icon

Ako riešiť manželovu závislosť na alkohole?

17. jún 2025

Ahojte dievčatá neviem ci ste sa niektorá a tím stretla.
Manžel každý, každý jeden deň si dá maličke dva poháriky whisky, fľaška jedna mu vydrží presne týždeň, do mesiaca kupuje 4-5 flasiek whisky a pls každý večer si zarobí miešaný pohárik ginu. Vravím mu aby to skúsil obmedziť, nechce ani otom počuť, a ze co si ja myslím ho nezaujíma vôbec mi povedal, ja už neviem kam to pôjde ďalej s fľaškami co by ste robili vy?

Strana
z3
doriiis
17. jún 2025

Rozviedla sa

balerina2025
17. jún 2025

alkoholik, ak to ma kazdy den

mahony6
17. jún 2025

Ahoj,

Som vyliečený alkoholik, 7 liečení mám za sebou z toho 2 resocializácie. Poviem ti, daj mu ultimátum, buď ty alebo alkohol. Lebo z toho čo teraz píšeš ak to je pravda, tak sa to bude stupňovať, nedajbože ťa napadne za alkohol, lebo si ho bude brániť. Teraz sa pozri ako si ho bráni, až je to choré. Viem, nieje ľahké odísť od človeka ktorého ľúbiš, ale toto ti zničí život, nervy, fyzické aj psychické zdravie. 4-5 fľaší mesačne nieje v poriadku. Skúsil by som ho dokopať na nejaké sedenia, ak bude stále proti a stále si bude brániť ten svoj alkohol, dať mu zbohom. Ver mi, bude ti lepšie, naozaj ti hovorím, nestojí to zato ničiť sa pri takom človeku, ak sa ale rozhodneš vydržať a tolerovať to, tak potom čakaj také veci, o akých sa ti ani nesnívalo.

mahony6
Autor odpoveď zmazal
autor
17. jún 2025
@mahony6

Ahoj,

Som vyliečený alkoholik, 7 liečení mám za sebou z toho 2 resocializácie. Poviem ti, daj mu ultimátum, buď ty alebo alkohol. Lebo z toho čo teraz píšeš ak to je pravda, tak sa to bude stupňovať, nedajbože ťa napadne za alkohol, lebo si ho bude brániť. Teraz sa pozri ako si ho bráni, až je to choré. Viem, nieje ľahké odísť od človeka ktorého ľúbiš, ale toto ti zničí život, nervy, fyzické aj psychické zdravie. 4-5 fľaší mesačne nieje v poriadku. Skúsil by som ho dokopať na nejaké sedenia, ak bude stále proti a stále si bude brániť ten svoj alkohol, dať mu zbohom. Ver mi, bude ti lepšie, naozaj ti hovorím, nestojí to zato ničiť sa pri takom človeku, ak sa ale rozhodneš vydržať a tolerovať to, tak potom čakaj také veci, o akých sa ti ani nesnívalo.

@mahony6 asi v maji to bolo no išli sme do obchodu na malé drobnosti vravím nič nám netreba len ozaj par veci a sme pred výplatou a on si kúpil 33€whisky ktoru hneď ochutnal

autor
17. jún 2025

To ma položilo

klotildabazarik
17. jún 2025

Rozviedla sa

zuzubb007
17. jún 2025

Obyčajný alkoholik, odíď kým je čas, nenapravi sa tu je len rozvod jedine riešenie

mahony6
17. jún 2025

Tu nie je o čom. Ja som zažil veľa, spravil som veľa veľa zla, odsúval som ľudí ktorý ma mali radi a posielal ich kade ľahšie. Skúste to najprv bez emócií, slušne, s láskou...sadnúť si s ním, pozrieť mu do očí chytiť ho za ruky a povedať mu, čo si o tom myslíte. Skúste sa na začiatku rozhovoru s ním dohodnúť, že sa chcete porozprávať ale bez zvyšovania hlasu alebo hádok. Povedzte mu čo si o tom myslíte, ako to vidíte, ako vám to vadí. Keď tam neuvidíte ani trochu snahy sa toho zbaviť, ponúknite mu toto: Buď pôjde na liečenie ktoré absolvuje bez skoršieho odchodu, alebo odíde on/vy (neviem ako máte riešené bývanie ) ale určite mu dajte takéto ultimátum.

