icon

Ako riešiť tráviace problémy a zápal pažeráka?

juraj3007
19. sep 2025

Dobrý deň, ja by som sa chcel len informovať, či niekto mal traviace tažkosti ako napríklad ja a ako to riešil, išiel som na gastroskopiu tam mi našli stredne tažky zapal pažeráka, a zobrali odomna na histologiu ci nemam celiakiu, na ten pažerak my dali ozzion 20 ( 1x denne )a
itoprid fmk 50 3x denne vždy pred jedlom

Tablety uživam tak ako mám pomáhat my pomáha nemám záhy ani na hrudi ma netlači, ale stále ma nadúva a mam plynatost okolo zaludka

Isiel som na kolonoskopiu hrubé črevo mám uplne zdravé 🙏🏽 tenké crevo som mal trosku zacervenane poslali na histologiu nemal som tam zapal isiel som na sibo nemam ani prerastenie bakterii, len keď idem na wc tak mam svetlohnedú stolicu cca a neviem sa dobre vyprazdnit uz asi 4-5 mesiac. Teraz zase rozmyslam nad tym aby som som po 4 mesiaci isiel zase na gastroskopiu aby mi pozreli ten pazerak, lebo len z toho mozem mat to zle vyprazdnovanie s plynatost ci naduvanie... som uz z toho unaveny dali mi aj probiotika PROTRIO aj som schudol, a aj tak sa to nelepši dakedy je lepsie dakedy nie... ale viem ze to pretrváva stále... inak ta celiakia bola taká ze len jednu protilatku mam zatial a stym sa este neda robit nic a ani to nemam potvrdene a ani to neriešit z bezlepkovymi potravinami... ine intolerancie nemám, našli mi že mám nedostatok vitamínu D ( beriem 2000 už )

Či niekto sa stakým to nestretol a ci to nejak inak neriešil 🙏🏽

sisi077
19. sep 2025

@juraj3007 Ten zápal pažeráka už máte v poriadku?

anonym_50bb54
19. sep 2025

@juraj3007 ozzion znižuje produkciu kyseliny v žalúdku, to je príčinou nadúvania a plynatosti. Mal by si jesť častejšie a menšie porcie.

anonym_5b0344
19. sep 2025
@anonym_50bb54

@juraj3007 ozzion znižuje produkciu kyseliny v žalúdku, to je príčinou nadúvania a plynatosti. Mal by si jesť častejšie a menšie porcie.

@anonym_50bb54 mam do iste, brala som liek na znizenie kyseliny kvoli gastritide a teda s prepacenim prdela som aj vonku vsade m neskutocne ma naduvalo. teraz to par dni neberiem, menej ma nafukuje ale mam neskutocne tazky zaludok :(

scorpionflower1
19. sep 2025

@juraj3007 a vysledky na tie intolerancie uz mas? Ja mam presne tieto stavy z histaminovej intolerancie.

sisi077
19. sep 2025
@anonym_5b0344

@anonym_50bb54 mam do iste, brala som liek na znizenie kyseliny kvoli gastritide a teda s prepacenim prdela som aj vonku vsade m neskutocne ma naduvalo. teraz to par dni neberiem, menej ma nafukuje ale mam neskutocne tazky zaludok :(

@anonym_5b0344 Mne dal do poriadku tieto problémy Artičokový nápoj z Justu. Dokonca sa mi po ňom zlepšili kožné problémy. Ak máte v okolí nejakého odborného poradcu, určite si ho objednajte. Ak nie, pokojne sa mi ozvite...

anonym_50bb54
19. sep 2025
@scorpionflower1

@juraj3007 a vysledky na tie intolerancie uz mas? Ja mam presne tieto stavy z histaminovej intolerancie.

@scorpionflower1 užívaš vitamín C ? pri HIT sa odporúča s väčším jedlom, znižuje tvorbu histamínu pri trávení.

scorpionflower1
19. sep 2025
@anonym_50bb54

@scorpionflower1 užívaš vitamín C ? pri HIT sa odporúča s väčším jedlom, znižuje tvorbu histamínu pri trávení.

