Ako prirodzene znížiť vysoký tlak?
Ahojte začala som mať srdcový tlak aj v pokoji 85-88-90. Mám 30r a tlak si mám sledovať kôli obličkam.
Sú nejaké spôsoby ako si viem prirodzene znížiť tlak ? Magnézium mám objednané, dr som písala,.. ďakujem 🩷
@anonym_autor čo píšeš ,aký tlak
@minenkaa tlak má byť 120/80,píšem že "spodný" mám 85-88-90
@anonym_autor nepíšeš spodný,píšeš srdcovy
Ak píšeš spodný tak ten máš ok
@minenkaa nie nie je, liečim sa na obličky a pri obličkách spodný tlak vyšší ako 80 nie je ok.. pýtam sa na spôsoby zníženia,nie či je tlak ok ... Lebo nie je
@minenkaa tlak má byť 120/80,píšem že "spodný" mám 85-88-90
@anonym_autor V tvojom veku je normál aj 134/85. Tvoj tlak nie je nič tragické, ak ti nerobí problémy, nemusíš riešiť. Mimo toho sa meraním vystresuješ, tlak automaticky stúpne.
Ďalšia otázka je či správne meriaš a či máš dobrý presný tlakomer
@anonym_autor V tvojom veku je normál aj 134/85. Tvoj tlak nie je nič tragické, ak ti nerobí problémy, nemusíš riešiť. Mimo toho sa meraním vystresuješ, tlak automaticky stúpne.
Ďalšia otázka je či správne meriaš a či máš dobrý presný tlakomer
@anonym_0ce895 mám nízku hmotnosť kde by som pri obličkách tlak mala mať aj menej ako 80. Tak mi to vysvetľuje stále nefrolog v Ba.. pýtam sa na spôsoby zníženia,nie na rozoberanie či je ok alebo nie.. liečim sa 17r na obličky baby tak snáď viem, čo je a čo nie je okej pri obličkách.
Meraním sa nestresujem, je to súčasť môjho života lebo obličky idú ruka v ruke s tlakom
@anonym_0ce895 mám nízku hmotnosť kde by som pri obličkách tlak mala mať aj menej ako 80. Tak mi to vysvetľuje stále nefrolog v Ba.. pýtam sa na spôsoby zníženia,nie na rozoberanie či je ok alebo nie.. liečim sa 17r na obličky baby tak snáď viem, čo je a čo nie je okej pri obličkách.
Meraním sa nestresujem, je to súčasť môjho života lebo obličky idú ruka v ruke s tlakom
Ak máš tlak len občas a kratko zvýšený ,nič s tým nespravis ,treba ist k lekárovi a zistiť prečo
Tlak sa zvyšuje z veľa veci a ešte pri ochorení obličiek
Ak máš tlak len občas a kratko zvýšený ,nič s tým nespravis ,treba ist k lekárovi a zistiť prečo
Tlak sa zvyšuje z veľa veci a ešte pri ochorení obličiek
@minenkaa 🫣 píšem, že som lekárovi písala ale v Ba to nefunguje tak že na druhý deň mám termín na nefrologii.. pýtam sa na nejaké prirodzene spôsoby ako si viem znížiť tlak,okrem magnézia ktoré mám objednané ... Či niekto nemá skúsenosť žeby skúšal aj takúto cestu (dočasne)
máš obličky ozaj ok? lebo problém s tlakom mala moja exšvagriná. Nakoniec zistili na obličke cystu.
v tvojom prípade by som skúsila aj čaje - niektoré znižujú tlak. zas až tak veľký ho nemáš .
ale prečo ti nepredpíše lekár lieky na zníženie tlaku?
@minenkaa ty máš riadne medzery v znalostiach anatómie. tieto maličkosti viem aj ja a to je už čo povedať. Som technik a nikdy som neštudovala anatómiu.