mahony6
17. jún 2025
@zuzubb007

Obyčajný alkoholik, odíď kým je čas, nenapravi sa tu je len rozvod jedine riešenie

@zuzubb007 odkiaľ máte že sa nenapraví? Ja som sa napravil a usporiadal si život.

veklipo
17. jún 2025

Problem je, ze to mnozstvo sa pomaly rokmi bude zvysovat. Potrebuje pomoc, kym sa este da. Ale ak on nebude chciet, nemas sancu. Je to o nom a jeho hlave.

zuzubb007
17. jún 2025
@mahony6

@zuzubb007 odkiaľ máte že sa nenapraví? Ja som sa napravil a usporiadal si život.

@mahony6 rozviedla by som sa a tam by sa ukázalo ako sa napraví, keby chcel uz niečo preto spraví, nebude ho žena za ručičku vodiť

kavasmliekom
17. jún 2025

A ty chceš co robiť?

autor
17. jún 2025
@kavasmliekom

A ty chceš co robiť?

@kavasmliekom neviem, beriem to tak ze chodí do práce nám nič nechýba asi si ma dopriať, alebo som hlúpa a som ticho

jaskolka
17. jún 2025

Za mesiac 4-5 fliaš whisky? 😮 On je už pekne závislý,a toto množstvo o chvíľu kľudne môže byť na týždeň

panonia
17. jún 2025

Vsetci chodime do prace to ale neznamena že mozeme všetci chlastat jak duha. ...si povedala ze Vam nič nechyba a zrazu riešiť 33€ do vyplaty....Ten to alkoholik mysli len na seba.

kavasmliekom
17. jún 2025

Hej, si hlúpa. Ma si dopriať odpočinok, jedlo, čas s rodinou. Nie pohárik. A triasť sa, keď nemá.

januska12323
17. jún 2025

Prečítaj si svoj príspevok o 13:11. Nebolo by to v poriadku ani keby si za 35 eur kúpil inú vec, keď ste pred výplatou.

enmery
17. jún 2025

Chodí do práce, ešte dopíš, že nebije ma....preto mu treba dopriať denne tvrdý alkohol? Dopriať si má oblečenie,včera v reštike, kniha, hocičo a nie chlast.Tak to už potom máš problém aj ty, keď nevidíš, čo sa deje a že mu tolerovaním iba dláždite cestu do pekla.

autor
17. jún 2025
@enmery

Chodí do práce, ešte dopíš, že nebije ma....preto mu treba dopriať denne tvrdý alkohol? Dopriať si má oblečenie,včera v reštike, kniha, hocičo a nie chlast.Tak to už potom máš problém aj ty, keď nevidíš, čo sa deje a že mu tolerovaním iba dláždite cestu do pekla.

@enmery inak aj toto som snažila mu navrhnúť ze nech si namiesto fľašky kúpi niečo pekné na seba ale nie nechce

gov
Odpoveď bola odstránená
jumama
17. jún 2025

Vzdelaj sa o alkoholizme. Vyssie ti radia a vedia preco - ze alkoholikovi nepomozes nikdy v zivote tym, ze budes na neho tolerantna, ospravedlnujuca ho... Najdi si clanky o tom, co je alkoholizmus, ake ma fazy, ako sa lieci. A hlavne sa vzdelaj, co je to spoluzavislost.