@anonym_50bb54 vitamin C nie, mam Revicolin a teraz som na eliminacnej diete. Uz je to o nieco lepsie.

anonym_50bb54
19. sep 2025
@scorpionflower1

@anonym_50bb54 vitamin C nie, mam Revicolin a teraz som na eliminacnej diete. Uz je to o nieco lepsie.

@scorpionflower1 vyskúšaj pár dní céčko, uvidíš či sa budeš cítiť lepšie.

anonym_50bb54
19. sep 2025
@anonym_5b0344

@anonym_5b0344 môže ti stáť v žalúdku nestrávené jedlo, vyskúšaj jesť spomenuté menšie porcie v častejších intervaloch.

juraj3007
autor
19. sep 2025
@sisi077

@juraj3007 Ten zápal pažeráka už máte v poriadku?

@sisi077 to neviem vôbec za to chcem ist na tu gastro zas

juraj3007
autor
19. sep 2025
@scorpionflower1

@scorpionflower1 mám intolerancie vy vysli vsetky negativne

juraj3007
autor
19. sep 2025
@anonym_50bb54

@anonym_5b0344 môže ti stáť v žalúdku nestrávené jedlo, vyskúšaj jesť spomenuté menšie porcie v častejších intervaloch.

@anonym_50bb54 aj podla mna a za to my dali itoprid na travenie zaludka no neviem 🙄

scorpionflower1
19. sep 2025
@juraj3007

@anonym_50bb54 aj podla mna a za to my dali itoprid na travenie zaludka no neviem 🙄

@juraj3007 ja mam kazeinovu aj histaminovu intoleranciu, mne pomohol Revicolin- to su specialne probiotika pri IBS, SIBO a HIT, ja som mala rano vzdy hnacku alebo zltu stolicu, a mam palenie zahy; beriem na to Nolpazu. Prisla som na to, ze tieto problemy ovplyvvnuje velmi stav psychiky aj napr. ako sa vyspis.
Mne na tu zltu stolicu pomohol prave ten Revicolin. Podla mna mas nieco s crevnou mikroflorou.

balerina2025
19. sep 2025
@scorpionflower1

@juraj3007 ja mam kazeinovu aj histaminovu intoleranciu, mne pomohol Revicolin- to su specialne probiotika pri IBS, SIBO a HIT, ja som mala rano vzdy hnacku alebo zltu stolicu, a mam palenie zahy; beriem na to Nolpazu. Prisla som na to, ze tieto problemy ovplyvvnuje velmi stav psychiky aj napr. ako sa vyspis.
Mne na tu zltu stolicu pomohol prave ten Revicolin. Podla mna mas nieco s crevnou mikroflorou.

@scorpionflower1 tu nolpazu beries kazdy den? ja sommala Controloc

scorpionflower1
19. sep 2025
@balerina2025

@scorpionflower1 tu nolpazu beries kazdy den? ja sommala Controloc

@balerina2025 ano, kazdy den to beriem teraz, ty nie?
Ja som ale teraz v akutnej faze, na tu HIT som prisla len pred par tyzdnami, aj ked som tusila, ze to bude cosi take, lebo sa mi vyhodil ekzem a k tomu sa pridali traviace tazkosti.

balerina2025
19. sep 2025
@scorpionflower1

@balerina2025 ano, kazdy den to beriem teraz, ty nie?
Ja som ale teraz v akutnej faze, na tu HIT som prisla len pred par tyzdnami, aj ked som tusila, ze to bude cosi take, lebo sa mi vyhodil ekzem a k tomu sa pridali traviace tazkosti.

@scorpionflower1 brala som to 3 mesiace vkuse. no teraz som dobrala ,dva dni neberiem a mam pocit tazoby na zaludku, kyselina zatial ziadna,...

scorpionflower1
19. sep 2025
@balerina2025

@scorpionflower1 brala som to 3 mesiace vkuse. no teraz som dobrala ,dva dni neberiem a mam pocit tazoby na zaludku, kyselina zatial ziadna,...

