icon

Ako prestať fajčiť?

karolonakarol
14. apr 2022

Ahojte, viem že polovica má ukameňuje. Ale chcem vedieť čo vám pomohlo prestať pokial to nešlo len tak ľahko. Cigarety som obmedzila na 2-3 denne ale neviem úplne prestať. Ďakujem

beata_k
14. apr 2022

@karolonakarol Skus Champix.

dzulli1980
14. apr 2022

Je to závislosť ... musíš byť na 120% presvedčená, že chceš prestať fajčiť ... žiadne "dám si len jednu, mám nervy, idem si zapáliť atď." ... mne sa to doteraz nepodarilo 😀 , a to fajčím oveľa viac ako Ty.
@karolonakarol

loliki
14. apr 2022

@karolonakarol Nekúpiť, nezapáliť. Odkladať si ušetrené peňiažky na viditeľnú kopu a tešiť sa ako pribúdajú. Zrátať si ich za týždeň, za mesiac, za rok - koľko peňazí už máš spálené, v dyme odviate vetrom. Motivuj sa, čo si za ne kúpiš.

lucinika
14. apr 2022

@karolonakarol moja mama chcela prestať no nedarilo sa. Zohnala si tabletky Desmoxan (neobsahujú nikotín), beru sa 1 mesiac. Odvtedy sa cigarety ani nechytila, začali jej smrdiet. Priniesla mi balíčky pre svokru a ta prestala fajčiť tiež.

54tinka54
15. apr 2022

@lucinika kde sa dajú zohnať tie tabletky?

18dada18
15. apr 2022

Ja som prestala tak, ze jeden deň som fajčila a druhý uz nie. Proste zo dňa na deň. Skúšala som obmedziť, nepomohlo, dat 1-2 denne, nepomohlo. Vzdy som proste mala na mysli to, ze kedy si tu "jednu cigaretu" zapalim a potom čas od nej kedy si dám konecne druhu. Takže určite moja rada je. Ráno keď sa zobudíš uz si proste nezapal ani keby traktory padali a vydrz to. Každým dňom to bude lepšie 🙂 drzim palce ;) je to hnusná závislosť a neskutočný zrut peňazí. Za peniaze co prefajcis za rok, môžeš ísť na paradnu dovolenku k moru. Môžeš to mat ako motiváciu 😊

karolonakarol
autor
Autor odpoveď zmazal
lucinika
16. apr 2022

@54tinka54 skus pozrieť na nete, my sme mali z Poľska.

ritalein
16. apr 2022

Ahoj, ja som prestala zo dna na den, proste som dofajcila cigarety, co som este mala, kedze mi ich bolo luto vyhodit a na druhy den som si uz nezapalila. A uz je to 11,5r. co nefajčím. Len pokial nebudes tak nastavena aj v hlave, tak to nepojde. Moja svokra bola tiez velmi silna fajciarka, len jej zistili vazne ochorenie, tak tiez prestala zo dna na den, zacala sa zdravo stravovať a choroba ustupila. Znama si zase vzdy, ked kupila cigarety, odlozila tu istu sumu(ak sa to neda realne financne, treba aspon zapisovat) po cca 4 mesiacoch, ked to zratala, presla ju chut na cigarety a z "usetrenych" penazi si doplatila dovolenku.