Ako prežiť absťák?
Ahoj maminy.Mám otázku hlavne na tie z vás, ktoré fajčili a podarilo sa im prestať.Tehotná nie som, takže to nie je dôvod.Jednoducho som sa rozhodla prestať, kvôli zdraviu a zdravému životnému štýlu.Bola som na biorezonancii, neviem čo som od toho čakala no už 2 hodiny pred príchode domov chute na cigaretu.Avsak zvládla som to.Dá sa povedať, že prvých 5 dní bolo síce ťažkých ale zvládla som ich z relatívne dobrou náladou a radosťou z toho, že som sa rozhodla správne a všetko zvládnem.Na 6 deň však začala ozajstná kríza.Neskutocné nervy, búšenie srdca, plač.Dnes je to 8 deň a som na tom stále horšie, celý deň sa už teším len na to ako bude večer a môžem ísť rýchlo spať aby som neprežívala toto "trápenie".Muž síce fajčí, ale vždy chodí vtedy aby som ho nevidela a snaží sa mi to nepripomínať.No mne stačí že ho vidím ako sa potichu vytráca na cigaretu už plačem a som zúfalá.Cely týždeň poriadne ani nikam nechodím som len zavretá v izbe, pretože mi všetko pripomína fajčenie.Dnes sme boli na prechádzke aj s dcérkou a muž už zrejme nemá na mňa trpezlivosť a tak mi povedal " vieš čo ak máš byť takáto tak si už fakt radšej zapáľ", nezapalila som.Ale neviem do kedy to ešte takto zvládnem.Neviem už čo so sebou.Kolko takéto stavy, ak ste vôbec takéto mali trvali u vás?Pretože u mňa je to naozaj každým dňom len horšie 😔 fajčila som 10 rokov , jedna krabička mi vydržala tak cca 2 dní podľa toho či som bola doma, alebo niekde von.
baby s tym Champixom opatrne. Moj brat z toho spachal samovrazdu :(
Na ten liek uz v roku 2007 vydal statny ustav pre kontrolu lieciv varovanie. Je prisne na lekarsky predpis a ak ho nejaka magistra len tak vuda tak by si zasluzila ist do basy. Asi ako internetove lekarne kde vam ho predaju tiez bez predpisu ale s o rovskym pruplatkom samozrejme.. Tak sa k tomu dostal aj moj brat.iecba ma byt prisne pod dohladom pneumologa alebo psychiatra prave kolo tymto samovrazednym myslienkam, snom, pokusom a nakoniec aj samovrazde. Najprv mal brat rozne zvkastne priznaky, busenie srdca, potil sa strasne, nevedel spat potom uz bol chronicky nevyspaty, zacal byt depresivmy snivali sa mu samovrazedne sny ako sa sam zabija, potom zacal hovorit ako sam nic nedokaze aky je neschopny ako mevie po anglicky a pritom studoval v anglictine 4 roky.. A on tomu veril bol o tom presvedceny a cele to bolo z tych liekov. Mal aj dva pokusy o samovrazdu aj skoncil u psychiatra ale nakonkec to nezvladol. Ale to uz nebol on, to z jeho hlavy hovoril Champix. Nemal uz triezvy usudok, nevedel vyhodnotit situaciu.. Prosim vas radsej to ani neslusajte s tymto liekom. Naozaj ako kazda ina droga aj od nikotinu (silou zavislosti na urovni heroinu) sa tazko odvyka ale musi to clovek chciet sam a vydrzat abstinencne priznaky ako plac stavy neprekonatelneho smutku nutkania atd...a ked to prekona tak je za vodou. Ale lieky tie len narusia psychiku..drzim palce v odvykani.
@julkova, áno, lekár vie, komu liek môže predpísať. Mne ho predpísal kardiológ s titulom profesor, ktorý, ako mi povedal, sám pomocou tohoto lieku prestal fajčiť a prestali aj pacienti, ktorým ho predpísal. Ja bohužiaľ až na druhý pokus. Prvý krát som ho užívala asi dva mesiace a k cigaretám sa po čase vrátila. Pod žiadnou kontrolou psychiatra som nebola, jedine som si musela mesačne dávať robiť pečeňové testy. Druhý krát som ho brala 4 mesiace, testy vyšli vždy dobre. Keď kolegovia videli, že som už dlho nefajčiar, dali si liek predpísať aj oni. Nie všetci však po ňom nadobro skoncovali s cigaretami, no nikomu nebol doporučený psychiater, a ani jeden z nich nemal samovražedné sklony. Je mi ľúto, že Tvoj brat takto skončil. Aj ja som poznala ľudí, mladých i starých, ktorí nenašli silu žiť ďalej, a pritom ani nevedeli, čo je to Champix. http://diskuse.vitalion.cz/zkusenosti-s-lekem-c... Diskusia o tomto lieku má asi 184 strán, na každej cca 30 príspevkov. Píše tam kvantum ľudí, ktorí pomocou Champixu fajčiť prestali, no i neprestali, opisujú svoje pocity, navzájom sa podporujú... Čítala som to dávno, no nezdá sa mi, že by tam čo i len jeden z toho množstva prispievateľov bol spomenul samovražedné sklony.

@salomke Ja som bola v Nitre. Ak chces, viac info ti napisem v ip. 😉