icon

Ako riešiť pretrvávajúce kožné problémy?

lucka1022
30. nov 2024

Ahojte ,od detstva mam ekzémy,stále mam s tým problém. a to mam 32 rokov ,no najhoršie to je klasický v zimnom ,jesennom období(začervenanie,otvorené rany ,svrbenie atď) Na kozne chodievam samozrejme ,mam robenu masť a kortikoidnu masť ale efekt 0... ale takto ako teraz som to asi nemala ani mi to nepríde ako ekzem alebo len moc suchá pokožka?Mam to len na prstoch ruk z oboch stran,medzi prstami a aj na dlaniach som mala ale zmizlo .Skôr cítim palenie ako svrbenie a moc súche to je ,také ako šupiny. Viete poradiť?
Prikladám.fotky

Ako riešiť pretrvávajúce kožné problémy?Ako riešiť pretrvávajúce kožné problémy?Ako riešiť pretrvávajúce kožné problémy?Ako riešiť pretrvávajúce kožné problémy?
katik22
30. nov 2024

@lucka1022 moc vám poradiť neviem, lebo sama sa
Dlhodobo bijem s ekzemom.. skončila som až na biologickej liečbe .. tiež nič nepomahalo… teraz tieto mrazy sú katastrofa .. jedine premastovat .. a nosiť rukavice , keď ste vonku .. drzat rucky v teple ..

taktotedanie
1. dec 2024

@lucka1022 ziadna len min voda, ruky utierat do sucha, neumyvat riad, ziadne pripravky na umyvanie riadu ci na ruky
Premastovat, vonku len rukavice bavlnene a na ne normalne

cevorud
2. dec 2024

Ja mam nieco podobne na jednom prste, kozna mi povedala, ze je to dyshidrotický ekzém...predpisala mast, olejove mydlo a mam premastovat ruky kremom...napr modrou indulonou

iwka123456
2. dec 2024

@lucka1022 mávala som aj ja, na pravej ruke, presne medzi prstami a na hánkach. Všimla som si, že sa to vždy zhoršilo, ak som v tom období jedla viac sladkého...túto zimu som skúsila máčanie v obyč.roztoku z himalájskej soli, musím si zaklopať, veľmi pomohlo.

mata2211
2. dec 2024

Ak vám môžem poradiť.Ja mam psoriazu.Už som vyskúšala všetky maste ale táto je síce trochu drahšia,ale najlepšia.