icon

Ako prekonať stres a nervozitu v bruchu?

18. nov 2024

Pekný den želám, mam 20 a pred cca 2 mesiacmi som začala pocitovať taky stres v bruchu nervozitu. Dovádza ma to k stresu a nepokoju. Plus sa mi chce plakať, mám divné myšlienky mam pocit že ako keby zošaliem😕 Neviem prečo mi to začalo. Snažím sa so sebou pracovať. Som človek, ktory ked si na to spomenie tak mi je hrozne psychicky hlavne ak si spomeniem na tu prvú uzkosť. Niekedy su dni kedy mi je lepšie a niekedy zle ako napríklad posledne dni citim v sebe nervozitu v bruchu a ak sa vystresujem tak už plačem a šaliem lebo neviem čo sa deje. Lieky určite brat nechcem lebo verím tomu, že to je dočasné. No baby ako ste vy s tým bojovali? Bez liekov? Sami so sebou… Nemať zlé myslienky, nepripustat si to?
Ked sa ukludnim je všetko okej, ale stači maličkosť a ze si spomeniem a je zle a takto stale dookola aj cely den

erickatt
18. nov 2024

Zacni na zaciatok uzivat magnezium.

liv1
18. nov 2024

1. Nemala si stresove obdobie? Malo spanku? Nedobru stravu? Nepijes energeticke napoje? Vela kavy?
2. Zacni uzivat kazdy den magnezium
3. Dohodni si psychologa cim skor aby ti to vysvetlil a mohla si sa upokojit.
4. Dostatocne spi.
5. Sportuj kazdy den bud dlha prechadzka, alebo aspon 3-4 krat tyzdenne riadna sportova aktivita.
6. Snaz sa dobre jest. Ziadne energenticke napoje, skus aj bez kavy, ziadne sladene napoje. Dost ovocia a zeleniny.
7. Kup si bachove kvapky na ukludnenie, Lavekan, alebo sa porozpravaj s dr ci vynimocne by si si nemohla dat stvrtku Neurolu napr., to je na predpis.
8. Rob si medovkovy cajik, najdi si na nete meditacie.

Ako prislo tak odide, telo dava info ze rob s mic nieco inak 😉. Mozno potrebujes spomalit, zvolnit, mozno ti chybaju mineraly. Drzim palce. Nenechaj sa aby ta to ovladlo a ver mi, bude dobre. Staci troska na tom popracovat, uvedomit si ze su to falosne signaly, len tvoj strach a hlava 😉

sisska96
18. nov 2024

Daj si magnézium, čokoládu, nájdi si nejakú záľubu na odreagovanie - čítanie, kreslenie, antistrosové omalovánky, ručné práce, choď do prírody na hodinu denne. Určite sa nenapchávaj hneď tabletkami, budeš potom závislá ako na drogy

vakatko
18. nov 2024

Vylúč cukor, sladké nápoje, alkohol, bielu múku, kofeín, čokoládu, mastné a ťažké jedlá ...
Nasaď magnézium, probiotiká, jedz potraviny bohaté na omega3 mastné kyseliny, veľa zeleniny ... čaje na ukľudnenie medovka, kamilky, ľubovník, valeriána ... dopraj si veľa spánku a oddychu.