icon

Ako riešiť večernú zápchu a problémy s trávením?

stelly652
19. jún 2025

Ahojte idem si po radu a spýtať sa či aj Vy mate takéto problémy zažívacie tráviaceho ústrojenstva.....Už posledne 3 týždne pozorujem sam na sebe,že mám problémy s večerným vyprázdňovaním čo som nikdy nemal zdravo sa stravujem veľa ovocia,zeleniny jem veľa pijem čistej vody a nič nepomáha môže to biť aj s vekom?,že metabolizmus sa spomaľuje?...a brucho potom je nafúknuté a tým pádom dochádza ku krčom....mate to aj vy takéto problémy?.....čo vám pomáha?....Mate nejaké tipy,triky ako sa s týmto popasovať?...

majamat
Autor odpoveď zmazal
stelly652
autor
19. jún 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat stravujem sa zdravo snažím sa nejesť sýte jedla pohyb mam častý chodím pešo do mesta s mesta naspäť domov nerobí to Vnútorný stres?:.

taktotedanie
19. jún 2025
@stelly652

@majamat stravujem sa zdravo snažím sa nejesť sýte jedla pohyb mam častý chodím pešo do mesta s mesta naspäť domov nerobí to Vnútorný stres?:.

@stelly652 pridaj vlakninu popripade slivkovu stavu z dm drogerie
Akoze veta “jem vela ovocia a zeleniny” 😅 akoze priloha k obedu a jeden banan veruze nie je vela zeleniny a ovocia - vacsina slovakov to takto ma
Kebyze sa tak idealne stravujes potiaze nemas
Inak zaujimave, vecerne vyprazdnovanie…? Len vecer?
Alebo si daj predpisat magnosolv niekoho z toho dobre prezenie a este sa aj ukludnia 😅

majamat
Autor odpoveď zmazal
viestta
19. jún 2025

Rano to ide bez problemov? Lebo normalna stolica je od 2x denne az po raz za 2 dni. Zapcha je nieco uplne ine. A tie vecerne krce mozu byl len zarazene vetry.

majamat
Autor odpoveď zmazal
stelly652
autor
19. jún 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat 2 krát do týždňa pešo a keď chytím spoj tak idem Autobusom abo TAXI

stelly652
autor
19. jún 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat ešte na začiatku neviem či som spomenul abo ne že som mal silne bolesti pod ľavým rebrom a keď som šiel na potrebu v momente ustúpila bolesť máš aj ty takéto problémy? ako ja

majamat
Autor odpoveď zmazal
viestta
19. jún 2025
@stelly652

@majamat ešte na začiatku neviem či som spomenul abo ne že som mal silne bolesti pod ľavým rebrom a keď som šiel na potrebu v momente ustúpila bolesť máš aj ty takéto problémy? ako ja

@stelly652 kolko kilometrov to je, ked nestihnes autobus? A rano mas stolicu? Ak ano, mas to v norme, len ta naduva. Pohyb pomaha rozhybat peristaltiku.

stelly652
autor
19. jún 2025
@viestta

@stelly652 kolko kilometrov to je, ked nestihnes autobus? A rano mas stolicu? Ak ano, mas to v norme, len ta naduva. Pohyb pomaha rozhybat peristaltiku.

@viestta 11 km je tomu.....správne bi som mal mať večer pretože sam som pocítil ak som zanesený večer tak ťažko sa mi zaspáva abo nespím vôbec a dostávam krče nikdy som nemal takéto problémy a ráno niekedy mam niekedy nemám stolicu hlavne mi ide o večernú stolicu a som veľmi štíhly

viestta
19. jún 2025
@stelly652

@viestta 11 km je tomu.....správne bi som mal mať večer pretože sam som pocítil ak som zanesený večer tak ťažko sa mi zaspáva abo nespím vôbec a dostávam krče nikdy som nemal takéto problémy a ráno niekedy mam niekedy nemám stolicu hlavne mi ide o večernú stolicu a som veľmi štíhly

@stelly652 tak si pridaj vecerny pohyb, tych 11 km by bolo fajn ale nie za cely tyzden