icon

Ako riešiť manželovu závislosť na alkohole?

17. jún 2025

Ahojte dievčatá neviem ci ste sa niektorá a tím stretla.
Manžel každý, každý jeden deň si dá maličke dva poháriky whisky, fľaška jedna mu vydrží presne týždeň, do mesiaca kupuje 4-5 flasiek whisky a pls každý večer si zarobí miešaný pohárik ginu. Vravím mu aby to skúsil obmedziť, nechce ani otom počuť, a ze co si ja myslím ho nezaujíma vôbec mi povedal, ja už neviem kam to pôjde ďalej s fľaškami co by ste robili vy?

avicii18
17. jún 2025

Kvalitná whisky je liek

pipimonterova
17. jún 2025

A preco by mal chciet si za tie peniaze kupit daco pekne na seba ked on tie peniaze chce minut na chlast?On uz ma celkom ine priority ako si myslis a bude sa to len zhorsovat...Teraz je to tolko a tolko flasiek mesacne ale zachvilu sa dostane do stavu,kedy budes flasky pocitat denne...

reela
17. jún 2025

Skus nieco zistit o spoluzavislosti

lubka2510
17. jún 2025

Odisla by som z takeho vztahu

rozculena
17. jún 2025

mali sme takého v rodine.Skončilo to tak,že denne vypil sedmičku vodky a ešte liter vína.Dožil sa 65rokov.

sova7
Autor odpoveď zmazal
darina77
17. jún 2025

Ako bývalá manželka alkoholika ti radím utekaj, utekaj, utekaj

lucia11kob
18. jún 2025

Musí si on uvedomiť, že má problém. Vaše vyhrážky ani dohováranie nepomôžu.

mahony6
18. jún 2025
@sablinka

@mahony6 Blahoželám k abstinencii

@sablinka ďakujem veľmi pekne. konečne som sa z toho vyhrabal po 12tich rokoch

princezna_bosorka
18. jún 2025
@doriiis

Rozviedla sa

@doriiis presne

margotka17
18. jún 2025

To ak chcel vedieť, ako chutí taká 33€ Whisky, kľudne mohol v reštike ochutnať pohárik. Načo mu je ochutnať, to je len zámienka, on ju chcel piť. Neviem, či by som denne popíjanie tolerovala, ale asi nie. Skôr som za jedno pivo po nejakom kosení teraz v lete. Môj muž, keď niečo robí vonku a sused tiež, potom sa občas poznu na jedno chladené 🍺 na dvore v tieni. Tá jeho whisky sa zrejme bude stupňovať.

margotka17
18. jún 2025
@avicii18

Kvalitná whisky je liek

@avicii18 hej, možno na rozbité koleno, ale nie popíjať 😏

drobcek100
18. jún 2025

Rozviesť čo najskôr,aj keď máte deti. Neprestane,deti to poznačí a Ty budeš na starosť psychicky zničená žena bez radosti.Budes si vyčítať, že si to neurobila.Poznam to v rodine

viera012345
19. jún 2025

Dopriať si môže po horúcom dni jedno orosene...nie mať denne pravidelnú celkom slušnú hladinu.Kym si sám neprizná, že má problém,Vy s ním nepohnete.V podstate, načo by niečo menil, keď z jeho pohľadu je všetko v poriadku

staryjarec
19. jún 2025

Nesúhlasím s vami, to čo popisujete nie je alkoholizmus. Váš manžel má jasne stanovenú hranicu. Poznal som x ľudí, ktorí nepili tri mesiace a potom týždeň chľastali o dušu a nechcite vedieť ako po tom týždni vyzerali. Niekedy to trvalo aj dlhšie. Potom ďaľšia skupina používajúca denne pohárik - dva. Bolo zaujímavé ich sledovať na spoločenských podujatiach.Tí prví sa dokázali naozaj opiť, tí druhí poznali svoju mieru. Takže, ak váš manžel nevyhľadáva príležitosti k pitiu inde a dáva si pohárik doma bez toho aby sa opil, je všetko v poriadku a milujte ho takého,aký je.

