Ako prekonať strach z očkovania a preventívnej prehliadky?
Ahojte, v lete mam preventivku a klasicky aj nejaké očkovanie, ibaže ja sa všetkého takéhoto až neprirodzene bojím, myslím na to už teraz mesiac dopredu aj keď viem že tam budem dokopy 10 minút se doktorka je úplne okej a očkovanie neboli a trvá tak 2 sekundy. Čo radíte na to aby som sa nebála resp. nemyslela na to už mesiac dopredu ?
čauko..vieš čo, neviem ako ti poradiť, lebo ja a lekári, to je dovidenia, ja mám syndróm bieleho plášťa, takže tak, ale teda čo sa týka preventívky ja sa bojím len toho merania tlaku, lebo keďže mám ten syndróm bieleho plášťa, tak vždy mi vysoký tlak namerajú 😂 inak odber krvi mi nič nerobí, to sa môžem aj na to pozerať a očkovanie tiež pohoda (skôr potom môžu byť nežiadúce účinky po ňom)..
No nemysli na to :D ja to mam tiez ze sa bojim preventivnej prehliadky, ale iba u vseobecneho lekara, netusim preco. Vzdy mam taky tlak ked tam pridem, ze ma pomaly ide hned pripajat na ekg 🤣 pritom zubar ci gynda su ovela neprijemnejsie vysetrenia a tam som uplne v klude 🤣
Nechcem byť zlá ale treba si na takéto veci zvyknúť už a nerobiť z toho vedu. Prehliadka nebolí a očkovanie len zastipe. Sú ľudia ktorí musia chodiť na kolonoskopiu, hadicku do zaludka, ... to sú stresy
Neviem, synovi za to kupujem vlaciky brio, tak di kup za to kabelku a cukriky no
"Klasicky nejaké ockovanie" ??? Nikdy ma na preventívke neockovali..koľko máš rokov? Na preventívne prehliadky si musíš proste zvyknúť, zoberú krv a nič horšie sa ti diať nebude. Na gynde ta pozrie zo spodu a vybavene. Musíš prijať fakt ze raz ročne to jednoducho musíš vydržať. Inak preventivka u obvodnej je každé 2 roky. Gynda a zubár každý rok. Vďaka tým preventivny prehliadkam sa predchádza závažným ochoreniam. Je to veľmi dôležité to absolvovať.
čauko..vieš čo, neviem ako ti poradiť, lebo ja a lekári, to je dovidenia, ja mám syndróm bieleho plášťa, takže tak, ale teda čo sa týka preventívky ja sa bojím len toho merania tlaku, lebo keďže mám ten syndróm bieleho plášťa, tak vždy mi vysoký tlak namerajú 😂 inak odber krvi mi nič nerobí, to sa môžem aj na to pozerať a očkovanie tiež pohoda (skôr potom môžu byť nežiadúce účinky po ňom)..
@zuzacka16 ono keď to tak vezmem tak očkovanie ani neboli len to je nepríjemne a trvá to tak 2 sekundy len ja neviem prečo ale musím proste na to myslieť už teraz skoro 2 mesiace dopredu
bud vdacna, ze riesis iba taketo banality.
Ja som taká istá ako ty. Pred covidom som nemala problém s ničím čo sa týka očkovania. Keď idem očkovať dcéru, strašne sa bojím. Preočkovanie tetanu odkladám už 5 rokov. Tiež mám strach od kedy bol covid a cirkus s vakcinami

Ahoj, tazko povedat.ja som sa tiez bala dlho vopred, pred odberom krvi som celu noc nespala.potom aj pred prvou narkozou som bola uplne rozhodena. Pomohlo, ked som bola tomu intenzivne vystavena.za poslednych par dni mi trikrat brali krv a uz som to vobec neriesila, ale predtym som bola uz snad na 100 odberoch (neprehanam🙂)