icon

Ako prekonať strach zo zubára?

10. jan 2026

Ahojte. Je tu niekto, kto prekonal strach zo zubara? Roky som u neho nebola. Ako malemu dievcatku mi starsi fuzaty zubar sposobil traumu. Vzdy, ked som mala ist k zubarovi som bud odpadla, neotvorila usta, alebo zdrhla. Riesila som svoj problem so psychologom, aj som sa konecne objednala k zubarovi, ktory ma dobre recenzie a zameriava sa na ludi so strachom. Po veceroch pozeram zubarske videa, tahanie zubov, opravy a psychicky som nastavena tak, ze musim ist a neodist.
Zuby ma nebolia, ale mam kazy, zlomene osmicky aj zubny kamen. Co riesi zubar na vstupnom vysetreni? Prekonali ste strach, hanbu, ak ste roky zanedbali svoj chrup?dakujem

Strana
z3
svetlonos
10. jan 2026

@anonym_autor
ahoj,
mne urobila rentgen zubov a hned jeden opravila. Ja nemam strach ale bez injekcie mi nic nesoravi. Moze mi milion krat povedst, ze je to minikaz a v pohode bez injekcie, nebude boliet. Nie! Ja ju chcem a hotovo.
Mam fajn zubarku, chape to, dokonca aj mm bol spikijny. Ten obavy ma, kedze mu jeden zubar dobabral jeden zakrok a od vtedy ma problem.
Drzim palce 🙂

miricka77
10. jan 2026

@anonym_autor Ja som mala tiež veľmi zlu skúsenosť so zubárom. Našla som iného,odporučili mi ho kamaráti. Na prvú opravu kazu som šla vyklepaná,spotena,ale ulkudnil ma,pichol silnejšiu injekciu a odvtedy ok. Bola som aj trhať dva zuby,ale on moc netrhá,posielndo RK k zubnej chirurgicke. To je tak mila osoba a tak šikovná,že úplne bez stresu a bolesti trhá zuby.Co sa týka platenia,tak mne kazy robí za 90,čistenie kanálikov a práca okolo celého zubu 150€ a trhanie v súkromnej klinike 140€ vrátane liekov na tyzden,proste kompletka,šitie,kontrola.Neviem,čo tu ženy píšu o 10 000€,to neviem,kam chodia robiť zuby.
A budeš chodiť postupne,to môže aj dva roky trvať,kým ti vsetko poopravuje. Neboj nič,dobre bude,len treba začať.

fifina75
10. jan 2026

@anonym_autor ahoj, ja som tento rok bola po cca 7-mich rokoch u zubára aj na dentálnu hygienu. Tiež som mala blok a traumy z detstva. Manžel musel ísť somnou, čakal v čakárni až kým som nevosla do ambulancie. Hneď medzi dverami som povedala že mám hrozný strach, blok, zlé skúsenosti, a že som dlho nebola (nech si v obraze).
Zubára aj hygienicku som vyberala podľa recenzií a musím povedať že boli veľmi fajn, ohľaduplný, nekritizovali, nepoucovali a tým môj strach a obavy zmizli.

autor
10. jan 2026
@fifina75

@anonym_autor ahoj, ja som tento rok bola po cca 7-mich rokoch u zubára aj na dentálnu hygienu. Tiež som mala blok a traumy z detstva. Manžel musel ísť somnou, čakal v čakárni až kým som nevosla do ambulancie. Hneď medzi dverami som povedala že mám hrozný strach, blok, zlé skúsenosti, a že som dlho nebola (nech si v obraze).
Zubára aj hygienicku som vyberala podľa recenzií a musím povedať že boli veľmi fajn, ohľaduplný, nekritizovali, nepoucovali a tým môj strach a obavy zmizli.

@miricka77 dakujem, ked som pozerala cennik mali cca podobne ceny.
@fifina75 aj so mnou pojde manzel ako podpora. Aby som neusla.

anonym_efb204
10. jan 2026
@anonym_autor

@miricka77 dakujem, ked som pozerala cennik mali cca podobne ceny.
@fifina75 aj so mnou pojde manzel ako podpora. Aby som neusla.

@anonym_autor neuraz sa za otázku. Ale ako riešiš deti? S nimi ideš v pohode?

autor
10. jan 2026
@sandra49

@anonym_autor môžeš prosím napísať kam si sa objednala? Dakujem

@ketrin1984 nemam 24, ale to je jedno. Zanedbala som to zo strachu, niekto to neprekona a roky neriesi. Osmicky su casto problemove, zubny kamen mam, ale ziaden velky nanos. Zuby si cistim, ale mam reflux a to asi tiez zubom nepomaha. Ako mi pomoze tvoj komentar? Chces pomoct alebo len rypat? Ty tomu nemusis rozumiet, lebo je to moj chrup, moje zdravie.

@sandra49 asi ti to velmi nepomoze, lebo som z KE.

autor
10. jan 2026
@anonym_efb204

@anonym_autor neuraz sa za otázku. Ale ako riešiš deti? S nimi ideš v pohode?

