icon

Ako riešiť pretrvávajúce bolesti chrbta?

23. mar 2025

Nenormálne bolesti celého chrbta, od krčnej až po driekovu. Bolesti vystrelujúce dopredu, do hrudnej kosti, do brucha, podbruška. No nenormalne už.
Mám po rehabilitáciach, ale nepomohli mi. Ukončili mi ich s tým, že mám cvičiť.
Cvičím teraz tretí mesiac a žiadna zmena. Ja neviem už, čo mám robiť. Mám možno 2 dní fajn a potom zase kolobeh. Dnes prsi a mňa neskutočné všetko boli. Na dotyk bolestivy celý chrbat. Do rána ma ešte aj seklo nejako pod pravou lopatkou.
Cítim blok aj v hrudnej chrbtici.
Nejaké rady?

minnie30
23. mar 2025

.

lenka_da
23. mar 2025

ahoj, ja mám problémy s platničkami, L5S1 prasknutá, už je to oveľa lepšie, chvalabohu. K bolestiam chrbta si neprišla za mesiac, pokiaľ si nemala nejaký úraz, samozrejme. Nemôžeš očakávať, že za mesiac cvičenia ti bude lepšie. Je to beh na dlhú trať. A treba prehodnotiť životný štýl.

terezkaarthuramax
23. mar 2025

@minnie30 ahoj asi sa chces tak povediac pripnúť. Na to nemusis pisat komentar. Staci ked si zapnes upozornenia. Kliknes hore na ten ramček.

terezkaarthuramax
23. mar 2025

@minnie30 pri tej lupe to slovo zapni

autor
23. mar 2025

@lenka_da to je pravda. Veľakrát ma bolelo niečo a za pár dní to prešlo, tak som to neriešila. A teraz sa to nabalilo a nie a nie sa toho zbaviť. Zatiaľ mi nezistili nič zásadné. Proste úplne zlé držanie tela, niektoré svaly oslabené, iné stiahnuté, iné stuhnuté. A robí mi to nenormálne bolesti. Dnes neviem ani existovať.
Chvilu mi je dobre a chvíľkami nenormálne bolesti.

Je to veru pravda, že musím asi len vytrvať.

vakatko
23. mar 2025

Máš Prekyslené telo zle zloženou stravou, preto Ti tuhnú svaly spôsobujú bolesti chrbtice, migrény, úzkosti, nespavosť ...
https://www.kompava.sk/acidoza-prekyslenie-orga...
Obmedz sladké, kávu, bielu múku, vyprážané jedlá, priemyselne spracované potraviny.. pridaj veľa zeleniny, ovocie, zdravé tuky, probiotické potraviny ... užívaj Mg a omega3.
Ráno na lačno konzumuj zelené smoothie + bylinkové čaje.
https://mnamky-recepty.sita.sk/5-zelenych-smoot...

lenka_da
23. mar 2025

ja som nepočúvala vlastné telo, ktoré mi veeeľmi dlho hovorilo, že mám spomaliť... takže prehodnoť, či si si na chrbát nenaložila príliš veľa 😉

autor
23. mar 2025

@vakatko múku, sladké, mlieko a rôzne polotovary nejem už dlho. Mám histaminovu, alergiu na mlieko, SiBO a aj IBS. Takže strava je u mňa náročná. Schudla som veľa kvôli tomu.

autor
23. mar 2025

@lenka_da áno určite hej. Neriešila som to keď som mala a nabalilo sa to takto ze mám úplnú svalovú nerovnováhu. Iné výsledky v pohode až na spomínané intolerancie. Stres mi toto celé zhoršila neviem sa z toho vyhrabať. Denne bolesti a nervy v kybli.

vakatko
23. mar 2025

To si mala napísať do príspevku, že máš HIT a potravinové alergie, nereagovala by som.

lenka_da
23. mar 2025

no vidíš, tak telo ti hovorí aj cez alergie, že máš zmeniť spôsob života

urshullita6541
19. máj 2025

mne pomáha hot yoga veľmi pekne uvoľní svaly a cítim sa po polhodinke už oveľa lepšie a aj pružnejšia a keď docvičím, tak som hneď ako novšia verzia seba samej...spočiatku som ale navštevovala ajurvédsku terapiu a kúpila som si do pracovne túto stoličku https://www.stolicky24.sk/kancelarske-kreslo-er... , ktorú si kompletne nastavím na seba a núti ma doslova zdravo sedieť