Ako riešiť dlhodobú bolesť trapezu?
Som pravacka a boli ma lavy trapez iba ten uz rok. Masaze pomahaju docasne co pomohlo vam ? Dakujem
Cvicit, masaz, upravit sedenie (nesediet), najst dovod preco iba ta jedna strana a odstranit to jednostranne zatazenie.
Ak mas male deti tak nenosit na rukach ak su uz tazke, namiesto kabelky ruksak na obe ramena, a cvicit a cvicit. Fyzioterapeut nech ti ukaze cviky.
@veselo_neveselo dakujem kabelku nenosim ani ruksak nechapem tomu ani ja kedze pretazenu by som mala mat prave pravu stranu kedze som pravak nie lavu
moze to byt zlou chodzou, sedenim napr aj prelozenim si nohy cez nohu pri sedeni, proste narusa sa symetria a prenasa sa do ramien. nevhodnym sedenim pri pisani, zlym pozeranim do mobilu ak ho drzis v ľavej ruke.... je toho vela, treba cvicit
Ak máš vyšetrenia v poriadku tak chronická bolesť je vždy mind-body syndróm. Pozri si kanál Pain free you na YouTube, pochopíš viac a aj ako to zastaviť.
🍏 Potrebuješ určite návštevu u rehabilitačného lekára, rehabilitáciu. Nie len masáže. A následne cielené cvičenie, keď akútna bolesť ustúpi. Existuje pomôcka, ktorú tiež môžeš vyskúšať. V Zdravotníckych potrebách kúpiš mäkký molitanový golier. Budeš ho počas dňa nosiť asi 3x po 20 min. Bude naťahovať stuhnutú krčnú chrbticu, ktorá súvisí s trapézmi. Maj krk a trapézy počas dňa v teple (šatka, šál, vyšší golier). Skoré uzdravenie.
🍏 Potrebuješ určite návštevu u rehabilitačného lekára, rehabilitáciu. Nie len masáže. A následne cielené cvičenie, keď akútna bolesť ustúpi. Existuje pomôcka, ktorú tiež môžeš vyskúšať. V Zdravotníckych potrebách kúpiš mäkký molitanový golier. Budeš ho počas dňa nosiť asi 3x po 20 min. Bude naťahovať stuhnutú krčnú chrbticu, ktorá súvisí s trapézmi. Maj krk a trapézy počas dňa v teple (šatka, šál, vyšší golier). Skoré uzdravenie.
@amazonka13 dakujem kupim si

Cvicit, masaz, upravit sedenie (nesediet), najst dovod preco iba ta jedna strana a odstranit to jednostranne zatazenie.
Ak mas male deti tak nenosit na rukach ak su uz tazke, namiesto kabelky ruksak na obe ramena, a cvicit a cvicit. Fyzioterapeut nech ti ukaze cviky.