Ako riešiť problém s prepichnutím pleurálnej dutiny?
dobry den bola som na obstrek krcnej chrbtice a lekarka mi prebila pleuralnu dutinu nahromadenie vzduchu v plucach uz tam som sa stazovala na bolest a oni ze to tak byva a potom na urgente mi zistili pneumotorax hned zaktok drenaže a bola som na iske za všetko ďakujem Bohu🙏ako ny ste riesili tento problem ktory ohrozil moj život 🥹
@michalslisko podpisovala si nieco pred podanim obstreku? Resp nejake ine papiere / poucenia ohladom podavania liekov na ambulancii?
@michalslisko
Ak si bola poučená pred zákrokom a podpisovala si súhlas s výkonom, pochybujem, že sťažnosť pomôže.
Pri akomkoľvek zákroku môžu vzniknúť komplikácie a toto je, žiaľ, jedna z nich. Stane sa u malého množstva ľudí, ale stať sa môže.
Skoré uzdravenie prajem!
Máte prepúšťaciu správu z nemocnice? Vážne sa to stále po obstreku? Lebo mne to anatomicky akosi nesedí.
@diaszoky p sestricka z chirurgie
Len divne je ze krcna? A pleuralna dutina? Velmi nesedi no
@hygienka podla mna by bolo vhodne aj pridat spravu ( ked bola autorka hospitalizovana) lebo zase vobec to nemusi byt tak ako sa to tu opisuje 🤷🏻♀️
@michalslisko ano pri obstreku hned som tam mala tazkosti a bola hospitalizovana a na iske nebola to sranda ze si vymyšlam abo čo bola som v ohrozeni života spľasnute pluca z jednej strany iatrogenny pneumotorax a to som bola na ortopedii pichali mi do krčnej chrbtice z dvoch stran
@taktotedanie ano z krčnou chrbticou na ortopedii robili mi drenaž a vysavali vzduch lebo sa nahromadil v plucach splasnuta jedna strana pri obstreku som mala bolesti kasel nevladala som dychat pichanie museli mi tam prebit niečo
@michalslisko na ortopedii vam dalai obstrek ci riesili pluca? Nerozumiem uz kde co vam robili
@taktotedanie na ortopedii obstrek krcnej chrbtice a tam ze od toho nastal pneumothorax v plucach som mala vzduch ze mi musela prepichnut nieco
@michalslisko pride mi to divne
To je vase tvrdenie viete, nicim ste to tu nepodlozili
@taktotedanie ok ja sa tu nebudem hadat som rada ze som to prežila a nebudem tu davat svoje osobne udaje a papiere
@michalslisko to nikto ani od vas nechce len niekedy pacienti splietaju druhe na tretie
@michalslisko raz som s tým tiez mala pacientku na urgentne po ambulantnom obstreku,dosť ma to prekvapilo. tak asi to pichli hlbšie,než mali. Na čo sa chcela opýtať,či ich zažalovať? Alebo čo máš na mysli?
ja to už neriešim hlavna vec že som to prežila vďaka Bohu lebo som s tym chodila dva dni a že vraj nič až som si sama žiadala ist na snimok asi taky pristup
@schatzinkaschatzinko a malo by sa to stavat či ani nie mozem sa spytat
@michalslisko a ten obstrek robili pod RTG kontrolou alebo len tak "odoka"? No určite by sa to nemalo stávať. Ale náhoda je blbec a stane sa. Každopádne je to vážna komplikácia. Ak sa do toho chcete poriadne obuť,hľadajte si právnika na medicínske právo
@hygienka ziaden rtg len tak a este že som jedna z mala bola ich odpoved co sa stalo tak ludsky zivot ohrozit a neprejavit zaujem ako to dopadlo hm 🥹
@evickuska 🥹človek to ani nečaka a je v ohrozeni života
@michalslisko ano je to tak a zial lekar lekara podrzi a dalej konaju pracu aj ked maju za sebou zivoty 😒
@evickuska veľmi smutne
@michalslisko pre niekoho som mozno negativna, pomstychtiva ale podla mna by to nemalo byt ututlane, ci plesne na hotelovej izbe alebo lekarske pochybenie aby si druhí ludia vedeli dat pozor a neprezili si to co my 🙈
@michalslisko samozrejme, že sa to nemá stat
@schatzinkaschatzinko a ako dopadla ta pacientka
chcem sa spytat pneumotorax sa moze zopakovat aj s ničoho nic
@michalslisko mne sa stalo presne to isté po obstreku

@michalslisko urad pre dohlad, moze niekoho zabit, toto sa nesmie stavat ani nahodou, nie to nechtiac 🤦♀️