icon

Ako riešiť opuch jazyka pri užívaní liekov?

4. jan 2025

Dobrý deň,poprosím o rady , ako riešiť túto situáciu, kde sa mám pýtať na aké vyšetrenie. Ide o to,že užívam viac liekov : na štítnu - thyroxyn, na riedenie krvi - anopyrin, na tlak- prestance, ďalej ascurutin,concor, mictonorm. V novembri mi začali závraty a neorologička mi predpísala Betahistin, zabral bolo mi dobre, ale po mesiaci užívania mi opuchol koreň jazyka. Na krčnom mi dali ant. a liek na alergiu. Musela som vysadiť Betahistin, krk je v poriadku, ale zas mi začali závraty a neurologička tvrdí, že to nemôže byť z toho lieku, že to by som mala reakciu hneď na začiatku užívania. Tak som včera užila tbl, ako mi kázala a do hodiny mi začal jazyk opúchať, tak ho zas neberiem, lebo sa už bojím čo bude ďalej. Neviem čo je horšie,ale k dr. sa dostanem v utorok a preto chcem vedieť, kde ma môže obvodná poslať, aby sa zistilo ktorý liek to spôsobuje, že sa medzi sebou bijú a neuro si ide svoje. Dá sa ísť ako samoplatca na hematologiu, alebo čo s tým? Vie mi niekto poradiť? Ďakujem

kacena4
4. jan 2025

v prvom rade by som zistovala preco mas zavrate, tie nieco sposobuje u mna to bola krcna chrbtica, uvolnila sa a zavrate prestali, obcak ked sa vratia je to preto, ze mam problem s krcnou chrbticou, tym padom nemusis betahistin

autor
4. jan 2025

@kacena4 krčnú mám poriesenu.pred 2 rokmi som mala CMP, skôr to ide týmto smerom MR mám v marci,
ale dovtedy chcem fungovať, ďakujem za odpoveď

bloger
4. jan 2025

Skús pozrieť príbalovú informáciu, že či sa tam nepíše o takýchto vedľajších účinkoch. Môžeš mať alergiu na niektorú tú zložku lieku.