icon

Ako riešiť psychické problémy bez liekov?

9. jún 2025

ahojte.. chcela som sa objednat ku psychologicke, lebo mam (okrem ineho)sluchove halucinacie, ze sa citim psychicke zle a povedala ze mam ist na psychiatriu, ale ja nechcem lebo mi predpisu len lieky.. nechcem brat lieky, lebo moja mama je zavisla na liekoch(ma schizofreniu) uz sa viac krat predavkovala a museli jej vyplachovat zaludok, mam na to zle spomienky z detstva a nedopustim aby toto zazila aj moja dcera.. citala som ze to nemusi byt len schyzofrenia, ze to moze byt sposobene aj dlhodobym stresom, co ja mam uz roky, byvam u svokry uz 10 rokov a necitim sa tu dobre, necitim sa byt doma, uz ma viac krat vyhodila, naposledy aj s mojou vtedy 8 mesacnou dcerou, 3 mesiace som bola v pilodnajme (bez manzela, on ostal tu - preco, to je dalsia tema) citim sa byt neprijata, nemoze tu prist moja rodine, lebo vraj v jej dome nema co robit moja mama.. no k veci - chcela som ist k psychologicke, neda sa tak som volala psychiatricke a ze ked som uz bola niekedy u ineho tak musim ist tam, bola som pred par rokmi k psychiatricke kvoli inym veciam a nebola som s nou spokojna, vyzerala ze na niecom fici uplne omamena bola, takze k nej nechcem ist.. tak co mam robit? zhorsuje sa mi to, denne pocujem kroky, smiech, volat moja meno, plakat malu ajked je v skolke, mam pocit ze mi uplne sibe, kazdy den placem uz to sama nezvladam potrebujem pomoc

Strana
z3
lukbe
9. jún 2025

To je na psychiatra. Nájdi si iného, ak nie si spokojná.

autor
9. jún 2025
@lukbe

To je na psychiatra. Nájdi si iného, ak nie si spokojná.

@lukbe volala som, nechceli ma objednat, ze musim ist za svojim psychiatrom ked uz som bola u ineho

enmery
9. jún 2025

Bohužiaľ, s týmto ti psychológ nepomôže. Takéto sťabvy sú už pre psychiatra a ak to uzná za vhodné, aj medikamenty, ktoré Ti pomôžu. Neviem, prečo sa tomu brániť, lebo ak to bude takto pokračovať, tvoja dcéra bude mať traumu z Tvojich stavov, kedy nebudeš vedieť, čo je realita a čo nie. Urob to pre svoju dcéru a jej pekné detstvo. Mimochodom, aj to ako vnímaš okolie a to, kde bývaš, môže byt spôsobené chorobou a všetko môžeš vidieť skreslene.
Držím prsty. A nezabudni, nechať si pomôcť nie je prejavom slabosti, práve naopak, je to prejav vnútornej sily, keď človek zhodnotí, že na toto už nestačí sám.

koniarova
9. jún 2025

Ihneď sa čo najskôr objednaj psychiatrovi. Schizofrénia je dedičné ochorenie. Nechápem na čo čakáš a ešte keď máš ešte aj malé deti. Dobre nastavená liečba je základ. Robíš to aj pre ne.

autor
9. jún 2025

ved ta psychiatricka je tiez na liekoch, tak ako mi moze ona pomoct.. mala napoly zatvorene oci, len som cakala kedy spadne zo stolicky, no isli by ste pre pomoc k takej dr?

koniarova
9. jún 2025

Veď hľadaj inú? Čo ti bráni.

autor
9. jún 2025
@koniarova

Veď hľadaj inú? Čo ti bráni.

@koniarova nerozumies? volala som inej, tak ma odbila ze ked som uz raz bola u jednej psychiatricly tak uz musim chodit tam, nemozem ist inde

koniarova
9. jún 2025

Žena, ty máš vážny problém a neriešiš ho . Stav sa ti môže rapídne rýchlo zhoršiť a nebudeš vedieť absolútne fungovať. Hľadaj. Volaj.

koniarova
9. jún 2025

Nemusíš chodiť k pôvodnej. Môžeš si sama vybrať psychiatra. Môžeš ísť komukoľvek.

autor
9. jún 2025
@enmery

Bohužiaľ, s týmto ti psychológ nepomôže. Takéto sťabvy sú už pre psychiatra a ak to uzná za vhodné, aj medikamenty, ktoré Ti pomôžu. Neviem, prečo sa tomu brániť, lebo ak to bude takto pokračovať, tvoja dcéra bude mať traumu z Tvojich stavov, kedy nebudeš vedieť, čo je realita a čo nie. Urob to pre svoju dcéru a jej pekné detstvo. Mimochodom, aj to ako vnímaš okolie a to, kde bývaš, môže byt spôsobené chorobou a všetko môžeš vidieť skreslene.
Držím prsty. A nezabudni, nechať si pomôcť nie je prejavom slabosti, práve naopak, je to prejav vnútornej sily, keď človek zhodnotí, že na toto už nestačí sám.

@enmery nemyslim si, ze to vidim skreslene.. uz ma 3x vyhodila, manzel so mnou nesiel, kvoli tomu ze dom ostane jemu, rosicia mu povedali ze ked odide byvat ku mne do podnajmu tak sa sem uz nemoze vratit.. z mojho pohladu to znamena ze je pre manzela na 1.mieste dom a rodicia a nie ja a dcera.. boli to, neviem sa z toho spametat uz 3 roky, kazdy den nato myslim a neviem sa s tym vyrovnat, citim ten pocit akoby to bolo len vcera vobec sa ta rana nehoji

autor
9. jún 2025
@koniarova

Nemusíš chodiť k pôvodnej. Môžeš si sama vybrať psychiatra. Môžeš ísť komukoľvek.

