icon

Ako riešiť nevhodné správanie zdravotníckeho personálu?

25. máj 2025

Vŕta mi to v hlave, neviem či to riešiť, alebo???
11 ročný sa nejako na tréningu futbalovom zranil. Proste 2 dni krival. Detská ho poslala na chirurgiu a chirurg na RTG. Do kabínky išiel sám , bol tam pomerne dlho, aj mi to bolo podozrive, ale ak by som chcela ísť dnu, nedalo sa. Keď vyšiel tak čo mu robili nič nechcel povedať a bol takÿ nasratý. Cestou domov som sa ho pýtala, čo bolo tak že teta na neho kričala a robila mu zle.

Strana
z3
mamina7070
25. máj 2025

a co ako konkretne mu robila zle?

pribinak
25. máj 2025

Robila mu zle? Snáď tomu neveríš ….asi mu dávala napr nohu do nejakej polohy ktorá bola synovi nepríjemná a tak to v 11tich rokoch vyhodnotil že mu robila zle

vler
25. máj 2025

Ja robim rtg. Nebola to radiologicka (to je mudr) ale rtg pracovnicka. Tazko povedat co sa tam naozaj udialo- sice kricanie po pacientoch je uplne neprofesionalne- ak sa stalo; ale "robila mu zle"- mozno ho bolo nutne pridrzat v nejakej bolestivej polohe? Aj mne sa stane, ze deti odchadzaju z rtg s placom, hlavne ked musime napr zlomenu ruku/nohu znehybnit v urcitej polohe aby sme mali kvalitny snimok

senta_sofia
25. máj 2025

Na vymennom listku na vysetrenie bola urcite napisana projekcia koncatiny, ktoru lekar potrebuje. Ak mu ju dala do nejakej polohy a nespolupracoval, tak ho asi upozornila, resp. mohla byt ta poloha pre neho bolestiva. Taketo vyjadrenie, ze teta mi robila zle, zodpoveda vyjadrovaniu skolkara, nevedel konkretizovat, co mu robila?

3009
25. máj 2025

Ty si asi na hlavu. Čo by mu mohla robiť zle. Ak mal zlomenú nohu tak mu ju musela dať do polohy, aby ju mohla zrongenovať. Asi sa to mladému pánovi nepáčilo myslel si, že je u fotografa.

deti95060810
25. máj 2025

prečo si nešla dnu na RTG. si zákonný zástupca.
pred rokom dcéra 15 r tiež mala ísť na RTG. poslali z urgentu. dcéra sa jej slušne opýtala ohľadom mobilu. Dostala od pani odpoveď typu : čo mňa je po tebe mňa to nezaujíma... V tom momente som pani povedala či sa nevie slušne správať ... ak moja dcéra sa jej slušne opýtala tak čakám aj pre dcéru slušnú odpoveď...
zostala zaskočená a hneď sa slušne správala...
možno ste natrafili na podobnú nevrlú pani... 😉

autor
25. máj 2025

Nemal zlomenú nohu len krival....
Nepovedal mi to hneď a ani som nevedela čo sa vo vnútri deje, čskala som ho von.

autor
25. máj 2025

Povedal mi to až cestou domov, hneď to neodpovedal aj keď som sa ho pýtala

slavomira236
25. máj 2025
@deti95060810

prečo si nešla dnu na RTG. si zákonný zástupca.
pred rokom dcéra 15 r tiež mala ísť na RTG. poslali z urgentu. dcéra sa jej slušne opýtala ohľadom mobilu. Dostala od pani odpoveď typu : čo mňa je po tebe mňa to nezaujíma... V tom momente som pani povedala či sa nevie slušne správať ... ak moja dcéra sa jej slušne opýtala tak čakám aj pre dcéru slušnú odpoveď...
zostala zaskočená a hneď sa slušne správala...
možno ste natrafili na podobnú nevrlú pani... 😉

@deti95060810 ku mne sa pred 2rokmi tiez nevrlo spravala na mamografii. Takze ano moze byt oracovnik neprijemny. Neposlala by som tam dieta same

biglovemom
25. máj 2025

Tak snad nebude mat traumu do konca života …..

mamina7070
25. máj 2025

mozno chcel len polutovat a odmenu za vysetrenie, inak by asi povedal hned ci?

januska12323
25. máj 2025

Čo chceš riešiť keď ani nevieš čo sa stalo? Zrejme ho to bolelo a mal sa nehýbať.

sisaka
25. máj 2025

Nechápem? My mame vedieť, čo mu tam robila? Snáď sa 11 ročné dieťa dokáže adekvátne vyjadrovať a popísať, čo sa stalo. Však to sa už 3-4 ročné deti učia “opísať obrázok”. Mám takmer 4 ročnú vnučku a dokáže mi do detailov zreferovať, keď sa jej na niečo spýtam. 🤷‍♀️
Najprv nech ti syn vysvetli veku primerane, čo konkrétne mu “teta” zle robila a prečo naňho kričala a podľa toho to rieš/nerieš

autor
Autor odpoveď zmazal
caramellka
25. máj 2025

Tiež som prekvapená, že si s ním nešla do kabínky. Moja 10ročná dcéra mala nedávno úraz a pri niekoľkých RTG som som vždy automaticky šla s ňou do kabínky a tým pádom som aj počula, čo sa deje v miestnosti, kde jej robili RTG, keďže dvere neboli úplne zavreté.

autor
25. máj 2025
@caramellka

Tiež som prekvapená, že si s ním nešla do kabínky. Moja 10ročná dcéra mala nedávno úraz a pri niekoľkých RTG som som vždy automaticky šla s ňou do kabínky a tým pádom som aj počula, čo sa deje v miestnosti, kde jej robili RTG, keďže dvere neboli úplne zavreté.