@minenkaa 🫣 píšem, že som lekárovi písala ale v Ba to nefunguje tak že na druhý deň mám termín na nefrologii.. pýtam sa na nejaké prirodzene spôsoby ako si viem znížiť tlak,okrem magnézia ktoré mám objednané ... Či niekto nemá skúsenosť žeby skúšal aj takúto cestu (dočasne)
@anonym_autor Môžeš znižovať pravidelným pohybom, nestresovať sa,v strave obmedziť živočíšne tuky a soľ. Jesť viac zeleniny, ovocia, strukovín, orechov.
Nepiť alkohol, nefajčiť,
Krvný tlak ovplyvňuje veľa vecí, ťažko povedať, čo práve tebe pomôže
@anonym_autor myslím na teba L.
@anonym_autor kedy mas najblizsiu planovanu kontrolu na nefrologii?
nie je to nejaka katastrofa asi zavisi aj od lekara ja mam polycysticke oblicky a lekari rieisa hranicu 90.
prirodne cesnak, caje menej solit, nepit mineralky
ake presne ochorenie obliciek mas?
máš obličky ozaj ok? lebo problém s tlakom mala moja exšvagriná. Nakoniec zistili na obličke cystu.
v tvojom prípade by som skúsila aj čaje - niektoré znižujú tlak. zas až tak veľký ho nemáš .
ale prečo ti nepredpíše lekár lieky na zníženie tlaku?
@anonym_4ad20b chodím raz ročne na veľké kontroly posledná bola myslím júl a bolo všetko okej aj tlak. Akože nemám výsledky ako zdravý človek ale okej vramci toho, že mám vysadené lieky už 6r.
Pri kontrole bolo všetko dobré cez leto, takže lieky žiadne nedaval
@anonym_4ad20b chodím raz ročne na veľké kontroly posledná bola myslím júl a bolo všetko okej aj tlak. Akože nemám výsledky ako zdravý človek ale okej vramci toho, že mám vysadené lieky už 6r.
Pri kontrole bolo všetko dobré cez leto, takže lieky žiadne nedaval
@anonym_autor a co konkretne ake hodnoty mas mimo normu?
ak je stav uplne stabilizovany kedze stacia rocne kontroly, ja by som to vobec tak dramaticky nevnimala, skus magnezko menej solit, viac pohybu a mesiac dva meraj a uvidis
@anonym_autor kedy mas najblizsiu planovanu kontrolu na nefrologii?
nie je to nejaka katastrofa asi zavisi aj od lekara ja mam polycysticke oblicky a lekari rieisa hranicu 90.
prirodne cesnak, caje menej solit, nepit mineralky
ake presne ochorenie obliciek mas?
@anonym_1a8899 ja som mala vysokú bielkovinu, potom mi dala diagnózu nefropatia, potom glumeronefritida ale teda nemám presne stanovené lebo biopsia ktorú robili nič neukázala takže len "hádajú" ..
Mne vravel že tým že som nižšia a nižšiu váhu že nemôžem mať tlak ako vysoký stavanejsi chlap.. že tam sa to líši .. takže pre mňa lepšie ak je tlak čo najnižší ...pre mňa aj pre obličky
@anonym_autor a co konkretne ake hodnoty mas mimo normu?
ak je stav uplne stabilizovany kedze stacia rocne kontroly, ja by som to vobec tak dramaticky nevnimala, skus magnezko menej solit, viac pohybu a mesiac dva meraj a uvidis
@anonym_1a8899 kreatín,urea odpad majú horšie hodnoty.mikroalbumin je okej poslednú dobu..
Ďakujem skúsim aj nejaké tie čaje a možno pár dní nemerat
@minenkaa ten spodny sa niekedy oznacuje aj "srdcovy".
Ďakujem skúsim aj nejaké tie čaje a možno pár dní nemerat
@anonym_autor ja by som skusila Sisiak bajkalsky, tinkturu, mne to dost pomahalo po porode na tlak. Teraz som znova tehotna, ale musim brat lieky a doplnky si nedavam ziadne, okrem magnezia.
Tento tlak okolo 90, som mala uz davno pred 30-kou, nikto to moc neriesil. Ale vidim, ze aj na liekoch na tlak mam horny niekedy 115 a spodny stale okolo 85. Uz mam po 40-ke.

Ja tomuto tlaku nechapem