icon

Ako riešiť náhlu horúčku, bolesti a vracanie?

malinea
23. jún 2024

Ahojte, potrebujem surne pomoc, ochorela som, začalo sa to včera poobede z ničoho nič stračnou zimnicou a neskutočne silnými bolesťami kĺbov a svalov, odmerala som si teplotu a mala som 38,5. Zvijala som sa asi 3 hodiny v bolestiach a potom som utekala na záchod, kde som vyvrátila obed. Na chvíľu sa mi uľavilo, ale do večera som strašne zvracala ešte asi 5x. Úplne som vecer zalahla, k posteli som si doniesla hrniec na zvracanie. Nevládala som sa ani pohnúť, nie to ešte ísť na WC. Teplotu som si zmerala a mala som 39,6 a zase silnú triasku. V noci som absolútne oka nezazmurila, zvracala som každú chvíľu až do rána. Pila som veľa džúsu, ale vždy som ho hneď vyvrátila. Potom nadránom som zaspala asi na hodinu. Zobudila som sa a je mi úplne príšerne. Nevládzem sa ani otočiť zo strany na stranu. Neviem to už vydrzat ani sekundu. Keď sa napijem, hneď všetko vyvrátim. Teplotu mám teraz 39,4 nepomohlo ani x paralenov čo som si dala. Strašne ma bolia kríže, svaly, celé telo, je mi strašne nevoľno od žalúdka a je mi neskutočne horuco. Ja to už nevydržím. Volala som 112 ale tam mi povedali, že oni mi pomôcť nevedia, že mám ísť v pondelok k obvodnej lekárke na odbery. Ale veď ja nevládzem skoro ani zdvihnúť hlavu, nie ešte niekam ísť. Prosím pomôžte mi, čo mám robiť? Trápi ma hrozne aj tá nevoľnosť, vždy keď sa vyzvraciam, tak to pomôže len na malú chvíľku a hneď mi je zase príšerne zle. A už ani fyzicky nevládzem zvracať. Som zúfalá, už to nevydržím. Mám ešte raz zavolať na tú 112? Prosím veľmi, za akúkoľvek radu vam budem vďačná.

Strana
z2
guudy
23. jún 2024

@malinea vracala si, lebo si hlupa a zjedla si jogurt. Sanitka ti nepride a uz vobec ti nepichnu nic na spanie🙄
Mas normalnu virozu, keby si nevladala, ako sa nam tu snazis nahovorit, tak nevypisujes tieto dlhe litanie…

bu1bu
23. jún 2024

Dokazes vypisovat na MK a nedokazes pogooglit co na crevnu virozu? Normalne nechapem ze toto dokaze stvarat dospela zena, zneuzivas tiesnovu linku, ja by som ti pokutu napatila, fakt si ju zasluzis!!! Mala som to iste pred par dnami, spravny dietny rezim a po 3dnoch som bola fit, drz sa radami co ti dalu zeny a das sa dokopy, popros susedu, mamu, kamisku nech ti kupi co potrebujes a zacni pouzivat hlavu.

janage
23. jún 2024

1.okamzite prestaň piť džús
2. Napíš kolegyniam, známym komukoľvek koho máš v kontaktoch v telefóne, na FB, či inej sieti či nemajú doma mineralku, čierne uhlie, probiotika, paralen, lieky na gastro problémy, teplotu čo každý dospelý má bežné doma
3. Chod do sprchy, pusti vlažnu vodu a ochlad sa.
4 Tekutiny po lyžiciach už ti písali xkrat. Po čajových začínaš. Nie, že pohár vody naraz!

jamidea
23. jún 2024

@malinea teraz sa budem tvarit, ze verim tomu, co tu pises a zhrniem, co tu bolo stokrat napisane a svoje skusenosti s 3.dietatom, ktore ked zacne vracat, dostane nejaky pravidelny krc, napina ho kazdych 10 minut, vzdy skoncime na kramaroch.
Pri pravidelnom vracani nesmies 2-3 hodky nic pit, ani po lyzickach, ak po nich vracias. Az ak sa ti zaludok trosku ukludni, zacni sa zavodnovat, po lyzickach. O jogurte a dzuse sa snad ani bavit nemusime, ak si dospela a nie padnuta na hlavu, vies, ze take veci teraz nesmies vobec, najblizsie 2-3,4 dni.
Lieky, jedinecipok proti teplote, ine ti zaludok neznesie

kitycat
23. jún 2024

To snad nie je mozne 🤣
Kde byvas? Pridem ti vymenit ten kybel grciek a poztiet sa na teba ako vyzera attention queen.

