Ako riešiť manželove chrápanie?
Ahojte. Prosím vás ako riešiť manželovo chrapanie? Žiadne stuple ja používať nebudem (bolia má z toho uši, vyskúšané mám, nemôžem to používať pravidelne každú noc) manžel zas odmieta aspoň skúsiť pásky na nos (neviem či sú vôbec účinne) ako to teda riešiť aby prestal chrapať? Navštíviť obvodného a nech ho posunie ďalej? Alebo spánkové centrum? Máte niekto skúsenosť, ako ste to riešili? Ja to už viac neznesiem už nemám nervy každú noc to počúvať 😀
Su take nalepky na usta, ze si nalepi, aby dychal nosom 😃
Moj ma nalepky na usta. Nieje to 100% ale takych 80 aj hej . Su skvele noci a horsie noci...
Ak by to nelepil, bol by ozaj sebec . Pozerat len na seba a nevidiet ze ten druhy skrz mna nemoze spavat
Moj ma nalepky na usta. Nieje to 100% ale takych 80 aj hej . Su skvele noci a horsie noci...
Ak by to nelepil, bol by ozaj sebec . Pozerat len na seba a nevidiet ze ten druhy skrz mna nemoze spavat
@basska_b
@ivik4 presne najprv tie nálepky na ústa som kúpila, on si to na ústa nedá, nepotrebuje sa zadusiť atd.. tak som kúpila nálepky na nos, a on si to nedá, on to ani len nevyskúša ani jednu noc, ja som to skúsila nalepila som si na nos a lepšie sa mi dýchalo, ale on to vyskúšať nemôže, naozaj sebec a už má to irituje.. gauč? Občas ide na gauč občas nie, keď je fakt zle a silno chrápe tak ho vyhadzujem na gauč ale on ako keby v spanku je v nejakom tranze, odpovie mi, ale neuskutoční, niekedy musím na gauč ja. A poviem vám že vôbec pohodlný nieje.
Problem si musi uvedomit on.
Moj skusil sprej, ten trochu zabera, potom tie nalepky, to vobec nie. Ja obcas pouzijem stuple, ale citim normalne tir vibracie a jednoducho mi to vadi.
Bol na ORL, tam ma vsetko OK.
Zaklad je podlamna, aby to chcel riesit. Tvoj si neuvedomuje, ze ty si z toho unavena a znicena. Mysli len na seba. Ak toto nezmeni, nepohnes s nim. Tak jedine, nech ON ide spat do inej miestnosti.
Kopala by som doňho kým sa nepresunie alebo aspoň neskúsi nálepky. Keď nespím ja prečo by mal on? (áno viem, že to nerobí vedome ale vedome všetky možnosti odmieta)
Tie nálepky u nás neúčinkuju. Lebo ma zavreté ústa a keď sa mu uvoľní hrtan pri spaní tak chrápe aj cez nos.
vankúš 😅
Problem si musi uvedomit on.
Moj skusil sprej, ten trochu zabera, potom tie nalepky, to vobec nie. Ja obcas pouzijem stuple, ale citim normalne tir vibracie a jednoducho mi to vadi.
Bol na ORL, tam ma vsetko OK.
Zaklad je podlamna, aby to chcel riesit. Tvoj si neuvedomuje, ze ty si z toho unavena a znicena. Mysli len na seba. Ak toto nezmeni, nepohnes s nim. Tak jedine, nech ON ide spat do inej miestnosti.
@martinkatinka on aj tvrdí že riešiť to bude, zatiaľ nič, keď ste teda skúsili sprej, nálepky a potom orl a to bolo ok, ako ste to ďalej riesili? Už to fakt nedávam, mna bolia uši z toho, niekedy, nie vždy, niekedy hneď má bolia ako ich vložím, niekedy až ráno,, čakáme bábätko a nebudem môcť stuple používať.
@martinkatinka on aj tvrdí že riešiť to bude, zatiaľ nič, keď ste teda skúsili sprej, nálepky a potom orl a to bolo ok, ako ste to ďalej riesili? Už to fakt nedávam, mna bolia uši z toho, niekedy, nie vždy, niekedy hneď má bolia ako ich vložím, niekedy až ráno,, čakáme bábätko a nebudem môcť stuple používať.
@anonym_autor ten sprej plus stuple zaberaju. Ale muz chodi na turnusy, takze to nastastie celkom zvladam. Avsak, ak sa nam podari, pojde do toho spankoveho centra.
My sme vyskúšali pár vecí a nič mu nepomohlo, jeho kamoš dito šiel na op a to tiež nepomohlo. Spíme oddelene a sme obaja spokojný
U nas tiez ORL vsetko v poriadku. Mne to tiez vadi. Dovolenky vydrzim so stuplami a ked sa chcem vyspat, spime oddelene.
