icon

Ako prestať s obhrýzaním nechtov? Poraďte!

luckabosakova
18. aug 2024

Prvý krát píšem takto verejne. Mam od malička problém s okusovanim nechtov. Mam tri deti, pracujem v banke kde je dosť stres. Manželstvo mam v poriadku ale neviem prestať s okusovanim a tento jeden prst mam tak nechutný ze sa až hanbím. Myslim ze je to sebaposkodzovanie. Poraďte, na koho sa obrátiť?

Ako prestať s obhrýzaním nechtov? Poraďte!
Strana
z2
tinqua
20. aug 2024

Pridavam sa k tym, ktorym pomohli gelove nechty. Teraz uz nemam ani tie a udrzuje ma to, ze vsade mam so sebou manikuru...lebo okrem stresu, stacilo ze vidim spinky alebo maly zader a uz to islo...na fotke teraz, pol roka od zlozenia gelovych.

natiblaskova
20. aug 2024

Ja si pamätám, že som si začala hryzt nechty pri nástupe do škôlky. Nervy ze ju nezvladnem😅 už vtedy som bola stresman😂😂😂prestala som si hryzt pred rokom z ničoho nič.. Teraz ako sme zistili, že svokra má rakovinu už vo veľmi vosokom štádiu som začala znovu ani neviem ako😭😭teraz je dokonca po operácii lebo mala komplikácie. A teraz ako a zo dňa na deň sa stav zlepšuje, že už rehabilituje tak si pevnej obhrizam. Mám menšie nutkanie. Zisti z čoho máš napätie a skus si zamestnať ruky. Mne osobne gélové nechty vôbec nepomohli. 🙈

lakebabe
20. aug 2024

@luckabosakova nájdi veľmi šikovnú manikerku ktorá sa rozumie chorobám nechtov a potom dať gellak, tiež som si kedysi nechty ohryzala, toto bolo jediné čo ma oducilo

sidonika
24. aug 2024

@luckabosakova zdá sa mi že ten nechet je napadnutý nechtovou plesňou,urýchlene navstiv kožného kvôli liečbe, kým sa ti nepoškodí nezvratne nechtové lôžko. Na ostatné nechty by som si ja dala kľudne gélový lak a poškodený necht by som nosila s nejakým leukoplastom, kým sa nevylieči

Strana
z2