No a ziadne infuzie nepotrebujes len dietny rezim. To co pisala o infuzkach @jamidea bolo o jej malom dietati, ty to das aj ked by si rada aby sme ta polutovali

kukulienka83
23. jún 2024

@malinea no mňa ten jogurt odrovnal 🤦 to ako vážne? Tebe netreba nič radiť... Ty sa vytrapis pekne sama..a nie, nepríde sanitka a nedá ti nič na spanie... Zober taxík a choď sama na pohotovosť... Taxík ta odvezie aj do pohotovostnej lekárne a kúpiš si čo treba... Ale ver, že to dáš aj bez toho... Len už nejedz a nepi pixoviny 🤦 a riad sa aspoň trochu tým, čo ti tu píšu...

simona92101
23. jún 2024

@malinea ak toto nieje vymyslena tema,tak si naozaj riadne trafena🙈🙈
Tak seres,grcas,umieras pomaly a ty dzombes dzus a jes jogurt na travenie?ved ty nepotrebujes aby ti travilo,tebe nema co travit kriste🤦‍♀️ z jogurtu sa akurat dobre dos**es,z dzusu budes este viac zvracat!PO LYZICKAAAAACH VLAZNY CAJ! Zazvon akemukolvek susedovi nech ti da caj ak nemas,alebo si vezmi ten taxik,pozri na googli kde je pohotovostna lekaren.si jak male decko,cipky nie,sprcha nie,hento nie toto nie.mam 3 male deti ale pri crevnej viroze ani jedno takto nevymyslalo!
A nezneuzivaj tiesnovu linku!normalne si ma vytocila zenska!

simona92101
23. jún 2024

@malinea a v lekarni si kup Enterinu alebo kulisek na rehydrataciu,alebo kynedril,na hnacku Tasectan,Smectu alebo Endiex,a tu coca colu.nic ine ti nikto neda,ani obvodna!

janage
23. jún 2024

A len vlažné tekutiny. Ani studené ani teplé. Dúfam, že ten džús nebol rovno z chladničky.

malinea
autor
23. jún 2024

@simona92101 @kukulienka83 Ale keď ja som vždy strašne smädná, keď sa vyvraciam. Preto toľko pijem. Ale už len tu cistu vodu pár hltov vždy len. Ono je to možno aj lepšie než ako keď ma vkuse nasucho napína a je mi neprestajne nevolno. Keď vyvrátim tu vodu, tak sa mi aspoň uľaví na chvíľu. Lenže ja už fyzicky nezvládam ani to napínanie ani zvracanie, strašné mám bolesti žalúdka a akoby celého vnútra pri tom. A neskutočne som vycerpana. Teplotu mám teraz 38,9. Tu sprchu si dávať nebudem, lebo sa úplne klepem celá od zimy. No ten jogurt som myslela, že je dobrý práve proti tej hnačke, na črevnú mikroflóru. Aj som našla zdroje, kde sa píše, že je jogurt v takých prípadoch dobrý, na obnovenie tej črevnej mikroflóry. Len asi na ten žalúdok mi to spravilo strašne zle. A znovu ma 2x prehnalo na wc, tie kŕče v bruchu sú na nevydržanie. Do lekárne určite nezvládnem ísť, ani taxíkom.

janage
24. jún 2024

Ty si pacient pre radosť. Liečebný režim dodržiavať nebudeš, ale nech dôjde záchranka a dajú ti zázračný liek.

janage
24. jún 2024

Áno jogurt môžeš skúsiť po troške čistý biely pri hnackach, nie studeny a určite nie keď vraciaš. Už xkrat sme ti písali, že tekutinu po lyžičkách. Žiadne pár glgov.
A mimochodom rehydratacny roztok si vieš urobiť aj doma. Stačí voda cukor soľ. Aky pomer vygooglis raz dva.

patka06
24. jún 2024

@malinea Ako sa dnes cítiš Je ti už lepšie?

kitycat
29. jún 2024

@patka06 mozno umrela. Hanbou...

mata.g
4. mar 2025

@malinea je mi ľúto ako sa tu do teba pustili. Na vysoké teploty vedia podať kortikoidy, ja mám deti horúčkové a poznám to

mata.g
4. mar 2025

@kitycat takéto vyjadrenia tu nepíš!

Strana
z2