ako prekonať strach z doktorov?

27. jún 2025

Čaká ma preventivka a tam aj očkovanie, ja viem že to absolútne neboli ani preventivka ani očkovanie a stále si vravím že iný ľudia zažívajú aj horšie a toto je pre nich len banalita ale aj tak sa toho stále bojím, čo môže pomôcť ?

andrea399
27. jún 2025

Koľko máš rokov?

autor
27. jún 2025
@andrea399

Koľko máš rokov?

@andrea399 končím výšku 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
andrea399
27. jún 2025

Nemáš sa čoho báť.

janetinka27
27. jún 2025

Ahoj, uz si sem pisala, vsak? 🙂 proste prides a prezijes to, povies sestricke, ze mas strach. Ona vie, co ma robit, bude to ok🙂

autor
27. jún 2025
@andrea399

Nemáš sa čoho báť.

@andrea399 veď ja viem, viem že to nič neni a že očkovanie záštipe tak na pol sekundy ale aj tak sa stále podvedome bojím a myslím na to

autor
27. jún 2025
@janetinka27

Ahoj, uz si sem pisala, vsak? 🙂 proste prides a prezijes to, povies sestricke, ze mas strach. Ona vie, co ma robit, bude to ok🙂

@janetinka27 nie ešte nie,ale boli tu už podobne diskusie tie som už čítala

bystrozraky
27. jún 2025

Dovoľ si báť sa. Problém je v tom, že ty sama sebe nedovolíš báť sa... potom sa strach v tebe zbiera a je väčší. Takže dovoliť samej sebe báť sa a pustiť to je jediná cesta. Ak si dovolíš báť sa, tak sa strach za istú dobu vyparí. Uvidíš, keď si dovolíš báť sa, tak zistíš, že to nič nie je po istom čase. Sprav to. 🙂 Ale nesmej sa ked zistis, ze bat sa nic nie je. Staci sa usmiat 🙂 Prajem pekny vecer, plny usmevov 😉

dzulli1980
27. jún 2025

Ja Ti rozumiem, mám 45+ a u mňa vyšetrenie u stomatológa je smrť, neskutočný strach mám zo zubárov, viem sa dogrcať, viem odpadnúť, keď tam mám ísť ... za tie roky som si zaužívala mantru, že pokiaľ nebolí, je to OK, to vyšetrenie bude bezbolestné ... je to len preventívka ... ak máš strach z ihiel, povedz, že by si chcela ležať, keď Ti bude pichať injekciu ... dá sa to prekonať.

jaass
27. jún 2025

Ja len taká otazka, čo majú povedať deti, ktoré sú samé v nemocnici? Alebo ako sa majú “brániť?” Alebo mamky, ktoré majú ťažký pôrod a milión dalších reálnych dôvodov na strach. A fakt nič v zlom ale asi si si ešte toho neprežila dosť keď sa takej blbosti bojíš 🤦‍♀️

marianarem
27. jún 2025

A coho sa presne bojis? Bolesti? Alebo ze ti nieco najdu? Alebo ze ta lekar bude s tebou robit nieco, co nechces? Alebo ze si nieco o tebe pomysli? Alebo mas nejaku traumu z detstva a vracia sa ti to? Treba ten strach presnejsie pomenovat a potom sa da rozmyslat, co s tym.

katuska147852
27. jún 2025

Úplne ti rozumiem. Tiež sa mi všetci čudovali ako to tak môžem mať a že si to len nahováram. Že na to nemám myslieť, mám sa prekonať a podobné bláboly. S tým nespravíš nič, keď je to silnejšie ako ty. Ja som ihly prestala riešiť až po porode, ktorý som mala pred rokom v 30ke. Ešte aj cez tehotenstvo som ťažko prežívala všetky tie odbery a podobne. Sestrička u doktora na poradniach musela mať so mnou zážitky, všetky tie odbery po ležiačky, mdloby a podobne. Potom prišiel pôrod a tam bolo toľko ihiel a napokon tie ihly na tom všetkom boli najmenej stresujúce. Takže asi si tým len presjsť, vyrovnať sa s tým a ísť ďalej.

autor
28. jún 2025
@marianarem

A coho sa presne bojis? Bolesti? Alebo ze ti nieco najdu? Alebo ze ta lekar bude s tebou robit nieco, co nechces? Alebo ze si nieco o tebe pomysli? Alebo mas nejaku traumu z detstva a vracia sa ti to? Treba ten strach presnejsie pomenovat a potom sa da rozmyslat, co s tym.

@marianarem asi sa bojím bolesti aj keď sama viem že ti neboli

strawberry0797
28. jún 2025

Strach nemusíš prekonavat, len ho ignoruj. Ja ked idem na gyndu na preventivku sa vzdy trasiem, ako by ma isli rezat. Ale aj tak tam kazdy rok idem. Naucila som sa ten strach ignorovat. Proste mu nevenujem ziadnu pozornosť. Trasiem sa aj tak, ale je mi to jedno.

000005
29. jún 2025

NEDAJ sa ockovat....ver si, si Sam lekarom....Len sa viac zamyslaj a prides na problem....hlavne ver sebe.....mozes sa spolah ut iba na seba.