To rozhodnutie za stastie, tvoj vlastny zivot, mas v rukach iba ty. Muza nezmenis, musi to chciet on sam a on nechce. Cize teraz si ty na tahu. Ako ti radili vysie - ultimatum ty alebo alkohol. Ale priprav sa, ze on si vyberie alkohol.

marryliese
17. jún 2025

ako písali iné, dať ultimátum. Už teraz ťa nerešpektuje, keďže tvoj názor neberie do úvahy. To, že chodí do roboty a má si dopriať je taká hovadina že až. Zažila som si, že takmer vždy keď som išla s manželom do obchodu sa zastavil pri regály s alkoholom a väčšinou sme odchádzali aj s fľašou. Neskutočne ma to hnevalo, pretože to nebolo normálne. Návštevám som zakazovala nosiť alkohol pretože som vedela, že keď bude doma sám vypije to. Jasne som mu povedala, že takto to fungovať nebude a že mu pitie tolerovať nebudem. Sám sa rozhodol, že prestane a odvtedy sa alkoholu nechytil. Odporúčam ti zaujať rovnaký postoj, inak budeš mať doma alkoholika aj naďalej a alkohol bude mať prednosť.

sablinka
17. jún 2025
@mahony6

Ahoj,

@mahony6 Blahoželám k abstinencii

autor
17. jún 2025
@marryliese

ako písali iné, dať ultimátum. Už teraz ťa nerešpektuje, keďže tvoj názor neberie do úvahy. To, že chodí do roboty a má si dopriať je taká hovadina že až. Zažila som si, že takmer vždy keď som išla s manželom do obchodu sa zastavil pri regály s alkoholom a väčšinou sme odchádzali aj s fľašou. Neskutočne ma to hnevalo, pretože to nebolo normálne. Návštevám som zakazovala nosiť alkohol pretože som vedela, že keď bude doma sám vypije to. Jasne som mu povedala, že takto to fungovať nebude a že mu pitie tolerovať nebudem. Sám sa rozhodol, že prestane a odvtedy sa alkoholu nechytil. Odporúčam ti zaujať rovnaký postoj, inak budeš mať doma alkoholika aj naďalej a alkohol bude mať prednosť.

@marryliese ❤️

autor
17. jún 2025

Jednu už má skoro prázdnu do piatku akurát 🫣a v skrinke nachystané 2 už co som pozerala

marryliese
17. jún 2025

musíš sa zmieriť s tým, že konečné rozhodnutie je len na ňom, ak prestať nechce, nedonútiš ho. Ale podľa toho sa potom zariaď. Buď budeš trpieť po jeho boku alebo odídeš a nenecháš sa ničiť.

olimuc
17. jún 2025

Tvoj chlap
Je hladinkar… nevie fungovat bez urcitej hladiny alkoholu v krvi. Nic s tym neurobis, pokial nechce on … osobne by som to ukoncila. Ak by som to Teraz nejak prekusla, tak sa nebudem za 20 rokov starat o nejaku trosku, co ma pecen na mraky alebo mozog ako emental a bohvie ake ine choroby, len preto, ze bol v mladosti sprosty. Ochoriet moze hocikto, ale niekto kto aktivne prispieva k sebazniceniu nech sa stara sam o seba. Pre mna je taky clovek strata casu, nervov a penazi

sova7
17. jún 2025

Rozvod. Zivot s alkoholikom je nahovno a najlepšie si s takým nezacinat žiadny vzťah

sova7
17. jún 2025
@olimuc

Tvoj chlap
Je hladinkar… nevie fungovat bez urcitej hladiny alkoholu v krvi. Nic s tym neurobis, pokial nechce on … osobne by som to ukoncila. Ak by som to Teraz nejak prekusla, tak sa nebudem za 20 rokov starat o nejaku trosku, co ma pecen na mraky alebo mozog ako emental a bohvie ake ine choroby, len preto, ze bol v mladosti sprosty. Ochoriet moze hocikto, ale niekto kto aktivne prispieva k sebazniceniu nech sa stara sam o seba. Pre mna je taky clovek strata casu, nervov a penazi

@olimuc a ona bude spoluzavisla a deti zničenú budúcnosť

Strana
z3