@balerina2025 a ty mas HIT? Alebo cosi ine? Ja beriem teraz tu Nolpazu cca 3 tyzdne necele.

balerina2025
19. sep 2025
@scorpionflower1

@balerina2025 a ty mas HIT? Alebo cosi ine? Ja beriem teraz tu Nolpazu cca 3 tyzdne necele.

@scorpionflower1 mne toto ani nezistovali, nechapem preco nie. uz mam roky bolesti zaludka a creva, nafukuje, kolono som mala OK na gastre mam HP negativne, len mam gastritidu chronicku...kontrola az o 5 rokov mi pride divne

janaspa
19. sep 2025

@juraj3007 ktory stupen zaalu pazeraka mate?

scorpionflower1
19. sep 2025
@balerina2025

@scorpionflower1 mne toto ani nezistovali, nechapem preco nie. uz mam roky bolesti zaludka a creva, nafukuje, kolono som mala OK na gastre mam HP negativne, len mam gastritidu chronicku...kontrola az o 5 rokov mi pride divne

@balerina2025 tak to neviem, ja som inak na gastre ani nebola, ja mam vysledky z kožného. Mozno aj na gastro pojdem, ale vyzera, ze ma to prechadza. Ekzem tiez zmizol. Len ten reflux ma stale otravuje po jedle. Inak uz creva su celkom ok, nenafukuje ma ani necitim tazobu na zaludku.
Neviem, ci si z BA, ale v BA si mozes dat v laboratoriu zobrat krv na intolerancie aj bez vymenneho listka od dr.

balerina2025
19. sep 2025
@scorpionflower1

@balerina2025 tak to neviem, ja som inak na gastre ani nebola, ja mam vysledky z kožného. Mozno aj na gastro pojdem, ale vyzera, ze ma to prechadza. Ekzem tiez zmizol. Len ten reflux ma stale otravuje po jedle. Inak uz creva su celkom ok, nenafukuje ma ani necitim tazobu na zaludku.
Neviem, ci si z BA, ale v BA si mozes dat v laboratoriu zobrat krv na intolerancie aj bez vymenneho listka od dr.

@scorpionflower1 rada by som cez VL nakolko mam rozne tazkosti.

scorpionflower1
19. sep 2025
@balerina2025

@scorpionflower1 rada by som cez VL nakolko mam rozne tazkosti.

@balerina2025 ked nemas kožne tazkosti, tak este mozno alergolog alebo gastroenterolog, ale je zvlastne, ked si bola na gastroskopii, ze ti nevzal vzorku. Myslela som, ze to sa robi automaticky.

balerina2025
19. sep 2025
@scorpionflower1

@balerina2025 ked nemas kožne tazkosti, tak este mozno alergolog alebo gastroenterolog, ale je zvlastne, ked si bola na gastroskopii, ze ti nevzal vzorku. Myslela som, ze to sa robi automaticky.

@scorpionflower1 brali vzorku zo zaludka, mam hyperplaziu nebrali mi vzorku na Intolerancie ani na alergie vobec

juraj3007
autor
20. sep 2025
@janaspa

@juraj3007 ktory stupen zaalu pazeraka mate?

@janaspa stredne tažky

janaspa
20. sep 2025
@juraj3007

@janaspa stredne tažky

@juraj3007 mne bolo povedane ze su 4stpne a 5ty je uz bartettov pszerwk, ja som mala druhy. Mastychu si skusal? Jest mensie davky, castejsie a hlavne v klude pomaly. Eliminovat sttes.

balerina2025
20. sep 2025
@janaspa

@juraj3007 mne bolo povedane ze su 4stpne a 5ty je uz bartettov pszerwk, ja som mala druhy. Mastychu si skusal? Jest mensie davky, castejsie a hlavne v klude pomaly. Eliminovat sttes.

@janaspa eliminovat stres, akoby to tak bolo lahke.

janaspa
20. sep 2025
@balerina2025

@janaspa eliminovat stres, akoby to tak bolo lahke.

@balerina2025 ano viem, ani mne sa to nedari:(