icon

Ako reagovať na nevhodné poznámky doktorky?

28. jan 2024

Dnes som bola na vyšetrení a doktorka si ma merala, vážila atď a pri mojej výške zrazu povedala, citujem "to koľko meriate, veď ste ako chlap". Úplne som onemela, inak meriam 176 čo mi teda ako nejaká extra výška nepríde a som štíhla. Navyše to povedala takým až výsmešným tónom, urazilo ma to. Sestra sa zasmiala, no vôbec som sa tam necítila príjemne. Vy by ste jej niečo povedali?

jaskolka
28. jan 2024

Inak ja žasnem nad niektorými komentármi, a tým, ze autorky sa(údajne) neurazili nad vyjadreniami tých doktorov. Pretože povedať cudziemu človeku, ze ma chlapsky krk, vypapane bruško, vyzerá ako murár a je vysoká ako chlap, je za mňa (a to som tiež zdravotník) vrchol drzosti a absolútne nevhodne vyjadrovanie osoby, ktorá má byť (snažiť sa) v každej situácii profesionálom.
Ja by som toto neakceptovala, ohradila sa a už vobec by mi to neprišlo vtipné na smiech a vlastne ani normálne.

oslo1
28. jan 2024

Ja uz Som sa naucila normalne odpovedat na nemiestne poznamky.
Ja by som jej normalne povedala, Pani doktorka, to co mate za nemiestne poznamky.
Moj manzel Mal 197 cm, tiez ho takto po 40 merali a vazili u lekara. Si pamatam, ze sestricka mu Ani nad hlavnu rukou nedociahla a meter koncil pri 195 cm.

kukuk29
28. jan 2024

@jaskolka no niekto sa berie moc vazne a urazi sa na vsetko a niekto sa nad hlupostou druheho iba povznesie a zasmeje 🙈😉 A ten smiech ma urcite lepsi ucinok ako byt do kosti urazena a " nasrata " za blbu poznamku od tupela...

domka222
28. jan 2024

@jaskolka no mne to prišlo normálne a smiešne, pretože ja ten krk mám naozaj taký. Tak na čo sa mám urážať?

basulaak
28. jan 2024

Ja mam 178, stihla, vysoka. Aspon nehudem maly tucny kamarat svojho muza po 50tke. 😎

laurika999
28. jan 2024

V nedeľu si bola u lekára ???

nevenka
28. jan 2024

Ja pocuvam poznamky na vysku cely zivot. Meriam 152 cm. Ani tak, ani tak dobre. A? Su aj horsie veci v zivote.

hendikep
28. jan 2024

vobec nechapem tu spojiost s “ chlapom “ to pozom vsetky vysoke modelky su “ ako chlap”? kasli na nu …

laurika999
28. jan 2024

To sú už ľudia skutočne takí preemotivovaní, že sa urazia za každú blbosť ? Čo by ste robili, keby sa stalo niečo vážnejšie.

nevenka
28. jan 2024

@moninah no dik, zas opacne, ale ja som tiez zvyknuta. Snazim sa ale neodpovedat stylom, ako maju na mma poznamky, neznizujem sa na uroven blbopoznamkovych. Kazdy sme nejaki. Ja si len pomyslim svoje.

annazozelenehodomu1
28. jan 2024

Ja by som jej povedala, že si od nej beriem kartu

tiika
28. jan 2024

Asi nie. Vieš čo, na toto by som sa ozaj povzniesla.

tiika
28. jan 2024

@jaskolka máš pravdu, je to nevhodne, drzé, neprípustne.. ale ja by som to neriesila, lebo by sa ma to nedotklo, pomyslela by som si svoje o osobe (dokonca doktorke), ktorá sa takto potrebuje vyjadriť. To je všetko.
Je možnosť riešiť, máš právo sa ohradiť, ak sa ti niečo nepáči, no nie je povinnosť zakaždým všetko riešiť. Mne nestojí za to míňať energiu na blbosti.

kazuso
28. jan 2024

Ja trpím syndrómom rýchlej papule. Skôr ako by som si v hlave uvedomila čo mi povedala, moja huba by vybafla: "No to preto, aby som ako prvá v diaľke zbadala našu svetlú budúcnosť." Ešte voľakedy hooodne dávno mi na strednej telocvikár povedal, že mám krátke nohy. Pohľadom som si nohy premerala od vrchu až dolu a vravím: "Krátke? Však sa pozrite, sú úplne akurát. Od riti až po zem a dlhšie mi netreba." A dvojku z telocviku som mala istú až do konca 😀

daniela2202
28. jan 2024

Ja som sa naučila odpovedať lekárom v úplne rovnakom leveli, sú to obyčajní ľudia 😁 ...takže ....pani doktorka , s vami sa pánbožko veľmi nevyhral .... a to by sestrička padla aj zo stoličky 😂

anjelok
28. jan 2024

@babulkomale alebo zleho aj malo staci 😀

jaskolka
28. jan 2024

@domka222 ide tu skrátka o štýl tej poznámky, pretože jedna vec je povedať "musím trochu dlhšie vyšetrovať, lebo máte širší krk" alebo daco v tom zmysle a úplne dačo iné zavalasit z mosta doprosta "mate chlapsky krk". Toto si skrátka profesionálny doktor nesmie dovoliť (leda ze by sa poznali s dotyčným aj inak, boli známi, kamoši a podobne). Ale v inom prípade je to veľmi nemiestne vyjadrovanie.

