icon

Ako prekonať úzkosť zo sledovania dýchania?

1321987
28. jún 2025

Už len vstanem a len sledujem ako dýcham
Nádych výdych už mám s toho úzkosť či dobre dýcham
Kto mi pomôže v mojom trápeni
Bola som u psychiatra lieky som poctivo užívala a raz sa mi ťažko dýchalo a zas to robím
Pôjdem aj k samanovi liečiteľovi

januska12323
28. jún 2025

Načo ďalšie rady keď sa neliečiš.

1321987
autor
28. jún 2025
@eviq

@1321987 nie je to zlá sila. Sú to len tvoje myšlienky. Nedaj im moc ovládať tvoje správanie. Predstav si ze tvoje myšlienky sú "príšera", ktorá ťa chce ovládať. A stále keď si sledujes dýchanie, krmis tu príšer. Toto ona chce. Musíš ju vyhladovať a ona zmizne. A výhľaduješ ju len tak, že proti svoje vôli si to dýchanie nebudeš sledovať. Stále keď to robíš, povedz si nahlas stop. Kľudne to zakričí, buchni po stole. A potom sa sústrediť na veci ktoré práve robíš. Napríklad: teraz idem vstať, z postele, prezliekam sa do pyžamá a idem si umyť zuby. Robím si rannú kávu a chystám raňajky deťom. Vyberám z chladničky maslo, šunku. Zalieva im čaj. Bude to veľmi ťažké, ale skúšaj to. Ak to zvládneš co i len raz, nekontrolovat dýchanie, povzbudí ta to do ďalších pokusov. Je to dlhá a ťažká cesta k potlačeníu tohto správania. Ale treba prestať špekulovať o zlej sila a začať sa liečiť.

@eviq áno veď ja si to stále vravim

heleninamama
28. jún 2025
@eviq

@heleninamama tvoj komentár bol urážlivy, nijak jej nepomohol ani nikomu. Iba si si kopla. Bol zbytočný.

@eviq Nebol zbytočný, bol pravdivý. A možno, keď jej to takto priamo povie viac ľudí, začne sa liečiť. Tu by mal zasiahnuť hocikto, kto ju pozná, nahlásiť ju na sociálku a ochrániť pred ňou aspoň deti. Ak ju tu budete chlácholiť, zľahčovať, neurobí nič, bude si naďalej sledovať dýchanie a stav sa jej môže ešte zhoršiť. Ľudia, fakt pochopte, že psychopatické diagnózy nie sú rovnaké ako ostatné.

1321987
autor
28. jún 2025
@natalifatali

@1321987 mne sa to raz stalo, že som si uvedomila, že dýcham a sa mi veľmi ťažko dýchalo a nevedela som dýchať sama od seba ako keby. Ale to bola aj taká úzkosť, panický záchvat, prešlo mi to. Ale vy máte psychickú poruchu, keď až 3 roky..

@natalifatali nie ja to nemám každý deň iba keď s Ana to sústredím moc

terry658
28. jún 2025
@1321987

@billy_jean áno už nechcem každý večer sa dusiť dýchat nasilu hneď ako vstanem celý boží deň sledovať či sa nezadusim a nasilu dychat celý deň viete čo je to za utrpenie ? A ešte sa venovať rodine a domácnosti

@1321987 skus fyzioterapiu. Ja som si dlho myslela, že mám depresiu a mala som len posunuté rebrá.

1321987
autor
28. jún 2025
@heleninamama

@eviq Nebol zbytočný, bol pravdivý. A možno, keď jej to takto priamo povie viac ľudí, začne sa liečiť. Tu by mal zasiahnuť hocikto, kto ju pozná, nahlásiť ju na sociálku a ochrániť pred ňou aspoň deti. Ak ju tu budete chlácholiť, zľahčovať, neurobí nič, bude si naďalej sledovať dýchanie a stav sa jej môže ešte zhoršiť. Ľudia, fakt pochopte, že psychopatické diagnózy nie sú rovnaké ako ostatné.

@heleninamama a načo sociálnu keď dr môj psychiater aj psychológ mi neposlal domov sociálku ? Ja som není mimo ako si vy myslíte

eviq
28. jún 2025
@heleninamama

@heleninamama ak si prečítaš, čo som jej písala, nijak som to nezlahcovala ani nechlacholila ju. Lebo je to naozaj vážne. Myslím, že som jej napísala veľmi jasne a konkrétne, čo jej je a aká je jediná cesta sa z toho dostat. Zakladá sa to na odbornosti. A nerozdavaj nálepky o " psychopatických diagnózach", pokiaľ nie si lekár. 🙂 Ocd pacienti nie sú nebezpeční pre iných, skôr je škoda, že cas, ktorý by si mohla užívať s deťmi, stráca sledovaním dýchania.

1321987
autor
28. jún 2025
@eviq

@heleninamama ak si prečítaš, čo som jej písala, nijak som to nezlahcovala ani nechlacholila ju. Lebo je to naozaj vážne. Myslím, že som jej napísala veľmi jasne a konkrétne, čo jej je a aká je jediná cesta sa z toho dostat. Zakladá sa to na odbornosti. A nerozdavaj nálepky o " psychopatických diagnózach", pokiaľ nie si lekár. 🙂 Ocd pacienti nie sú nebezpeční pre iných, skôr je škoda, že cas, ktorý by si mohla užívať s deťmi, stráca sledovaním dýchania.

