icon

Ako riešiť prechladnutie po vystavení klimatizácii?

5. aug 2025

Akoby ste riešili prechladnutie?
V nedeľu sme boli na jednom evente, kde bola zapnutá klíma. Naozaj tam tri hodiny fučal na nás studený vzduch. Od včera obeda sa už necítim dobre, bolí ma hlava, bolí ma hrdlo, som veľmi unavená a potím sa, zrejme mám zvýšenú´teplotu. Nasadila som si od včera Kalobu a na večer som si dala Paralen hot drink, ale nie je to dobré ani náhodou. Tá obrovská únava a bolesť hlavy... plus to hrdlo. Myslíte, že nemám riešiť ATB? Mám zvýšený príjem vitamínu C, tú kalobu a šalviové tabletky na hrdlo. Ale necítim sa dobre ani náhodou. Dnes som ako zbitý pes, horšie ako včera. Ísť ku lekárovi svojmu?

reela
5. aug 2025

@anonym_autor skus zavolat do lekarne, ci maju crp test. Bud ti spravia oni, alebo ty sama doma. Alebo ri to vseobecniar urobi tvoj. Ak mas vyssie crp, tak atb, ak nie, tak do 4-7 dni podla imunity a ako sa budes setrit, tak to pravdepodobne zmizne.

dismonika
5. aug 2025

Toto s tou klímou sa stávalo na dovolenke aj mne. Poriadne vyležať. Ja som zvykla mať aj uši zapálené z toho. Niečo silnejšie na hrdlo kúpiť.

adri266
5. aug 2025

@anonym_autor Kludne si mohla chytit nejaky virus, ci chripku alebo covid, nemusi to byt iba z klimy. Takze urobit testy alebo ist k Dr.

simsalabim
5. aug 2025

Pre buducnost - ak som niekde, kde fuci klima ako blazniva, obratim sa na personal, nech ju trochu stiahnu alebo zvysia teplotu. Doteraz mi nikdy nikto nepovedal nie.

autor
5. aug 2025
@reela

@anonym_autor skus zavolat do lekarne, ci maju crp test. Bud ti spravia oni, alebo ty sama doma. Alebo ri to vseobecniar urobi tvoj. Ak mas vyssie crp, tak atb, ak nie, tak do 4-7 dni podla imunity a ako sa budes setrit, tak to pravdepodobne zmizne.

@reela CRP som si dala robiť teraz v lekárni, mám ho pod 1.

autor
5. aug 2025
@adri266

@anonym_autor Kludne si mohla chytit nejaky virus, ci chripku alebo covid, nemusi to byt iba z klimy. Takze urobit testy alebo ist k Dr.

@adri266 je to z klímy, aj manžel je chorý, od včera to máme obaja.

autor
5. aug 2025
@simsalabim

Pre buducnost - ak som niekde, kde fuci klima ako blazniva, obratim sa na personal, nech ju trochu stiahnu alebo zvysia teplotu. Doteraz mi nikdy nikto nepovedal nie.

@simsalabim bolo to v kine, boli sme za nimi, že je nám zima, avšak vraj to majú takto nastavené centrálne a v našej sále to nevedia regulovať a teplota je nastavená štandardne všade rovnako.

dismonika
5. aug 2025
@anonym_autor

@simsalabim bolo to v kine, boli sme za nimi, že je nám zima, avšak vraj to majú takto nastavené centrálne a v našej sále to nevedia regulovať a teplota je nastavená štandardne všade rovnako.

@anonym_autor sila toto a potom, že sú ľudia v lete chorí. Klíma nikdy nesmie byť nastavená tak, že je veľký teplotný rozdiel.

simsalabim
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak to je fakt neprijemne... v ktorom kine to bolo? Nech sa ostatni oblecu...

autor
5. aug 2025
@dismonika

@anonym_autor sila toto a potom, že sú ľudia v lete chorí. Klíma nikdy nesmie byť nastavená tak, že je veľký teplotný rozdiel.

@dismonika v nedeľu vonku ani nebolo horúco, dopoludnia skôr u nás chladno, čiže žiadne 30tky. Bolo to Kino Košice, OC Galeria.

dismonika
5. aug 2025
@anonym_autor

@dismonika v nedeľu vonku ani nebolo horúco, dopoludnia skôr u nás chladno, čiže žiadne 30tky. Bolo to Kino Košice, OC Galeria.

