icon

Ako prekonať úzkosť zo sledovania dýchania?

1321987
28. jún 2025

Už len vstanem a len sledujem ako dýcham
Nádych výdych už mám s toho úzkosť či dobre dýcham
Kto mi pomôže v mojom trápeni
Bola som u psychiatra lieky som poctivo užívala a raz sa mi ťažko dýchalo a zas to robím
Pôjdem aj k samanovi liečiteľovi

Strana
z3
aandrea9
28. jún 2025
@1321987

@billy_jean áno už nechcem každý večer sa dusiť dýchat nasilu hneď ako vstanem celý boží deň sledovať či sa nezadusim a nasilu dychat celý deň viete čo je to za utrpenie ? A ešte sa venovať rodine a domácnosti

@1321987 nasilu dýchať? To nemyslíš vážne 😁

1321987
autor
28. jún 2025
@aandrea9

@1321987 nasilu dýchať? To nemyslíš vážne 😁

@aandrea9 áno dá sa to keď si svoj dych uvedomujeme

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
marianarem
28. jún 2025

@1321987 K samanovi nechod, chod k psychologovi, treba na to normalne psychoterapiu. Je to relativne bezny problem a psychologovia maju na to techniky. Ja sama to poznam, kedysi davno v zlych obdobiach som to mala. Clovek proste strati doveru v to, ze zivotne dolezity proces ako dychanie bude bezat aj bez jeho kontroly. Ja ti mozem s urcitostou povedat, ze sa nezadusis, je to pravdepodobne len ten strach zo straty kontroly alebo problem s nejakou zakladnou doverou. Ale je mi jasne, ze moje uistenie tu velmi nepomoze, proste vyhladaj psychologa. Viem, ze je to utrpenie, ale naozaj sa toho da uplne zbavit.

bielasovicka
28. jún 2025
@1321987

@aandrea9 áno dá sa to keď si svoj dych uvedomujeme

@1321987 ja neverím ze ti žiadny liek nepomohol, každému nejaký liek pomôže. Také neexistuje ze ti nič nepomôže. Alebo si to možno len namyslas. Myslím, že by si mala vymeniť psychiatra aj psychológa.

ronie338
29. jún 2025

Uvedomujem si ze lieky plne záberu pri poctivom užívaní asi po mesiaci, mesiaci a pol a musíš ich brat dlhodobo a neznizovat a nevysadzat keď sa cítiš lepšie? Lebo s tým je to ako na hojdačke lepšie horšie aj niekoľko krát za rok. Plus terapie. Ak to nendodrziavas nezaberie ti nič q sa na hlavu môžeš postaviť. Ja užívam lieky roky a len regulujeme dávku teraz mam horsie obdobie zvýšili sme ju po asi 2 rokoch co bola znížená na minimum. Len to chce naozaj aby aj pacient plne spolupracoval q co čítam ty to nerobíš lebo keď je lepšie na co lieky. Potom uz nezaberu

1321987
autor
29. jún 2025
@marianarem

@1321987 K samanovi nechod, chod k psychologovi, treba na to normalne psychoterapiu. Je to relativne bezny problem a psychologovia maju na to techniky. Ja sama to poznam, kedysi davno v zlych obdobiach som to mala. Clovek proste strati doveru v to, ze zivotne dolezity proces ako dychanie bude bezat aj bez jeho kontroly. Ja ti mozem s urcitostou povedat, ze sa nezadusis, je to pravdepodobne len ten strach zo straty kontroly alebo problem s nejakou zakladnou doverou. Ale je mi jasne, ze moje uistenie tu velmi nepomoze, proste vyhladaj psychologa. Viem, ze je to utrpenie, ale naozaj sa toho da uplne zbavit.

@marianarem ďakujem viem že sa nezadusim
Tie hnusné pocity čo mám keď nesledujem dych už aj toho sa bojím keď ho nesledujemn
Veď ano presne toho sa bojím tých životných funkcii

1321987
autor
29. jún 2025
@bielasovicka

@1321987 ja neverím ze ti žiadny liek nepomohol, každému nejaký liek pomôže. Také neexistuje ze ti nič nepomôže. Alebo si to možno len namyslas. Myslím, že by si mala vymeniť psychiatra aj psychológa.