@caramellka nemal.uraz, len začal kričať a po 3 dňoch sme radšej išli za Dr. Buchol sa na tréningu niekedy v utorok a to bolo v piatok.

minenkaa
25. máj 2025

Tato téma tu bola už minulý rok

petronelag
25. máj 2025

Ja som bola so synom keď mal úraz v kabínke a to mal už 16 rokov, radšej som išla, lebo s úrazom nebol predtým sám a nič nepovedali, že tam nemôžem byť.

caramellka
25. máj 2025

A športové zranenie/udretie, ak na tretí deň kričí, že ho to bolí, nie je úraz? Odhliadnuc od všetkého, aj keby z neviem akého dôvodu malo 11 r. dieťa absolvovať RTG, do kabínky by som išla. Teraz už fakt nemáš ako zistiť, čo sa dialo počas RTG.

iwesska
25. máj 2025

Tak urcite ho tam nezbila,takze neviem,co viac chces od nas vediet,ked to,co sa tam dialo,vie iba on.

sisaka
25. máj 2025
@caramellka

A športové zranenie/udretie, ak na tretí deň kričí, že ho to bolí, nie je úraz? Odhliadnuc od všetkého, aj keby z neviem akého dôvodu malo 11 r. dieťa absolvovať RTG, do kabínky by som išla. Teraz už fakt nemáš ako zistiť, čo sa dialo počas RTG.

@caramellka prečo myslíš, že nemá ako zistit? Však nepíše o 11 mesačnom ale o 11 ročnom. Autorka sa nevyjadrila, ale ja fakt nechápem ako 11 ročné dieťa nie je schopné povedať čo konkrétne sa stalo. Teta mi robila zle a kričala je na úrovni 2 ročného

caramellka
25. máj 2025
@sisaka

@caramellka prečo myslíš, že nemá ako zistit? Však nepíše o 11 mesačnom ale o 11 ročnom. Autorka sa nevyjadrila, ale ja fakt nechápem ako 11 ročné dieťa nie je schopné povedať čo konkrétne sa stalo. Teta mi robila zle a kričala je na úrovni 2 ročného

@sisaka Veď preto, čo píše. A ona nevidela/nepočula nič. S čím bude konfrontovat pracovníčku radiologie... "Teta mu robila zle..."?
(A ja tiež nechápem...)

mirro
25. máj 2025

Zrejme chcela napolohovať z určitého uhla a to nie je vždy príjemné. Možno na neho zhúkla, keď nespolupracoval, ťažko povedať...

marca12
25. máj 2025

Nerozumiem ako mu robila zle? Sexualne? Z toho,co si napisala,tak sa vyjadruju male deti a nie je jasne,co mu robila.

petronelag
25. máj 2025

Podľa tohto celého to vyzerá, že ešte s ním treba chodiť, lebo on ešte nevie počúvať príkazy radiologičky, tam aj písala, že mu povedala vyzliecť a on si nechal tielko, alebo nohu si má dať tak a on to nevedel alebo sa mu nedalo tak položiť, ja by som išla z kabínky a tlmočila mu to, aby to išlo rýchlejšie. To treba nechať už tak, je to skúsenosť,
im sa tiež ťažko robí s takýmito nespolupracujúcimi pacientami.

jeennyv
25. máj 2025

Mne to pripada zvlastne, keby ho polohovala bezne a bolelo snad by povedal normalne, mne to pripada nieco comu mozno nerozumie, sexualne…ja co teraz chodim po dr sa necujem, ked vidim, aki su niektori dr a sestricky

autor
25. máj 2025

Keď ho zavolala, že bol oblečený, ale on nerozumel dobre, alebo zle pochopil. A potom si mal spojiť palce na nohách do trojuholníka a nedarilo sa mu to udržat že po ňom kričala

alica110
Autor odpoveď zmazal
caramellka
25. máj 2025
@alica110
Odpoveď bola zmazaná

@alica110 Všetky... Ja som nenapísala ani slovo, že chlapec si vymýšľa. Mňa len prekvapilo, že mama s ním nešla do kabínky. A že teraz po vyjadreniach, že mu teta robila zle a nič konkrétne, asi bude náročné konfrontovat pracovníčku RTG.

luccija
25. máj 2025

Tak si ho nemala pustiť samého, keď prepočul nepochopil, že sa má vyzliecť.Normalny puberťák, ktorý nerobí čo treba a vyhodnotí to, že mu robili zle.Zabudni na to a nabudúce choď s nim

Strana
z3