icon

Ako reštartovať trávenie?

maruniakovaeva
26. mar 2023

Pekný deň žienky, viete mi prosím poradiť taký "reštart" brucha? Mám dlhodobé žalúdočné problémy, výsledky sú v poriadku, čiže zdravotne všetko fajn. Ale rada by som si dala takú očistu, možno to pomôže. Len by ma zaujímalo čo je na to najlepšie, nemáte skúsenosti prosim? Či probiotická kúra alebo nejaká masticha, prípadne čaje? Lekár mi odporučil ryžovú diétu, ale nemám v pláne ísť na akúkoľvek diétu a trápiť sa. Ďakujem za každú radu 🙂

zmrzlinka2021
26. mar 2023

@maruniakovaeva úplne stačí striedmosť, veľa zeleniny, potom primerané ovocia, celozrnné výrobky, kvalitné bielkoviny. Mäso Max dvakrát do týždňa. Veľa čistej vody, pohyb, spanok

iwesska
26. mar 2023

Tak keby si mala vsetko ok,nemas traviace tazkosti. Evidentne tam nejaka disbalancia je. Mne velmi pomaha masticha.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tenerifka
26. mar 2023

@zmrzlinka2021 suhlasim

luccija
26. mar 2023

@maruniakovaeva aké vyšetrenia Ti robili?aj Sibo test?aké máš problémy?

michaelamaranesi
Odpoveď bola odstránená
sovica
26. mar 2023

@maruniakovaeva Robili Ti gastro aj CT vyšetrenie? Krv, predpokladám, vyšetrili určite. Aké máš konkrétne problémy?

maruniakovaeva
autor
26. mar 2023

No ja sa celkovo zle stravujem -malo a nepravidelne, to už je v riešení. Pravdepodobne je to kvôli tomu. Ale to je dôvod, začala som sa stravovať pravidelnejšie, lepšie už asi druhý týždeň to trvá a je mi zle po jedle, alebo každy druhý, tretí deň presedim na toalete, mám kŕče, bolesti atď.

maruniakovaeva
autor
26. mar 2023

Mám intoleranciu na laktózu a hraničný histamin, bola som aj na gastro hadicu z vrchu, aj sono mi robili a bola som aj na alergologii kvôli ďalším vyšetreniam. Všade povedali, že mi nič nie je, že asi len zo stresu. Oni sú doktori ja sa s nimi hádať nebudem, ale predsa len by som chcela vyskúšať či mi nepomôže niečo takéto, veď uškodiť mi to hádam nemoze

michaelamaranesi
Odpoveď bola odstránená
marcellka32
26. mar 2023

@iwesska kde kupuješ

katka33
28. mar 2023

@michaelamaranesi užívala som artičokový nápoj aj tieto tablety vyše rok a pol každý deň pravidelne, za mňa vyhodené peniaze. Ani o "ň" zlepšenie.

katka33
28. mar 2023

@maruniakovaeva žila som s bolesťami a kŕčmi po jedle cca 7 rokov, všetky alergie boli v poriadku, žiadne intolerancie. Nakoniec som natrafila v BA na kliniku Symptomedica, kde našli príčinu. Súkromní, drahí, ale pomohli, len škoda, že som o nich nevedela skôr.

michaelamaranesi
Odpoveď bola odstránená
katka33
28. mar 2023

@michaelamaranesi mne ho predstavili takmer ako vseliek, vraj vydržať pol roka, tak som verila. Mala som operáciu žalúdka a odvtedy mi žalúdok pomaly pracuje, trávenie 0 bodov.

luciar260
29. mar 2023

Ja poradim pestrec mariansky