@bielasovicka nie vážne

maminkadeticiek
29. jún 2025

Paneboze,toto je psychiatricky pripad ze?Bize a dve deti 😲

1321987
autor
29. jún 2025
@maminkadeticiek

Paneboze,toto je psychiatricky pripad ze?Bize a dve deti 😲

@maminkadeticiek hneď ma už idete odsudzovať preto ?

domka222
29. jún 2025

A prečo sa vlastne bojíš životných funkcií? Však môžeš byť rada,že ešte dýchaš.

1321987
autor
29. jún 2025
@domka222

A prečo sa vlastne bojíš životných funkcií? Však môžeš byť rada,že ešte dýchaš.

@domka222 no lebo mám taku úzkosť s toho keď necítim svoj dych
Všetko má boli celé telo a tlak na hrudi žalúdočné problémy až sa bojím že odpadnem

maminkadeticiek
29. jún 2025
@1321987

@maminkadeticiek hneď ma už idete odsudzovať preto ?

@1321987 Neodsudzujem.Mnozstvo ludi ma v dnesnom narocnom svete rozne psychicke diagnozy,nie je to ziadna hanba.Vas problem patri do ruk psychiatra.Kvoli vam a vasim detom.Cim skor to pochopite,tym lepsie pre vas a vasu rodinu.

1321987
autor
29. jún 2025
@maminkadeticiek

@1321987 Neodsudzujem.Mnozstvo ludi ma v dnesnom narocnom svete rozne psychicke diagnozy,nie je to ziadna hanba.Vas problem patri do ruk psychiatra.Kvoli vam a vasim detom.Cim skor to pochopite,tym lepsie pre vas a vasu rodinu.

@maminkadeticiek veď ja tomu chápem veľmi

1321987
autor
29. jún 2025
@bielasovicka

@bielasovicka nie vážne ono to veľmi zasahuje do hlavy a tela a taký liek není na dýchanie

bielasovicka
29. jún 2025
@1321987

@bielasovicka nie vážne ono to veľmi zasahuje do hlavy a tela a taký liek není na dýchanie

@1321987 nie nikto ta neodsudzuje, dávame ti rady, lebo ty máš problém a neriešis ho. Urob to aspoň kvôli svojim deťom prosím. Ty nepotrebuješ liek na dýchanie ale na psychiku.

1321987
autor
29. jún 2025
@bielasovicka

@1321987 nie nikto ta neodsudzuje, dávame ti rady, lebo ty máš problém a neriešis ho. Urob to aspoň kvôli svojim deťom prosím. Ty nepotrebuješ liek na dýchanie ale na psychiku.

@bielasovicka nie na dýchanie

1321987
autor
29. jún 2025
@ronie338

Uvedomujem si ze lieky plne záberu pri poctivom užívaní asi po mesiaci, mesiaci a pol a musíš ich brat dlhodobo a neznizovat a nevysadzat keď sa cítiš lepšie? Lebo s tým je to ako na hojdačke lepšie horšie aj niekoľko krát za rok. Plus terapie. Ak to nendodrziavas nezaberie ti nič q sa na hlavu môžeš postaviť. Ja užívam lieky roky a len regulujeme dávku teraz mam horsie obdobie zvýšili sme ju po asi 2 rokoch co bola znížená na minimum. Len to chce naozaj aby aj pacient plne spolupracoval q co čítam ty to nerobíš lebo keď je lepšie na co lieky. Potom uz nezaberu

@ronie338 brala som ich 3 roky

ronie338
29. jún 2025
@1321987

@ronie338 brala som ich 3 roky

@1321987 v kuse alebo s prestávkami?

1321987
autor
29. jún 2025
@ronie338

@1321987 v kuse alebo s prestávkami?

@ronie338 stalr