Ako riešiť agresívne správanie a umiestnenie na psychiatriu?
ako dostať človeka na psychiatriu je to nebezpečná osoba ale vybusna velmi nevieme ako ju tam dat....
Volať políciu a záchranku
@pribinak Policia sa volala ale nic nerobili
Mizno keby si napísala viac, opísala situáciu, že by ti baby poradili
Lieky berie?
Volaj 155
ja mám kamošku s bipolárnou poruchou (po starom mánio depresívna choroba) Keď mala mániu, volali sme RZP, popísali stav a diagnózu, povedali sme, že je agresívna - v minulosti zaútočila na zdr. personál, nech prídu s hliadkou. Tak aj bolo... Do sanitky nastupovala v sprievode polície.
Trochu iné je, ak agresor doma je brutálne agresívny... vtedy treba zavolať 158, popísať situáciu - napr. psychiatrický pacient, alkoholik.... vyhráža sa osobným útokom, zabitím, nevieme sa mu ubrániť... Polícia príde, ak bude agresívny aj na hliadku, pôjde v putách do CPZ. Potom smer psychiatra... Ak máte vážne obavy, treba podať na agresora trestné oznámenie z dôvodu- trestný čin vyhrážania.
Volat policiu a povedat, ze sa vyhraza smrtou a ze zabije aj seba, aj keby si si to mala vymysliet. Vtedy zvyknu zobrat policajti na psychiatriu. Ale iba ak povies, ze chce zabit seba. Ak povies, ze chce zabit teba, tak to je v pohode, to len kuknu ci este zijes.
Vôbec si ale daného človeka na tej psychiatrii nemusia nechať, teda ak nie je zbavený svojprávnosti....jednoducho podpíše reverz a prepustia ho....
@pribinak no ona je zla vsetky svoje deti vyhnala a robi nam peklo od kedy spolu sme s partnerom stale mi nadava a to sa neda vydržať a ku vlastnému synovi bije ho a pdychicke tyranie
Neodpovedala si ma otázku. Lieči sa?
@koniarova Hej aj berie lieky
Bývate spolu?
Tak nie je dobre nastavená. Treba s ňou ísť na kontrolu a povedať dr.
@pribinak Nie ona mna nechce....ale partner ju drzi vo svojom ja by ju vyhodila prec...
@koniarova doktorka sa jej boji....
@mogaa mne to nedovolili ked som bola v nemocnici a to som.bola kludna
@koniarova ja ked mi bolo zle zavolala som sanitku a hned ma prijali a to nie raz.
Autorka to je tvoja svokra ? Podla toho co popisujes
@terezkaarthuramax tak to je super. Som rada,že to aj normálne niekde funguje.
Tak potom sa s partnerom rozidi. Nie si na 1. mieste
Jeden psychiatricky pacient dokáže rozložiť celu rodinu
Mam skusenost zavolali sme zachranku a poslali ju v ten den z psychiatrie domov ˇˇˇ smutne clovek je beznadejny a nikto mu nevie pomoct cele zle
@koniarova presne ako pisete
a to je tvojho priateľa žena
@alickapusinka no to je teda nemila predstava.... Chodiť s niekym kto.uz zenu ma... To tak žila z Biblie Anna čo mala syna proroka Samuela..
Ja by som.teda odmietla byvat spolocne s byvalou zenou svojho priateľa aj keby ze je zdrava.. alebo aspon mne sa zda ze autorka pisala ze s tou osobou byva.
@pribinak preco sa s nim mam rozchádzat? Ved ju chce dat prec a nechce s nou zit
@terezkaarthuramax ale ved to neni byvala ale jeho mama
@terezkaarthuramax ano
Zavolať políciu by mal člen rodiny na základe strachu o svoj život pretože dotyčná prejavuje známky agresívneho správania ohrozuje seba a svojich blízkych.Okamzite sa volá sanitka a pacient bude umiestnený na psychiatrii ale nemusí byť hospitalizovaný dlho....dostane lieky ale pri závažných prípadoch bude dlhodobo hospitalizovaná

zavolajte policu, ze vas ohrozuje