@eviq ja som uzivali všetky lieky na ocd a aj keď som brala lieky tak stále som si ten dych regulovala

heleninamama
28. jún 2025
@1321987

@heleninamama a načo sociálnu keď dr môj psychiater aj psychológ mi neposlal domov sociálku ? Ja som není mimo ako si vy myslíte

@1321987 A prečo sa teda naďalej pravidelne neliečiš? Prečo neveríš lekárke a neberieš lieky? Píšeš, že potrebuješ pomoc a lekárka ti ju ponúka.

eviq
28. jún 2025
@1321987

@eviq ja som uzivali všetky lieky na ocd a aj keď som brala lieky tak stále som si ten dych regulovala

@1321987 ako píšem....lieky PLUS kognitivno behavioralna terapia. Nič iné. Len toto. Tiez dostatok spánku a denne pohyb na vzduchu, stačí prechádzka 45-60 min. Uvidíš zlepšenie.

1321987
autor
28. jún 2025
@heleninamama

@1321987 A prečo sa teda naďalej pravidelne neliečiš? Prečo neveríš lekárke a neberieš lieky? Píšeš, že potrebuješ pomoc a lekárka ti ju ponúka.

@heleninamama mne žiaden liek nepomohol proste aj dr už tiež zufalo s toho

1321987
autor
28. jún 2025
@eviq

@1321987 ako píšem....lieky PLUS kognitivno behavioralna terapia. Nič iné. Len toto. Tiez dostatok spánku a denne pohyb na vzduchu, stačí prechádzka 45-60 min. Uvidíš zlepšenie.

@eviq veď všetko robím opýtam sa na tú terapiu Kbt

eviq
28. jún 2025
@1321987

@eviq veď všetko robím opýtam sa na tú terapiu Kbt

@1321987 na sto percent sa opýtaj, nerobí ju každý psychológ, musia mať na to špeciálny výcvik. Toto je to, čo potrebuješ k liekom. Držím ti palce. Pokiaľ ti tvoja lekárka tuto terapiu nespomenula, uvazovala by som o zmene lekára.

diaszoky
28. jún 2025

@1321987 ziadny saman ale farar a Pan Jezis je najlepsi liecitel zdarma a overeny

billy_jean
28. jún 2025

Na KBT si chodila. Veď si napísala, že psychoterapeutka ti veľmi pomohla a už si nesleduješ dýchanie. A o týždeň na to si sa niečoho zľakla a bolo to späť.

iwesska
28. jún 2025
@heleninamama

@billy_jean Preboha, toto je skutočné? To čo je za psychopatku, že si sleduje dýchanie? To fakt takýmto pacientom nechajú deti?

@heleninamama Ty si dobry mimon. Prepac,ale vhodnejsie slovo sa k tomu,co si napisala fakt nehodi. Ked vies 💩 o konkretnych psychickych poruchach,tak sa radsej nevyjadruj,lebo len sa zhadzujes a ublizujes,tym,ktory maju uz aj tak tazky zivot. Tebe by mali odobrat deti, ked ich vychovavas v takejto nenavisti a povazujes ludi so psychickymi ochoreniami za psychopatov.

iwesska
28. jún 2025
@billy_jean

@1321987 vidím Lucia, lebo máš príspevky na FB, tak tam dávaš update každý deň

@billy_jean Naco ju stalkujes kazdy den,ked ti lezie na nervy? Vsak si zrus jej sledovanie.

billy_jean
28. jún 2025
@iwesska

@billy_jean Naco ju stalkujes kazdy den,ked ti lezie na nervy? Vsak si zrus jej sledovanie.

@iwesska nestalkujem ju. Som vo FB skupine, kde je aj ona. To sa neda nevidiet. Uz jej tam radili mnohi, neda si poradit, ide si svoje. Potom prispevok vymaze pre istotu.

eviq
28. jún 2025
@billy_jean

@iwesska nestalkujem ju. Som vo FB skupine, kde je aj ona. To sa neda nevidiet. Uz jej tam radili mnohi, neda si poradit, ide si svoje. Potom prispevok vymaze pre istotu.

@billy_jean o akú skupinu ide? Ja som nejak mimo. Autorku čítam prvýkrát.

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
1321987
autor
28. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 nemám lieky lebo mi nepomáhali
Telo dýcha samé len ja to viem že dycha

billy_jean
28. jún 2025

Ked spis, kto za teba dycha? Ked varis, upratujes, cvicis, kto za teba dycha?

dora281
Autor odpoveď zmazal
1321987
autor
28. jún 2025
@billy_jean

Ked spis, kto za teba dycha? Ked varis, upratujes, cvicis, kto za teba dycha?

@billy_jean veď ja iba keď sa ozaj nesustredimn pri varení ale málokedy

1321987
autor
28. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 aj ja som užívala sertralin ale keď som začala s tým dychom nepomáhal mi vôbec
Už mi dr dal všetky lieky na ocd aj on už bol zúfalý zo mňa

dora281
Autor odpoveď zmazal
domak2
28. jún 2025

Mozno skus dychové cvičenia, aspoň bude to tvoje pozorovanie užitočné. Ale teda musí to byť nepríjemné, tieto obsedantne myšlienky. Ale nikto iný ako ty a vedome pracovanie s nimi ti nepomôže. Len tipujem, že keď vyriešis toto, tak zas príde niečo iné.

1321987
autor
28. jún 2025
@domak2

Mozno skus dychové cvičenia, aspoň bude to tvoje pozorovanie užitočné. Ale teda musí to byť nepríjemné, tieto obsedantne myšlienky. Ale nikto iný ako ty a vedome pracovanie s nimi ti nepomôže. Len tipujem, že keď vyriešis toto, tak zas príde niečo iné.

@domak2 veď a robím stále dychové cvičenia
Vedome dýcham to znamená že regulujem nádych aj výdych pomaly teda dýcham

1321987
autor
28. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 no na som užívala tu Max povolenú dávku sertralin a nič vážne mne žiaden liek nepomohol