icon

Ako riešiť agresívne správanie a umiestnenie na psychiatriu?

14. apr 2025

ako dostať človeka na psychiatriu je to nebezpečná osoba ale vybusna velmi nevieme ako ju tam dat....

Strana
z2
gelifil
14. apr 2025

zavolajte policu, ze vas ohrozuje

pribinak
14. apr 2025

Volať políciu a záchranku

autor
14. apr 2025

@pribinak Policia sa volala ale nic nerobili

pribinak
14. apr 2025

Mizno keby si napísala viac, opísala situáciu, že by ti baby poradili

koniarova
14. apr 2025

Lieky berie?

zuzinabila
14. apr 2025

Volaj 155

jamimo
14. apr 2025

ja mám kamošku s bipolárnou poruchou (po starom mánio depresívna choroba) Keď mala mániu, volali sme RZP, popísali stav a diagnózu, povedali sme, že je agresívna - v minulosti zaútočila na zdr. personál, nech prídu s hliadkou. Tak aj bolo... Do sanitky nastupovala v sprievode polície.
Trochu iné je, ak agresor doma je brutálne agresívny... vtedy treba zavolať 158, popísať situáciu - napr. psychiatrický pacient, alkoholik.... vyhráža sa osobným útokom, zabitím, nevieme sa mu ubrániť... Polícia príde, ak bude agresívny aj na hliadku, pôjde v putách do CPZ. Potom smer psychiatra... Ak máte vážne obavy, treba podať na agresora trestné oznámenie z dôvodu- trestný čin vyhrážania.

betulinka1
14. apr 2025

Volat policiu a povedat, ze sa vyhraza smrtou a ze zabije aj seba, aj keby si si to mala vymysliet. Vtedy zvyknu zobrat policajti na psychiatriu. Ale iba ak povies, ze chce zabit seba. Ak povies, ze chce zabit teba, tak to je v pohode, to len kuknu ci este zijes.

mogaa
14. apr 2025

Vôbec si ale daného človeka na tej psychiatrii nemusia nechať, teda ak nie je zbavený svojprávnosti....jednoducho podpíše reverz a prepustia ho....

koniarova
14. apr 2025

@mogaa presne tak. Tu si každý myslí,že odveziem na psychiatriu a hotovo. No bohužiaľ, dnes sa aj na hospitalizáciu na psychiatrii čaká týždne.

autor
14. apr 2025

@pribinak no ona je zla vsetky svoje deti vyhnala a robi nam peklo od kedy spolu sme s partnerom stale mi nadava a to sa neda vydržať a ku vlastnému synovi bije ho a pdychicke tyranie

koniarova
14. apr 2025

Neodpovedala si ma otázku. Lieči sa?

autor
14. apr 2025

@koniarova Hej aj berie lieky

pribinak
14. apr 2025

Bývate spolu?

koniarova
14. apr 2025

Tak nie je dobre nastavená. Treba s ňou ísť na kontrolu a povedať dr.

autor
14. apr 2025

@pribinak Nie ona mna nechce....ale partner ju drzi vo svojom ja by ju vyhodila prec...

autor
14. apr 2025

@koniarova doktorka sa jej boji....

terezkaarthuramax
14. apr 2025

@mogaa mne to nedovolili ked som bola v nemocnici a to som.bola kludna

terezkaarthuramax
14. apr 2025

@koniarova ja ked mi bolo zle zavolala som sanitku a hned ma prijali a to nie raz.

terezkaarthuramax
14. apr 2025

Autorka to je tvoja svokra ? Podla toho co popisujes

koniarova
14. apr 2025

@terezkaarthuramax tak to je super. Som rada,že to aj normálne niekde funguje.

pribinak
14. apr 2025

Tak potom sa s partnerom rozidi. Nie si na 1. mieste
Jeden psychiatricky pacient dokáže rozložiť celu rodinu

hsjdudhdbd
14. apr 2025

Mam skusenost zavolali sme zachranku a poslali ju v ten den z psychiatrie domov ˇˇˇ smutne clovek je beznadejny a nikto mu nevie pomoct cele zle

hsjdudhdbd
14. apr 2025

@koniarova presne ako pisete

alickapusinka
14. apr 2025

a to je tvojho priateľa žena

terezkaarthuramax
14. apr 2025

@alickapusinka no to je teda nemila predstava.... Chodiť s niekym kto.uz zenu ma... To tak žila z Biblie Anna čo mala syna proroka Samuela..

Ja by som.teda odmietla byvat spolocne s byvalou zenou svojho priateľa aj keby ze je zdrava.. alebo aspon mne sa zda ze autorka pisala ze s tou osobou byva.

autor
14. apr 2025

@pribinak preco sa s nim mam rozchádzat? Ved ju chce dat prec a nechce s nou zit

autor
14. apr 2025

@terezkaarthuramax ale ved to neni byvala ale jeho mama

autor
14. apr 2025
zuzanna33
14. apr 2025

Zavolať políciu by mal člen rodiny na základe strachu o svoj život pretože dotyčná prejavuje známky agresívneho správania ohrozuje seba a svojich blízkych.Okamzite sa volá sanitka a pacient bude umiestnený na psychiatrii ale nemusí byť hospitalizovaný dlho....dostane lieky ale pri závažných prípadoch bude dlhodobo hospitalizovaná

Strana
z2