icon

Ako rastie metastáza mimo orgánu?

30. dec 2023

Dobré ráno. Viem, že táto téma nie je moc vhodná na mamičkovské fórum, ale nemám kde inde sa opýtať.
Jeden člen rodiny mal nádor, ktorý vyoperovali, bral chemo, ale asi po 2 rokoch si našiel hrčku, o ktorej histológia potvrdila, že je to metastáza. Kým sa to celé riešilo a rieši už to poriadne narástlo a nie je isté, či sa to bude dať vyoperovať. Moja otázka je ako to vlastne býva s takými metastázami? Ak to nie je na žiadnom orgáne? Proste to len bude rásť a rásť, utláčať orgány a potom čo? Bude to mať proste ja neviem 30cm priemer a potom čo? Môže to nejak prasknúť a človek vykrváca vnútorne? Vôbec si to neviem predstaviť a naozaj sa to nemám koho opýtať a neviem či Google by mi dal nejaké rozumné informácie...
Tak ak máte nejakú podobnú skúsenosť v rodine budem vďačná ak sa podelíte.

Ďakujem.

Strana
z2
zuzap33
22. okt 2024

@jaandorka injekcia, ktora sa dava, ak su mts v kostiach. Ale urcite najprv si daj zuby do poriadku. Pred zahajenim liecby pojdes k zubarovi na kontrolu

jaandorka
22. okt 2024

@zuzap33 mám určité nejaký kaz, a jeden bol zlomený,mám ho ,,dorobený, prosím ťa, čo sa .môže stať ak nie sú zuby ok?

zuzap33
22. okt 2024

@jaandorka pred liecbou mas mat zuby v poriadku, cize ak kazy, treba opravit. Mostik, korunky su ok. Ak si v liecbe a treba napr trhat, tak musis mat pauzu. Ja som na vytiahnutie zuba musela mat pauzu 5 tyzdnov, 4 pred, 1 po.

jaandorka
22. okt 2024

@zuzap33 pôjdem za stomatológom, nebolia má, ale kazy mám, ďakujem za info

jaandorka
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2