@anonym_efb204 nemam deti

ketrin1984
10. jan 2026
@anonym_autor

@ketrin1984 nemam 24, ale to je jedno. Zanedbala som to zo strachu, niekto to neprekona a roky neriesi. Osmicky su casto problemove, zubny kamen mam, ale ziaden velky nanos. Zuby si cistim, ale mam reflux a to asi tiez zubom nepomaha. Ako mi pomoze tvoj komentar? Chces pomoct alebo len rypat? Ty tomu nemusis rozumiet, lebo je to moj chrup, moje zdravie.

@sandra49 asi ti to velmi nepomoze, lebo som z KE.

@anonym_autor
No keď napíšeš,že si bola u zubára naposledy pred 10 rokmi ako 14 ročná tak asi koľko rokov máš???Ja tvojmu chrupu nemusíš rozumieť,je to tvoj bordel.Ale ako si útočila na Koniarovú tak teraz útočíš zase.Nechceš pochopiť,že si za to môžeš sama.Zdravé zuby sa nekazia ani zdravé osmičky sa nelomia.Radšej si pozeraj videá od dentálnej hygieničky miesto trhania zubov.

autor
10. jan 2026
@ketrin1984

@anonym_autor
No keď napíšeš,že si bola u zubára naposledy pred 10 rokmi ako 14 ročná tak asi koľko rokov máš???Ja tvojmu chrupu nemusíš rozumieť,je to tvoj bordel.Ale ako si útočila na Koniarovú tak teraz útočíš zase.Nechceš pochopiť,že si za to môžeš sama.Zdravé zuby sa nekazia ani zdravé osmičky sa nelomia.Radšej si pozeraj videá od dentálnej hygieničky miesto trhania zubov.

@ketrin1984 utocis ty, bez normalnej odpovede na kladene otazky. Rovnako ako pani, ktoru spominas. Ta hned v prvom svojom prispevku zacala diagnostiku a vraj som chora, lebo pozeram zubarske videa. Rovnako tvoj prispevok bol utocny, s cielom vysmesnym a rypacnym. Tak este raz. Napisala som, ze som bola u zubara cca pred 10-12 rokmi a ze snad 14 rocne dievca nebude same od seba pytat anestezu. Z toho si vypocitala moj vek? Mozes sa tu na mne vyvrsovat, ak ti to pomoze, ale ak nevies odpoved, nemas skusenost s podobnym problem, tak je tvoj komentar uplne zbytocnym. Radsej sa venuj temam, kde pomozes.

ketrin1984
10. jan 2026
@anonym_autor

@ketrin1984 utocis ty, bez normalnej odpovede na kladene otazky. Rovnako ako pani, ktoru spominas. Ta hned v prvom svojom prispevku zacala diagnostiku a vraj som chora, lebo pozeram zubarske videa. Rovnako tvoj prispevok bol utocny, s cielom vysmesnym a rypacnym. Tak este raz. Napisala som, ze som bola u zubara cca pred 10-12 rokmi a ze snad 14 rocne dievca nebude same od seba pytat anestezu. Z toho si vypocitala moj vek? Mozes sa tu na mne vyvrsovat, ak ti to pomoze, ale ak nevies odpoved, nemas skusenost s podobnym problem, tak je tvoj komentar uplne zbytocnym. Radsej sa venuj temam, kde pomozes.

@anonym_autor
Škoda je pre teba drať klávesnicu.

jaroe
Včera o 21:22
@black_wolf

Akoze treba sa pripravit na to, ze trhanie stoliciek boli, mne chirirgucky vytrhli zub mudrosti a skoro som skapala :D ale nemuselo to zajst az tam, tiez som roky odkladala navstevu - ked som bola dieta, tak mi traumu sposobila jedna nekompetentna masiarka a veru som sa odvtedy extremne bala. Pomohlo mi ale na vsetko sa pytat a dopredu skonzultovat so zubarkou, co a ako sa ide robit.. bolesti sa bohuzial clovek pri zuboch nevyhne, obdivujem vsetkych, co zvladnu vrtanie/trhanie bez anestezy, moja zubarka sa vzdy smeje, ked je poviem, ze radsej by som sla rodit znova, ako nechat si vrtat do chrupu..

@black_wolf mňa trhanie stoličiek vôbec nebolelo. Nestraš už dosť vystrašenú autorku. To ti trhali naživo bez injekcie? Ja som bola úplne v pohode. Dokonca aj po odznení anestetík.

anonym_4a5b55
Včera o 21:37

Bola som na tom podobne. Povedala som ze radsej porodne kreslo ako zubarske.
Teraz ma ale bolel zub po 5 rokoch som bola u noveho zubara. (Pri predoslej cca 20-25rokov).
Ona bez injekcie. Ak uz videla ze to proste nedam dala mi ani nie polovicnu davku ze to musi zabrat.
Novy zubar sa vyjaril ze je zubar nie masiar.
Vobec som sa nebala. Jaaaaa.
Dala som si do tyzdna vytrhnut osmicku. A idem teraz dat aj nejake 2-3kazy.

Strana
z3