@koniarova ano aj ja som si to myslela.. no vidis, nemozem ist k inemu ked som uz bola u jedneho, vraj sa to da iba ked vypytam celu kartu a plati sa 75€ ze ked som ochotna zaplatit tak mozem ist k nim

koniarova
9. jún 2025

Ešte raz ti píšem, že môžeš ísť hocikomu. Môžeš ísť aj k dvadsiatim. Kartu vôbec nepotrebuješ.
A čo čakáš, že nebudeš platiť? Tak to nefunguje. Súkromným sa platia nemalé peniaze.

autor
9. jún 2025
@koniarova

Ešte raz ti píšem, že môžeš ísť hocikomu. Môžeš ísť aj k dvadsiatim. Kartu vôbec nepotrebuješ.
A čo čakáš, že nebudeš platiť? Tak to nefunguje. Súkromným sa platia nemalé peniaze.

@koniarova tak preco ma nechceli objednat???

thereisabear
9. jún 2025

Skús nájsť tretiu psychiatričku. Je to nezmysel, že by si nemohla ísť k inej.

autor
9. jún 2025
@koniarova

@koniarova preco ma poslali k tej co som tam uz bola??

koniarova
9. jún 2025

Lebo si sa dala odbiť a nemáš základnú znalosť na čo máš ako občan nárok.

autor
9. jún 2025
@koniarova

@koniarova no ja nemam z coho

januska12323
9. jún 2025

Akože nemáš z čoho? Dieťa je v škôlke, môžeš pracovať alebo ak to nezvládaš riešiť lekárov a invalidný. Mužovi nevadí, že sa neliečiš? Nedáva ti peniaze? Potrebuješ vyšetrenie a nastavenie na lieky, možno aj hospitalizáciu kým niekomu neublížiš.

deedol
9. jún 2025

ako pisu baby, to nie je na psychologa, ale na psychiatra a ano, aj na lieky. mozes sa objednat k inej (tretej), ked ta druha ta nechcela zobrat (niektori lekari nechcu brat od inych pacientov). obvolavaj dalsich v okoli. a ries to co najskor, aby si neskoncila na pohotovosti a hospitalizovana. mas psych ochorenia v rodine, potrebujes, aby ta nastavili na lieky. urob to kvoli svojej dcere.

koniarova
9. jún 2025

Keď nevládzeš pracovať,už dávno si mala riešiť invalidný. Môžeš ohroziť seba aj svojich blízkych. Rieš to. Držím palce.

autor
9. jún 2025

pracovala som 2 mesiace, musela som skoncit lebo mi malu nemal kto odniest do skolky ked som mala rannu smenu(1-2x do tyzdna) a nadriadeny mi uz nechcel dovolit chodit neskor do prace ajked som ostavala potom dlhsie

autor
9. jún 2025

ja nechcem brat lieky.. nechcem byt omamena ako bola moja mama.. ako sa postaram o malu ked budem mimo

autor
9. jún 2025

ja dokazem rozlisit realitu.. ja viem ze co pocujem je len v mojej hlave, uvedomujem si to

autor
9. jún 2025

ten pocit ponizenosti a menejcennosti v tomto dome je premna ovela horsi ako tie halucinacie

autor
9. jún 2025

potrebujem iba pomoc spravovat to co sa stalo lebo to sama nedokazem

deedol
9. jún 2025

ak ti lieky dobre nastavia, nebudes omamena. takto sa vies postarat o dceru? a ked sa ti stav zhorsi? co potom?

koniarova
9. jún 2025

Zatiaľ vieš rozlíšiť realitu. To sa časom rapídne zhorší. Keď ťa dobre nastavia, nemáš byť prečo omámená. Nemáš absolútne znalosť o ochorení, ktoré možno máš. A ktoré môže mať aj tvoja dcéra. Obávam sa, že tu je každá rada zbytočná. Ideš si to svoje. Už končím s príspevkami. Drž sa.

autor
9. jún 2025
@deedol

ak ti lieky dobre nastavia, nebudes omamena. takto sa vies postarat o dceru? a ked sa ti stav zhorsi? co potom?

@deedol ano, viem sa o nu postarat.. momentalne dokonca s 1 rukou v sadre, vsetko dokazem urobit doobeda navarim, upracem, vyperiem, poobede sa venujem malej, ideme von, obliekam ju, kupem, krmim, dokazem sa o nu postarat aj o domacnost a manzela, nijak mi to nebrani v kazdennych povinnostiach, ja si uvedomujem ze to nieje realita ked to pocujem, preto ai myslim ze to bude skor zo stresu a nie zo schyzofrenie , lebo mama nevedela rozoznat realitu ona verila tomu co vidi a pocuje

autor
9. jún 2025
@koniarova

Zatiaľ vieš rozlíšiť realitu. To sa časom rapídne zhorší. Keď ťa dobre nastavia, nemáš byť prečo omámená. Nemáš absolútne znalosť o ochorení, ktoré možno máš. A ktoré môže mať aj tvoja dcéra. Obávam sa, že tu je každá rada zbytočná. Ideš si to svoje. Už končím s príspevkami. Drž sa.

@koniarova ja si nejdem svoje, len sa snazim vysvetlit situaciu, lebo to mozno vyzera inak ako to je naozaj je

koniarova
9. jún 2025

Ja viem čo je schizofrénia. A viem aj to, že tvoj stav sa zhorší. Si v predschizofrénnej fáze. Bude to len horšie. Nebudeš to vedieť ovplyvniť.
A nebudeš už vedieť rozoznať realitu.

Strana
z3