icon

Ako riešiť opakované svrbenie a suchosť okolo úst?

zanetkaszabova
7. sep 2025

Ahojte 🙂
už dlhšie ma trápi svrbenie, pálenie a suchosť okolo úst a brady. Najlepšie mi pomáha calciová masť, ale je dosť mastná, preto ju nechcem používať stále. Inak skúšam Bioderma Sensibio (gél + krém + balzam na pery), niekedy mi sadne, inokedy ma aj ten krém štípe.

Máte skúsenosť, čo by mohlo na takúto precitlivenú a vysušenú pleť pomôcť? 🌸

mullerova46
7. sep 2025

@zanetkaszabova calciovu by som používala stále dokým alergia neprejde. Lebo môže to byť spôsobené iba pelovou alergiou alebo vám niečo nesadlo v strave alebo máte veľa stresu. Skúste ešte jeleni loj. Bioderma stipe aj mňa keď si ho dám na popraskane alebo poškriabané miesta. Poprípade ešte skúste značku aveeno alebo aderma

zanetkaszabova
autor
7. sep 2025
@mullerova46

@zanetkaszabova calciovu by som používala stále dokým alergia neprejde. Lebo môže to byť spôsobené iba pelovou alergiou alebo vám niečo nesadlo v strave alebo máte veľa stresu. Skúste ešte jeleni loj. Bioderma stipe aj mňa keď si ho dám na popraskane alebo poškriabané miesta. Poprípade ešte skúste značku aveeno alebo aderma

@mullerova46 calciová masť je super, len dosť mastná a keď idem do práce, mám lesklú tvár 🙈

mullerova46
7. sep 2025
@zanetkaszabova

@mullerova46 calciová masť je super, len dosť mastná a keď idem do práce, mám lesklú tvár 🙈

@zanetkaszabova
Tento krém je mastný ale nerobí lesklú pleť a vstrebe sa. Alebo La rosche posay tolerante riche je veľmi dobrý. Alebo ak to je ekzém tak Eucerin má dobrý krém atopi acute