icon

Ako riešiť bolesť zubu a pretrvávajúci opuch

peter878
28. feb 2024

Ahojte , v sobotu som sa zobudil na silnu bolesť zubu , zistil som že ma bolí zub ktory mi 2 tyždne dozadu robil zubar ( zbavil kazu a dal plombu) . Nedelu som sa zobudil uz s opuchom líca teda sánky a išiel som na pohotovosť kde mi do toho zubu spravili len dieru nech sa uvolni tlak a to je všetko . Pondelok som isiel svojmu zubarovi a tam mi len vycistil tu dieru ktoru mi tam spravili na pohotovosti , dal mi antibiotika a nieco od bolesti . Dnes je streda takze treti den uživania antibiotík a opuch mam stále a aj bolesť je ( hlavne toho opuchu ) . Stalo sa vám niečo podobné ? Zmizne ten opuch ?

gemerka17
28. feb 2024

@peter878 už si tu písal aj včera. Treba zmeniť zubára za kvalitnejsieho. Tvoj zubár opravil zub zle a antibiotika sú zbytočné, zub treba opraviť správne.
Čo ti ukázal RTG v pondelok?

peter878
autor
28. feb 2024

@gemerka17 na RTG som nebol vôbec

gemerka17
28. feb 2024

@peter878 no vidíš, máš zubára šuflikanta. Zajtra si zavolaj na vybavenu kliniku, kde ti zub pozru a skontroluju aj ostane zuby. Tvoj zubár niečo pokaslal a tým pondelkovym postupom to dodďzubal ešte viac. Rtg je v ambulancii nutnosť a pri tvojom probléme si ho mal mat urobený a až na základe neho sa rozhodnúť ako ďalej postupovať. Čo máš v tom zube a pod nim ti nikto nepovie bez RTG. Dá sa predpokladať na tvoje problémy, že to nič dobré nebude, takže to zajtra rieš.

stefanw124
23. mar 2025

Zdravím tiež som po vytrhnutí zuba v deň vytrhnutia ma to nebolelo no dnes je 5 deň po a bolí to zaberá ibalgin a panadol extra novum do koľkých dní mám čakať ustúpenie bolesti do 7 ? Alebo v pondelok naklusať ku doktorke bola to komplikovaná extraxia zubu 6