icon

Ako riešiť haluxy a zarastajúce nechty?

20. jan 2025

Mám 23 rokov a takéto nohy zrejme po babke. Sú to haluxy? a čo s tym robiť keď ma tlačia topanky a nechty zarastajú. Ďakujem!!

Ako riešiť haluxy a zarastajúce nechty?Ako riešiť haluxy a zarastajúce nechty?
simsalabim
20. jan 2025

Je to hallux valgus. Pomoze operacia.

autor
20. jan 2025

@simsalabim A keď nechcem operaciu? neda sa niečo ine? tejpovanie

trgypadl
20. jan 2025

Cvicenie,zmena obuvy,ziadne topanky na vysokom

aurelia2000
20. jan 2025

Och, toto len operácia napraví. A po nej prestať so sprostymi topánkami.
Ale aj tá klenba vyzerá byť zlá 😢ako si si mohla tak rýchlo zničiť nôžky 😓

deedol
20. jan 2025

@aurelia2000 to pises, ako keby to bola jej chyba, pricom vobec netusis, ake topanky nosi, co pre spravny vyvoj nohy urobili jej rodicia, aku ma geneticku vybavu... naco taketo reci?

autorka, smer dr, posle ta dalej. skor by som sla cestou rehabilitacii a spravnej (dost sirokej) obuvi na zaciatok a uvidis, ako sa to bude vyvijat.

msnesquik
20. jan 2025

Zarastajuce nechty vie velmi dobre dat dokopy pediker, ktory sa zaobera medicinalnou pedikurou, nie hocijaky, bolelo to sialene, ale pomohla mi

zunaf
20. jan 2025

Ja mám tiež haluxy od mladého veku, geneticky. Opätky som nosievala len keď to bolo nevyhnutné, takže z toho to nemám. Mne veľmi pomohol prechod na barefoot, fakt najlepšie rozhodnutie. Konečne ma prestali bolieť a páliť kĺby v zimných topánkach, žiadne otlaky, zarastené nechty,... Plus som začala cvičiť s chodidlami a mobilitu palca.

autor
20. jan 2025

@deedol Ano moja babka aj jej sestry maju rovnake nohy, a nosim len tenisky nie vysoke mam 175 cm…A mala som aj ploche nohy a jednu nohu mam dlhšiu a druhu kratšiu.. Zajtra sa teda objednam ortopedovi

autor
20. jan 2025

@deedol Doktorka? obvodna? a pošle ma k otropedovi? neviem či v nasom meste su rehabilitacie na to😞😞

kp7333
20. jan 2025

Vacsina tenisiek ma uzke spicky, vedie to k takym deformitam chodidla, ako mas ty. Z vlastnej skusenosti, doporucujem topanky s dostatocnym miestom pre prsty - nemusi byt len barefoot, ale nech nie su spicate a nech su dostatocne priestranne v oblasti prstov, aby mal palec normalne postavenie. Podla foto to vyzera, ze mas haluxy cervene, zapalene, teda aj bolestive. Davaj si lieky od zapalu, natieraj protizapalovym gelom. Operacia je posledne riesenie.

deedol
20. jan 2025

Hej obvodna a vymenny listok skor k rehab dr ako k ortopedovi, ale mozno oboje prospeje.

renesance80
20. jan 2025

existuje oddelovač palca na nohe od vedľajšieho prsta , je zo silikonu ( mávaju aj v dm aj na temu ) , je to výborná pomôcka bez nej neobuvam nič a nosievam to stále aj v papučiach doma a celú jar až do jesene chodievam v sandáloch ,nech mám prsty na nohách volné , veľmi sa mi to zlepšilo za posledné tri roky a hlavne ma s tým nebolí noha, operovať by som si to nedala , pretože sa to zvykne vrátiť a marodi sa velmi dlho

mojemenonikto
21. jan 2025

Vygoogli si firmu IMKOR z Košíc. Predávajú laminátové spony, ktoré si nalepíš na nechty a o pár mesiacov sa ti pekne vyrovnajú. Môžeš si to aplikovať doma aj sama, alebo ak máš šikovného manžela/partnera, určite ti s tým pomôže. Za toto by mali dostať Nobelovu cenu, mne to dosť pomohlo po tom, čo mi odpadol narazený necht na palci na nohe a nový, čo vyrástol sa postupne zdeformoval a už začal tlačiť na boky nechtového lôžka. Sama asi vieš aké je to bolestivé a bude sa to len zhoršovať. Prvé zlepšenie som videl už po dvoch týždňoch. Stále si tú sponu ešte lepím. Takmer vôbec ju na prste nevidno.
V prípade závažnejšieho stavu ti vie pediatrička založiť aj kovovú sponu, tá funguje ešte lepšie, ale v tomto prípade si to doma nespravíš.
Na ich stránke predávajú aj silikónový návlek na korekciu vybočeného palca. S týmto skúsenosti nemám, lebo tento problém ma našťastie netrápi, ale za vyskúšanie to asi stojí.

ellarte
Odpoveď bola odstránená
ellarte
Odpoveď bola odstránená