jaskolka
28. jan 2024

@tiika ja nemyslím tým riešením, ze písať niekde sťažnosť ci dačo také, ale normálne sa ohradit, ja by som pokojne dotyčnej doktorke, ci doktorovi povedala, ze takáto poznámka sa mi nepáči a nie je to veľmi slušné, takto sa vyjadrovať.

jaskolka
28. jan 2024

@kukuk29 ja nikde nepíšem o urazenosti,vypisovani sťažnosti a neviem ešte o com🙈🙈🙈
Ale o tom, ze takéto poznámky súv bežnom rámci vyšetrenia nevhodné a neprijateľné a nič vtipné na tom nieje. A normálne slušne sa ohradit, ze si neprajem takéto vyjadrenia, podľa mňa nie je v žiadnom prípade urazenost.
Pokiaľ ten pacient je trebárs známy, kamarát toho doktora, tak ok ešte tam by som to pochopila. Ale inak, keď dotyčný he celkom cudzí človek, tak to je už "cez čiaru".
Potom všade čítame, ako sa sťažujú na zdravotníkov, lebo toto a hento a na druhej strane tolerujeme niečo, co je fakt vrcholne nevhodné až urážlivé.

kitycat
28. jan 2024

Kedy bola preventivka a ako dlho uz nespis?

cervenaruza123
28. jan 2024

Zo strany doktorky je to podla mna uplne nevhodna poznamka a este aj nevhodne formulovana. Moze byt ze chcela byt vtipna a chcela odlahcit situaciu a prestrelila a mozno jej to aj doslo, ale tak clovek taketo veci nevie vziat spat. A casto dalsia poznamka na "zachranu" privodi este vacsi trapas. Bolo by mi neprijemne, ale nepovedala by som nic. Brala by som to tak, ze bud lekarka je sice odbornicka, ale nie je prilis dobra v empatii a spolocenskej konverzaciu alebo mozno pri zaspavani si na to tiez spomenie a ju zaleje horucava, aku trapnost povedala, ako sa to koniec koncov skoro kazdemu stava. Ze spravime trapasy a spat sa vziat nedaju.

maryetta
28. jan 2024

Ja mam 178cm. Ale teda take mi povie max moj muz 😂😂😂 ze som zena ako sa patri 😂 resp ze som zena ako chlap. Ale nie kvoli vyške ale skor ze nemam problem robit aj “chlapsku” robotu.

lilyianka
28. jan 2024

Predpokladám,že ťa skôr urazilo to,ako ťa prirovnala k chlapovi.
Ak si jej tam nič nepovedala na to,tak nerieš. Žiaľ niekedy niekto utrusi nevhodnú poznámku (možno si to ani neuvedomí).

To mňa raz nahnevalo čo mi povedala súkromná alergologička. Zistilo sa,že mám o.i.aj alergiu na psie chlpy (dovtedy som mala na mačacie). No a my doma 2 psov. Pýta sa,akí sú starí. Hovorím jeden je už taký starší, a ona ze:" chvalabohu, aspoň už dlho nebude žiť a Vy budete mat pokoj." Povedala som jej na to svoje..

miskakyska
28. jan 2024

...no za uši ma veľa ťahali,povedala by som😆

babulkomale
28. jan 2024

Ja som raz pri uspavani do narkozy pocula od starej zosuverenej anesteziologicky posledne slova kym som zaspala a zneli:
"Je dlha ako tyzden pred vyplatou".
Co dodat? Vselikto vystuduje medicinu, ale len zopar ich je etickych a ludskych. Zvysok su masiari a primitivi.

trema
28. jan 2024

Ked vam to povie doktorka, tak je to take hahahihi, ale keby vam to povedala napr. predavacka, uz vidim, ako by ste sa usmievali

tramtada31
28. jan 2024

Mne sa vysoke ženy pacia a aj keď mám 170, kľudne by som prijala par cm navyse, aspoň sa na tebe stratia aj nejaké kila ako oproti ženám, ktoré majú 160cm

mabenn
28. jan 2024

keby sa v zdravotnictve a v skolstve a podobnych profesiach robili testy na moralnu a emocnu vyzrelost alebo aspon empatiu, mali by sme vacsiu nudzu ako mame...no...blbe poznamky vzdy hovoria o tom, kto ich vypusti z ust...nabuduce povedz, ze "nie chlap, ale modelka" !

mabenn
28. jan 2024

inak, ja som studovala a pracujem v takmer muzskom kolektive a minule na mna kolegyna na schodoch poznamenala: "to si ty? vyzeras z dialky ako chlap" a ja som na to bola hrda! lebo sa chlapi so mnou bavia ako s rovnocennym..takze casto aj vyzorovo sa snazim splynut a je mi to prirodzene

sticker
vakatko
28. jan 2024

Pani doktorka by si mala liečiť svoje komplexy u psychologa a nie urážať pacientov nevhodnými poznámkami.