Mna to chrapanie vie vytocit do nepricetna, ked tak dobre som konecne zaspala a zobudi ma zachrapanie. Keby mam tlakomer, vybuchne v tej chvili.
U nas tiez ORL vsetko v poriadku. Mne to tiez vadi. Dovolenky vydrzim so stuplami a ked sa chcem vyspat, spime oddelene.
Mna to chrapanie vie vytocit do nepricetna, ked tak dobre som konecne zaspala a zobudi ma zachrapanie. Keby mam tlakomer, vybuchne v tej chvili.
@cucica u nás je najhrosie to že on zaspí hneď, ja ešte pozerám tv, som zvyknutá spat neskor, aj keď ideme neskôr spat obaja tak on zaspí hneď ako ľahne, nemám šancu zaspať skôr, už keď dobre zaspim tak už má chrapanie nebudí, vadi mi to keď zdspavam alebo pozerám tv vyrušuje to
@stellarstar
@cucica
Ale inak dievcata, ja som mu normalne otvorene povedala, ze si kupim lopatu. On sa snazi, ozaj skusa vselico, ale nejak nepomaha... Jedine trochu ten sprej.
Byva to tazke, a niekedy jednoducho nepomoze nic. Niekedy sa to da korigovat operacne, ale to je dost velky zasah, a toto by som riesil len ak cloveku hrozi spankove apnoe. Pasky na usta nie su dobry napad - pocas spanku moze klesnut saturacia kyslikom a vtedy si instinktivne pomahame ustami. Nalepky na nos by urcite mohol vyskusat, su neskodne a mozu pomoct. Ak to inak nejde, nech ta uspi, aspon obcas a nech sa ulozi inde. Pripadne sa moze este nad ranom suchnut k tebe do postele, ak sa zvykne budit.
Byva to tazke, a niekedy jednoducho nepomoze nic. Niekedy sa to da korigovat operacne, ale to je dost velky zasah, a toto by som riesil len ak cloveku hrozi spankove apnoe. Pasky na usta nie su dobry napad - pocas spanku moze klesnut saturacia kyslikom a vtedy si instinktivne pomahame ustami. Nalepky na nos by urcite mohol vyskusat, su neskodne a mozu pomoct. Ak to inak nejde, nech ta uspi, aspon obcas a nech sa ulozi inde. Pripadne sa moze este nad ranom suchnut k tebe do postele, ak sa zvykne budit.
@marek775 pásky na ústa to beriem zw nechce skúsiť, tiež som sa neodvážila s tým spať, 😀 ja som hlavne aj v noci kaslala takze aj to.. no on nechce na nos vyskúšať pritom je to bezpečnejšie než na ústa. Už fakt mám niekedy sto chuti ho udusit vankúšom, možno že aj to spánkové apnoe má, lebo chrápe tak nejako divne, proste niekedy to neni taký chrapot.. ale ako keby vynechavál.. keby aspoň skúsil tie pásky ale odmieta to a nechápem prečo.. má aj nadváhu kúsok, možno že 10kg cca.. ale neviem či to je tým
@anonym_autor Ja by som sa snazila zariadit nejake pohodlne oddelene spanie.
Aj my sme už všetko spomenuté vyskúšali a pomohlo len spať oddelene . Bolo mi to zo začiatku veľmi ľúto ,ale už sme si zvykli. Tiež som ani tv nepočula pre jeho chrápanie 😅
@anonym_autor my sme s manzelom cele manzelstvo spali oddelene, zo stuplov do usi ktore som si davala zo zaciatku mam chronickeho zlateho stafylokoka a usny exzem 15ty rok. Manzelovi u dr.poradili vybrat mandle a zlomit a popravit sanku lebo ju mal zasunutu na co samozrejme nesiel...zo synom nas roky budil aj z vedlajsej izby...dovolenky boli peklo...
Aj my sme už všetko spomenuté vyskúšali a pomohlo len spať oddelene . Bolo mi to zo začiatku veľmi ľúto ,ale už sme si zvykli. Tiež som ani tv nepočula pre jeho chrápanie 😅
@samik88 no asi to dáme na denne pravidlo že budeme spávať oddelene. Včera som si dala stuple do uši a samozrejme chrapanie som tak či tak počula. Ešte by som bola za to keby bol vyskúšal všetko proti chrapaniu a ako posledné spávať oddelene.