sova7
19. jún 2025
@staryjarec

Nesúhlasím s vami, to čo popisujete nie je alkoholizmus. Váš manžel má jasne stanovenú hranicu. Poznal som x ľudí, ktorí nepili tri mesiace a potom týždeň chľastali o dušu a nechcite vedieť ako po tom týždni vyzerali. Niekedy to trvalo aj dlhšie. Potom ďaľšia skupina používajúca denne pohárik - dva. Bolo zaujímavé ich sledovať na spoločenských podujatiach.Tí prví sa dokázali naozaj opiť, tí druhí poznali svoju mieru. Takže, ak váš manžel nevyhľadáva príležitosti k pitiu inde a dáva si pohárik doma bez toho aby sa opil, je všetko v poriadku a milujte ho takého,aký je.

@staryjarec netrep somariny nevieš o čom hovoríš ten chlap je alkoholik alkoholikov je xy druhov s takýmto človekom je život ohovne

sova7
19. jún 2025
@staryjarec

@staryjarec 1. Človek sa nemusí váľať v jarku tackat sa a blabotat a predsa môže byť alkoholik. 2. Je velmi ľahké presvihnut hranicu po ktorej to ide dole vodou a nijaky alkoholik to ustrážiť nevie. 3 . Je fuk či slope doma alebo v krčme to čo vyslope nie je zadarmo a whisky nie je lacný alkohol. 4. Jeho telo potrebuje každý deň svoju dávku hladinu alkoholu aby vydrzal fungovať staci aj tento bod áno je to alkoholik. 5. Ak on je takto ok nepotrebuje nič riešiť bude to stále horšie. Ako u každej drogy telo postupne bude potrebovať vyššie dávky. U okolia hrozi vznik spoluzavislosti deťom doživotná trauma. Plus postupne môže rodinu kvoly pitiu zadlžiť. A väčšina ľudí co pijú tým kompenzuju nejaký svoj problém ktorý často nevedia ani pomenovať a riesia to pitim. Nič s toho sa nezlucje zo zrdavym vzťahom a vylučuje bezpečné prostredie pre zdravý vývoj detí.

vsetkystevadzajny
Odpoveď bola odstránená
enmery
19. jún 2025
@vsetkystevadzajny
Odpoveď bola zmazaná
jozinxy
19. jún 2025
@sova7

@staryjarec 1. Človek sa nemusí váľať v jarku tackat sa a blabotat a predsa môže byť alkoholik. 2. Je velmi ľahké presvihnut hranicu po ktorej to ide dole vodou a nijaky alkoholik to ustrážiť nevie. 3 . Je fuk či slope doma alebo v krčme to čo vyslope nie je zadarmo a whisky nie je lacný alkohol. 4. Jeho telo potrebuje každý deň svoju dávku hladinu alkoholu aby vydrzal fungovať staci aj tento bod áno je to alkoholik. 5. Ak on je takto ok nepotrebuje nič riešiť bude to stále horšie. Ako u každej drogy telo postupne bude potrebovať vyššie dávky. U okolia hrozi vznik spoluzavislosti deťom doživotná trauma. Plus postupne môže rodinu kvoly pitiu zadlžiť. A väčšina ľudí co pijú tým kompenzuju nejaký svoj problém ktorý často nevedia ani pomenovať a riesia to pitim. Nič s toho sa nezlucje zo zrdavym vzťahom a vylučuje bezpečné prostredie pre zdravý vývoj detí.

@sova7
Cely zivot pijem aj teraz a budem dalej.Detom som zaplatil drahe sukromne skoly a su uspesne, zena jazdi na novom mercedese a ide k moru do domu co som jej kupil, ja taham tak 80 hodin tyzdenne.A co teraz? idem si dat dalsi Gin a pokracovat v robote.

sova7
19. jún 2025
@vsetkystevadzajny
Odpoveď bola zmazaná

@vsetkystevadzajny alkoholik obhajuje alkoholika?

sova7
19. jún 2025
@jozinxy

@sova7
Cely zivot pijem aj teraz a budem dalej.Detom som zaplatil drahe sukromne skoly a su uspesne, zena jazdi na novom mercedese a ide k moru do domu co som jej kupil, ja taham tak 80 hodin tyzdenne.A co teraz? idem si dat dalsi Gin a pokracovat v robote.