@anonym_autor vážne? Dobre vedieť. Tiež som košičanka a chodíme tam často. Hlavne s deťmi.

autor
5. aug 2025
@dismonika

@anonym_autor vážne? Dobre vedieť. Tiež som košičanka a chodíme tam často. Hlavne s deťmi.

@dismonika ja chodím do kina často, ale tu mi bola naozaj zima. Mala som pritom rifle, aj top s 3/4 rukávom, len som malá bosé nohy v sandálkach. Manžel obstál horšie, mal kraťasy, šľapky a tričko. Ten je na tom horšie a má chytené celé dutiny, hlava ho bolí neskutočne. A to on býva chorý raz za tri roky, nadáva ako chorá vrana, lebo ja som si zmyslela ísť do kina. Čo je horšie, že cítim močák :/

januska12323
5. aug 2025

Išla by som k lekárovi a napísala recenziu na kino.

dismonika
5. aug 2025
@anonym_autor

@dismonika ja chodím do kina často, ale tu mi bola naozaj zima. Mala som pritom rifle, aj top s 3/4 rukávom, len som malá bosé nohy v sandálkach. Manžel obstál horšie, mal kraťasy, šľapky a tričko. Ten je na tom horšie a má chytené celé dutiny, hlava ho bolí neskutočne. A to on býva chorý raz za tri roky, nadáva ako chorá vrana, lebo ja som si zmyslela ísť do kina. Čo je horšie, že cítim močák :/

@anonym_autor klíma je sviňa. Ono to ide aj cez uši a cez nos... proste ten teplotný rozdiel a šok. My keď sme boli v Chorvátsku a išli do obchodu, surovo som vytiahla čelenku, čo nosím v zime a nasadila si. Už som vedela po minulé roky. No aj tak som citila, že vdychujem ten studený vzduch. Je sila, keď vonku je 37-40 stupňov a v obchode alebo inde 23.

dismonika
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor kurník, tak to Vás riadne chytilo - oboch.

luccija
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor normálne ofuknutie.Nechaj to na imunitu ATB určite netreba teplý čaj, zinok, céčko a vylezať to.Strepfen na hrdlo

autor
5. aug 2025
@luccija

@anonym_autor normálne ofuknutie.Nechaj to na imunitu ATB určite netreba teplý čaj, zinok, céčko a vylezať to.Strepfen na hrdlo

@luccija no ja mám veľmi slabú imunitu, chodím na imunoalergiu od mladosti, mám výrazny imunodeficit. Tak 2-3x do roka skončim na ATB. Mne každý infekt sadne na DDC a to je problém. Ventilačné spreje, mukolytiká, ATB - 2-3 týždne boj.

evaachesa
5. aug 2025

Ja ťahám takto už 1,5 týždňa kvôli klíme. Začalo ma bolieť hrdlo, uši, kašeľ....hlieny až ten druhý týždeň. Ak to neprejde do konca týždňa, tak skočím k lekárovi. Ja som si robila kombi test na chrípku a covid pre istotu, ale negatívny. Idem ešte pustiť infra lampu. Väčšinou mi takéto prechladnutie do 2 týždňov prejde či už s liekmi od Dr alebo čo si naordinujem. 😏

evaachesa
5. aug 2025

Ale čítam že už aj dutiny a mocak cítiš. Tak to radšej skoc k Dr. Ja keď idem že som chorá tak beriem aj respirator nech nenakazim druhých plus dačo ďalšie nedonesiem. A ak máte tu infralampu tak je to fakt super, suché teplo na dutiny sa odporúča a môžeš aj na močové cesty.

luccija
5. aug 2025
@anonym_autor

@luccija no ja mám veľmi slabú imunitu, chodím na imunoalergiu od mladosti, mám výrazny imunodeficit. Tak 2-3x do roka skončim na ATB. Mne každý infekt sadne na DDC a to je problém. Ventilačné spreje, mukolytiká, ATB - 2-3 týždne boj.

@anonym_autor ja detto aj beriem imuno liecbu.Ale ATB ti na ofuknutie, virózu nepomôžu práveže ešte viac zničia imunitu.
Este dobrých 5 dni ti môže byť zle.Unava, bolesti kĺbov, svalov dôverne to poznám🙂vyzerám zdravo, ale ledva chodim

simsalabim
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor inak, ja by som asi napisala mail na veduceho kina kvoli tej klime. Nie je normalne, aby bola tak zle nastavena.