@anonym_autor my sme s manzelom cele manzelstvo spali oddelene, zo stuplov do usi ktore som si davala zo zaciatku mam chronickeho zlateho stafylokoka a usny exzem 15ty rok. Manzelovi u dr.poradili vybrat mandle a zlomit a popravit sanku lebo ju mal zasunutu na co samozrejme nesiel...zo synom nas roky budil aj z vedlajsej izby...dovolenky boli peklo...
@zabka79 uff no tak to asi prestanem tie stuple používať. Nechcem riskovať nejaký zdravotny problém
@anonym_autor Tak u nás bolo tak, že sme chápali obaja. Ja som nepočula seba, on zas seba. U mňa bolo chrápanie zapríčinené únavou a psychickým vyčerpaním. To sa už odstránilo. U manžela som si všimla, že ak zaspí na gauči, kde má 2 malé vankúše pod hlavou, tak nechrape, v posteli, kde má len 1 (ortopedicky) tak chrape. Tak som pridala pod ten ortopedicky ešte malý vankúš a je pokoj. Možno pomôže mať vyššie pod hlavou.
@anonym_autor Tak u nás bolo tak, že sme chápali obaja. Ja som nepočula seba, on zas seba. U mňa bolo chrápanie zapríčinené únavou a psychickým vyčerpaním. To sa už odstránilo. U manžela som si všimla, že ak zaspí na gauči, kde má 2 malé vankúše pod hlavou, tak nechrape, v posteli, kde má len 1 (ortopedicky) tak chrape. Tak som pridala pod ten ortopedicky ešte malý vankúš a je pokoj. Možno pomôže mať vyššie pod hlavou.
@xenia65 ja som si všimla pri mojom mužovi že občas nechrape pri polohe keď je na pravom boku ako keby v stabilizačnej polohe to nazvem. Veľa krát tak nechrape a občas áno. Vraj chrapem aj ja. Ale problém je v tom že vždy zaspí skôr ako ja. Aj keď napr je preč a príde neskoro v noci tak ja nemôžem normálne zaspať skôr keď mám šancu 😀 minule som bola hore až do 3 rana, až kým neprišiel domov proste som nemohla spat. Ja neviem či som sa podvedome bála že či pride z cesty domov v poriadku a preto som nemohla zaspať skôr než prišiel domov
@xenia65 ja som si všimla pri mojom mužovi že občas nechrape pri polohe keď je na pravom boku ako keby v stabilizačnej polohe to nazvem. Veľa krát tak nechrape a občas áno. Vraj chrapem aj ja. Ale problém je v tom že vždy zaspí skôr ako ja. Aj keď napr je preč a príde neskoro v noci tak ja nemôžem normálne zaspať skôr keď mám šancu 😀 minule som bola hore až do 3 rana, až kým neprišiel domov proste som nemohla spat. Ja neviem či som sa podvedome bála že či pride z cesty domov v poriadku a preto som nemohla zaspať skôr než prišiel domov
@anonym_autor kolegyňa sa dlhé roky trápila a s Ňou aj manžel, veľmi chrápala a ani ona sama nebola vyspatá, išla do spánkového laboratória výsledok bol že jej dali na mieru masku na tvár a s tým zaspáva, dobre spí a vyspí sa aj manžel a tú masku používa viacero ľudí to som sa dozvedela odstupom času
Ja ho vždy troška kopnem nohou a hotovo🙂) Zmení polohu a je kľud.
urcite smer krcny doktor....moj manzel neuveritelne chrapal, to sa nedalo vobec pocuvat, dlhe roky som sa pri nom nevyspala poriadne....nakoniec sa odhodlal to riesit. Bola nutna operacia septoplastika a turbinoplastika a teda velmi mu to pomohlo. Nielenze ja sa konecne vyspim, ale hlavne jemu po zdravotnej stranke to velmi pomohlo
@anonym_autor k obvodnému a ten by mohol posunúť aspoň ku krčnému nech skontroluje nosné mandle. Povedz mužovi že to nie je sranda a je to dosť nebezpečné. Raz sa nemusí zobudiť 🫤 Môj muž si dal odstrániť nosné mandle a trocha pomohlo. Ak máte možnosti tak nájsť spánkové centrum. Už aj smart hodinky s meraním chrápania a manažmentom spánku ho môžu presvedčiť. Ja používam Samsung watch a sledujem si spánok, spánkovú hygienu, režim... a je to lepšie.
@anonym_autor moj manzel bol s tym na operacii ale potom sa z neho stal exmanzel, takze vysledok si uz nepamatam 😁
Su take nalepky na usta, ze si nalepi, aby dychal nosom 😃
@basska_b a ked sa mu upcha nos , tak sa zadusi 🤣🤣

@anonym_autor obývačka