icon

Ako riešiť tvrdý spánok mamy pri novorodencovi?

14. sep 2025

Dievčatá, mame doma novorodenca a ja mám v noci strašne tvrdý spánok. Vôbec sa nebudim na jeho mrnčanie, či jemný plač. Muž je pritom hore pri každom pohybe bábätka. Ja sa zobudím až na to, ako ho manžel prebaľuje 🙈 poraďte čo robiť. Desim sa čo bude, ak budem s bábätkom v noci sama a tiež sa nezobudim.

andrea_82
14. sep 2025

Ked budes sama, tak babo bude viac plakat a zobudi ta. Tvoj muz ma plytsi spanok, tak je hore aj pri malickom zamrncani. Niekedy je lepsie babo nechat tak, nech sa nauci ukludnit aj same. Neboj, urcite sa nic nestane.

anavixy
14. sep 2025

@anonym_autor a spis dost? Nie si prilis unavena? Viem, si blba otazka na cerstvu mamu, ale chapes… Odporucam skusit ho nechat riadne rozplakat, nech vies, ci sa aspon na plac zobudis. Ak hej, tak nie je problem 😉

7lenka11
14. sep 2025

U nás to isté. Síce už nemáme novorodenca, mladšia dcera má cez rok, no ja sa málokedy zobudím. Muž je hore pri každom jej otočením na bok, ale to už je tiež extrém. Samozrejme na hurónsky plač by som sa zobudila. Ale pokiaľ si pomrnká a spí ďalej, tak to väčšinou ani nezaregistrujem.

kaca222
14. sep 2025

Si unavená, máš tvrdší spánok. Neboj sa, keď nikto nezareaguje, dieťatko začne plakať hlasnejšie a zobudíš sa. Nesúhlasím s tým, že je dobré dieťa nechať poplakať, ale keď sa nezobudíš, no čo narobíš 🤷‍♀️ ja som taká istá a najviac ma vedia pobaviť tie výroky, že keď má žena bábätko vedľa seba v posteli, zobudí sa na to, že dieťa nedýcha 😂 tak to určite

anonym_77b3ea
15. sep 2025
@kaca222

Si unavená, máš tvrdší spánok. Neboj sa, keď nikto nezareaguje, dieťatko začne plakať hlasnejšie a zobudíš sa. Nesúhlasím s tým, že je dobré dieťa nechať poplakať, ale keď sa nezobudíš, no čo narobíš 🤷‍♀️ ja som taká istá a najviac ma vedia pobaviť tie výroky, že keď má žena bábätko vedľa seba v posteli, zobudí sa na to, že dieťa nedýcha 😂 tak to určite

@kaca222 ja mam práveže tiež tvrdý spánok ale ako sa mi narodila mala ,čo sa týka nej na všetko sa zobudím ale keď ráno manželovi zvoní budík, tak ani neviem :D

anavixy
15. sep 2025
@kaca222

@kaca222 a ty mas dieta pri sebe v jednej posteli alebo len v jednej izbe?

maminkadeticiek
15. sep 2025

Nie je to normalne,je to instinkt zobudit sa,takze podla mna si strasne vycerpana a tvoje telo potrebuje spat.Ked dobehnes spankovy deficit tak sa to asi zlepsi.
1.Kolko si po porode?
2.Aky spanok si mavala pred porodom,tehotenstvom?

autor
15. sep 2025

Ďakujem, dievčatá. Nie je to vyčerpaním, ja som takto spávala aj pred tehotenstvom. Len som si myslela, že po pôrode sa budem na bábätko prirodzene budiť.

anonym_77b3ea
15. sep 2025
@anonym_autor

Ďakujem, dievčatá. Nie je to vyčerpaním, ja som takto spávala aj pred tehotenstvom. Len som si myslela, že po pôrode sa budem na bábätko prirodzene budiť.

@anonym_autor a možnože máš taký tuhý spánok lebo vieš, že je tam aj manžel. Keď budete samé to môže byť už iné. Také podvedome 🙂 neboj nič. Dieťatko ta zobudi 🙂

kaca222
15. sep 2025
@anavixy

@kaca222 a ty mas dieta pri sebe v jednej posteli alebo len v jednej izbe?

@anavixy mala som syna aj v postieľke vedľa seba, aj v manželskej posteli 🙂 teraz už je s nami natrvalo v manželskej, ale už je to trojročný veľkáč😃

majlo1234
15. sep 2025

Vies co, ja by som to brala. Ak je babo v bezpeci v postielke, alebo pri tebe, skor alebo neskor ta zobudi. Problem by bol neskor, ked uz sa bude aj hybat, aby bol vzdy zabezpeceny tak, ze sa neskotula z postele
Ja sa zobudim aj na prd🤣