icon

Ako riešiť nesprávny psychiatrický posudok na dôchodok?

lachim79
14. sep 2025

Dobrý deň všetkým! prosím potrebujem poradiť ako mám postupovať, keď mi môj psychiater, u ktoré sa liečim, vyhotovil na moju žiadosť posudok, ktorý nezodpovedá doterajšej liečbe. chcem požiadať o invalidný dôchodok na diagnózu zmiešaná uzkostno depresívna porucha, na ktorú sa liečim 3 roky. od začiatku užívam eliciu 1 tab., niekedy 2. teraz po smrti manžela 3 mesiace mi zmenil diagnózu na adaptívnu poruchu s tým, že mi navýšil dávku eliciu na 2 a ešte trittico a 150 na spanie (antidepresivum) a predchádzajúcu diagnózu vôbec v lekárskych správach neuvádza a ani v posudku. akoby som tam 3 roky vôbec nechodila. len začiatok a koniec. nechcel mi vydať ani lekárske správy, kde by to bolo zmienené. neviem ako mám postupovať, taký posudok predsa nemôžem zaslať do SP. ďakujem vám vopred.

Strana
z3
anonym_a8158d
15. sep 2025
@anonym_0e8a2e

@anonym_a8158d Urcite skus..

@anonym_0e8a2e dakujem uvidim. inac z ineho sudka, takto, ak nebodaj uznaju, ako to je ked si najdem pracu, ja im musim povedat ze som ID a s cim?

billy_jean
15. sep 2025
@anonym_a8158d

@anonym_0e8a2e dakujem uvidim. inac z ineho sudka, takto, ak nebodaj uznaju, ako to je ked si najdem pracu, ja im musim povedat ze som ID a s cim?

@anonym_a8158d musis kvoli odvodom. Cize zamestnavatel ti plati nizsie odvody a rovnako aj ty. Ak by si to nenahlasila, jemu by to poistovna aj tak vratila na opravu a pride na to. Cize davas iba rozhodnutie, kde je datum odkedy a priznane %. Nie suma a nie diagnozy.

anonym_a8158d
15. sep 2025
@billy_jean

@anonym_a8158d musis kvoli odvodom. Cize zamestnavatel ti plati nizsie odvody a rovnako aj ty. Ak by si to nenahlasila, jemu by to poistovna aj tak vratila na opravu a pride na to. Cize davas iba rozhodnutie, kde je datum odkedy a priznane %. Nie suma a nie diagnozy.

@billy_jean dakujem

anonym_0e8a2e
15. sep 2025
@anonym_a8158d

@anonym_a8158d Musis to oznamit, ak to neurobis, oni to aj tak zistia, ked ta budu prihlasovat do SP a budu od teba pytat rozhodnutie. Ale s akou diagnozou mas ID im samozrejme hovorit nemusis a ani by som to samozrejme nerobila. Mna napriklad z poslednej prace vyhodili okamzite po 2 dnoch, ked som im to oznamila. Takze v tomto smere je to nevyhoda no.. Zamestnavatelia vedia, ze zamestnanca s ID nemozu len tak jednoducho prepustit plus sa asi boja, ze nebude schopny vykonavat dobre svoju pracu, takze nechcu nas zamestnavat.

anonym_a8158d
15. sep 2025
@anonym_0e8a2e

@anonym_a8158d Musis to oznamit, ak to neurobis, oni to aj tak zistia, ked ta budu prihlasovat do SP a budu od teba pytat rozhodnutie. Ale s akou diagnozou mas ID im samozrejme hovorit nemusis a ani by som to samozrejme nerobila. Mna napriklad z poslednej prace vyhodili okamzite po 2 dnoch, ked som im to oznamila. Takze v tomto smere je to nevyhoda no.. Zamestnavatelia vedia, ze zamestnanca s ID nemozu len tak jednoducho prepustit plus sa asi boja, ze nebude schopny vykonavat dobre svoju pracu, takze nechcu nas zamestnavat.

@anonym_0e8a2e aha toto vsetko si musim poznacit lebo zabudnem. aj ked neverim ze mi ID uznaju

anonym_0e8a2e
15. sep 2025
@anonym_a8158d

@anonym_0e8a2e aha toto vsetko si musim poznacit lebo zabudnem. aj ked neverim ze mi ID uznaju

@anonym_a8158d Tak drzim palce, nech sa podari.

anonym_a8158d
15. sep 2025
@anonym_0e8a2e

@anonym_a8158d Tak drzim palce, nech sa podari.

@anonym_0e8a2e ja tomu moc neverim ale dakujem

Strana
z3