@jozinxy rob si prcu s plastelíny

jozinxy
19. jún 2025
@sova7

@vsetkystevadzajny alkoholik obhajuje alkoholika?

@sova7
Nikoho neobhajujem je mi to sumi fuk, len hovorim ze su alkoholici ktorym to podporuje kreativitu a tych 33 na flasu ci 300 je nezaujmave, ty si tam sed zatrpknuta na social media, ja pijem dalej tak to druhej rano a zarabam peniaze.

sova7
19. jún 2025
@jozinxy

@sova7
Nikoho neobhajujem je mi to sumi fuk, len hovorim ze su alkoholici ktorym to podporuje kreativitu a tych 33 na flasu ci 300 je nezaujmave, ty si tam sed zatrpknuta na social media, ja pijem dalej tak to druhej rano a zarabam peniaze.

@jozinxy a vyjadrujes sa ako absolvent osobitnej školy

maya_hi
20. jún 2025

Ak si ťa dovolil takto odbiť, to ani nie je o alkohole ale o vašom vzťahu. "Čo si ty myslíš ho nezaujíma" ? 😏 pri takejto odpovedi potrebuješ radu? S mužom máme všelijaké problémy, ale toto by mi povedal len raz. A to by ani nemuselo ísť o alkohol. Daj mu jasné ultimátum, buď to začne OKAMŽITE riešiť, alebo zbohom. Niečo mi hovorí, že to neurobíš. Tak to si potom preštuduj niečo na tému- závislé vzťahy 🫤

maya_hi
20. jún 2025
@avicii18

Kvalitná whisky je liek

@avicii18 hej, avici si to tiež myslel

johanka21
20. jún 2025

Ja by som sa rozviedla. Máš totiž za manžela budúceho motorika. Tvoje rady, prosby ani zákazy nezabránia tomu, aby sa ním stal, práve naopak. Radšej sa psychicky začni pripravovať na rozvod.

dariaaa
20. jún 2025

Byva opity?Opija sa ked idete von?Alebo je stale len pri tom mnozstve.Ja poznam veeelmi vela ludi,ktori maju whiskey proste ako pozitok.Tito ludia maju doma aj 10 rozdielnych flasi alkoholu.Kazdy den si daju 2 pohare vina,s manzelkou,ci bez nej,chodia priatelia,spolu si proste daju pohar,dva,tri whiskey,ale...nikdy,nikdy nikdy neboli opití. Su to proste pozitkari,ktori maju id 50 do 60 rokov a takto funguju cely zivot.Takze nešla by som do extremov,ze bude z neho alkoholik a bude sa to zhorsovat.Nemusi,pokial si ten poharik neda preto,aby sa opil.Takze ja by som v takomto pripade z toho nerobila vedu.

dariaaa
20. jún 2025
@staryjarec

@staryjarec uplne suhlasim.Ked denne zjem jednu dve horalky,tak nemusim pribrat.Tak isto pri dvoch yroch poharikoch nemusim byt alkoholik.Aj ked je to kazdy den.Tie skupiny si presne popisal.Moj svagor je taky typ.V zivote sa nespraval jak hovado a predsa si proste tu whiskey vychutna kazdy den.

jozinxy
20. jún 2025
@sova7

@jozinxy a vyjadrujes sa ako absolvent osobitnej školy

@sova7
Pozri si Wikipediu lebo od absolventa pomocnej skoly to nemozes akceptovat, jeden tazky alkoholik netajil sa s tym dozil sa 91 rokov bol 18 najbohatsi clovek sveta, plus vlastnil Ikeu volal sa Ingmar Kamprad, pozdravujem idem buzerovat zahradnika.