Ako riešiť hrb na krčnej chrbtici?
Ahojte, posledného pol roka vidím ,že sa mi objavil.mam 34 rokov,som na nervy,hanbím sa nosiť tielka, mám 80kilov.vzdy som mala okolo 62,64kilov.bola som v roku 2021 na štítnej žlaze.nic nenašla.ziadne odchýlky.vrja sú nejaké cviky na ten hrb.moja mama ho má tiež ,má 60rokov ale.ja som na nervy,že som mladá a taký hrb mám.mama má osteoporózu.mam upravenú stravu kvôli histaminu,lepku a laktóze.mam pocit ,že priberám aj zo vzduchu.beham,bicyklujem, chodím na dlhé prechádzky.do posilňovne.vaha sa nehýbe nizsie.mozem mať vraj poruchu metabolizmu.mate s tým niekto skúsenosti?kto rieši poruchu metabolizmu.dakujem
Existuju na to cviky. Najdes na internete, tak vyskusaj.
@0silvia0 áno ,vdovský.no kilov nemám malo,ale zasa na moju výšku nič extra.mam 1.74 CM,80kilov.
Poruchy metabolizmu rieši asi tiež endokrinolog ,však.
Moja mama nemá nadváhu,má tiež hrb.
Len to ma serie ,že ja mám 34 rokov.hanbim sa v lete v plavkách.tam to nezakryjes.je to otrasné.pojdem všeobecnej,nech mi dá výmenný lístok.potom napíšem,čo som zistila.len som chcela ,či má niekto skúsenosti.obavam sa ,že len cvičením to nezmizne.
@pe_mi Nerob paniku. Chod k fyzioterapeutovi a nauci ta cviky,ktore ak budes dodrziavat,krasne si to vies upravit cvicenim. Len nesmies leniva a spravit preto nieco. Aj mne sa zacal robit,bohuzial mam otrasne drzanie krku a dalo sa to cakat. Cvicenim to naozaj upravis,ja uz vidim vysledky. Dufam,ze som dodala nadej a nebudes zufat.
@pe_mi na tvojom mieste by som prave zacala fyzioterapiou, len treba naozaj poctivo cvicit. Kym poriesis fyzioterapeuta a ostatne vysetrenia, skus zatial nejake cviky z youtubu
Tiez si myslim, ze to mas tuk. Tiez to vidam len na tlstejsich zenach. 80 kil je dost.
@stanulienkat no pekne.prečo sa to teda tam len tvorí.co to akože má byt
@pe_mi no tuk
@stanulienkat no ale vieš,že prečo v takej oblasti.na bruchu,stehnách,ale tam?
@pe_mi cvicenie to napravi a musis sa naucit spravne drzanie tela. Len nepocitaj,ze za par tyzdnoch zmizne hrb. To budu mesiace aj roky. Niekolko rokov mas nespravne drzanie tela a tym vznika hrb. Preto je potrebne niekolko mesiacov cvicit,aby si videla vysledky. Nejde to rychlo a to vela ludi odradza od cvicenia. Ale nemozme chciet,ze roky nesprávnych navykov odstanime za par tyzdnov.
Mi nehovor,že pri tej aktívne čo si napísala váha nejde dole a máš stále 80 kg. Niečo musíš robiť zle.
@koniarova ja mám stále 80kilov.na nervy som z toho.odjkaziva som bola chudá.okolo 62,64 kilov.riesila som u gynekologicky hormonálnu nerovnováhu.skusim tento metabolizmus.neviem,akým smerom ísť.mozno si už hľadám diagnózy,ale veď prečo by sa mi váha nehýbala ,keď som aktívna,športujem.
@karush prepáč ,čo je to pcos.ja som zmenila gynekológa,pretože mi horm.obraz robiť nechcel.vraj mám pravidelnú menštruáciu
Nová gynekologička tak isto nechce.ja sa už nejdem doprosovat, pôjdem na endo,nech viem na čom som.
Čítala som o týchto metabolických veciach.aj by to na mňa sedelo,sama neviem.skusam.ale viem,že niečo nemôže byť na poriadku predsa.

@pe_mi myslis vdovsky hrb? Ja ho vidavam len na zenach, ktore maju nadvahu, asi sa tam nejako uklada tuk...