Ako riešiť zápach z úst u manžela?
Pomozte ako na manzela 🙏 ..ma fobiu a nechce chodit k zubarovi ,ale to uz su roky ☹️
ja ho poznam 16r a odvtedy na 100% nebol u zubara..ja s deckami chodim pravidelne..aj ked sa bavime niekedy o zuboch ,tak ho nieco blokne a bud odide a nevnima... ten zapach z ust je horsi a horsi na metre a on sa asi neciti... povedal,ze on si da zuby robit vsetko naraz a musia ho uspat ,inaksie nie...stav zubov je katastrofa...viem,ze ustna dutina je zaklad na imunitny system a vnutornosti...ja mu dohovaram uz roky ale vsetko ide na prazdno brrrrr.... stale ma kasel a stale sa vyhovara na nieco ine,len nie ,ze na vine je usta dutina a hygiena... a ja nenavidim smrad a to sa odzkradluje aj od nasho vztahu..pusa nehrozi z mojej strany...stale hovori,ze to prehanam ,ale fakt ten smrad je hroza...nechodit k zubarovi vela rokov sa musi niekde odzrkadlit....viem,ze zaludok a travenie nema v poriadku,ale on si to nechce pripustit... cim starsi ,tym tvrdohlavejsi....brrrrr
Ked sa tu prebera, akeho partnera si vybrat, spominaju sa mnohe vseobecne zname kriteria. Pre mna je dolezite aj menej spominane - vztah k svojmu zdraviu. Ked vidim chlapa, ktory sa boji lekarov do takej miery, ze zanedbava zdravie, je mi jasne, ze je pre zivot je nepouzitelny. Okrem toho, ze kasle na seba, kasle totiz aj na tych, za ktorych je svojim sposobom zodpovedny - na zenu aj deti, je teda totalny sebec. Napriklad tie zuby vobec nie su len estetickym a pachovym problemom, zapal zo zubov ma velky vplyv na srdce. Naco mi je chlap, ktory zgegne na infarkt len preto, ze sa bojka zubara - a hlavne dnes, ked si pri tom moze aj pospat.
Ked sa tu prebera, akeho partnera si vybrat, spominaju sa mnohe vseobecne zname kriteria. Pre mna je dolezite aj menej spominane - vztah k svojmu zdraviu. Ked vidim chlapa, ktory sa boji lekarov do takej miery, ze zanedbava zdravie, je mi jasne, ze je pre zivot je nepouzitelny. Okrem toho, ze kasle na seba, kasle totiz aj na tych, za ktorych je svojim sposobom zodpovedny - na zenu aj deti, je teda totalny sebec. Napriklad tie zuby vobec nie su len estetickym a pachovym problemom, zapal zo zubov ma velky vplyv na srdce. Naco mi je chlap, ktory zgegne na infarkt len preto, ze sa bojka zubara - a hlavne dnes, ked si pri tom moze aj pospat.
@mandzula Vystizne
@mandzula
Ale on nezgegne na ten infarkt ale zalahne do postele a ty pani manzelka opatruj ho a trap sa s nim aj s 300€ invalidky co mu vypocitaju.Lebo to nieje vzdy take radikalne ze bum a zomrie.Skor sa to bude tahat roky- choroby a s tym suvisiace problemy a obmedzenia.
Čiže plánuje si ísť dať robiť až protézu? 🤢
@mandzula amen 🙏🙏🙏🙏🙏
Presne takto to je
@mandzula
Ale on nezgegne na ten infarkt ale zalahne do postele a ty pani manzelka opatruj ho a trap sa s nim aj s 300€ invalidky co mu vypocitaju.Lebo to nieje vzdy take radikalne ze bum a zomrie.Skor sa to bude tahat roky- choroby a s tym suvisiace problemy a obmedzenia.
@ketrin1984 Ano, to bol extremy priklad na dokreslenie dolezitosti riesenia svojho zdravia. Aj ja mam takeho chlapa v blizkej rodine a ked pocujem, ako on nepojde na vysetrenie prostaty, lebo xyz trapnych dovodov, tak by som ho ovalila. A to jeho otec rakovinu prekonal, takze nabeh je jasny.
@mandzula poznal som takého čo odmietal lekárov, zomrel 52 ročný na neliečený vysoký tlak
@anonym_autor Nech ide k zubárovi, strach nestrach. Náš známy to riešil podobne, žiaľ, keď už bola bolesť neznesiteľná, išiel k zubárovi a diagnostikovali mu nádor spôsobený zanedbaním zdravia v ústach. A nevyzerá to dobre :(
@anonym_autor uplne ti rozumiem. Moj sa sice o zuby stara, ale zjavne ma nejaky zdravotny problem, kedze z ust mu neprijemne smrdi. Pripomina mi to smrad tabliet proti moliam, co babka davala do skrine, ked som bola dieta. Odmieta to riesit lebo vraj brat so svagrinou nic necitia. A ako pises, ani pusu mu poriadnu nedam lebo to sa neda, proste. Stoji odo mna meter a mne je zle, nie to este aby som ho pobozkala.
@anonym_autor uplne ti rozumiem. Moj sa sice o zuby stara, ale zjavne ma nejaky zdravotny problem, kedze z ust mu neprijemne smrdi. Pripomina mi to smrad tabliet proti moliam, co babka davala do skrine, ked som bola dieta. Odmieta to riesit lebo vraj brat so svagrinou nic necitia. A ako pises, ani pusu mu poriadnu nedam lebo to sa neda, proste. Stoji odo mna meter a mne je zle, nie to este aby som ho pobozkala.
@17alexis ako tablety proti moliam? Nie ako aceton? To moze signalizovat cukrovku.
@17alexis fuj
@17alexis ako tablety proti moliam? Nie ako aceton? To moze signalizovat cukrovku.
@0silvia0 mne to pride ako tie tablety 😄 ale isto to bude suvisiet s pankreasom, maval casto zapaly a rovnako smrdelo z ust jeho bratrancovi, ktory umrel na rakovinu pankreasu. Niekedy to citit dost a inokedy vobec. Ked je unaveny, tak vyzera ako opity, aj pamat mu obcas vynecha, napriklad ulozime dceru vecer spat a on sa po 5 minutach opyta, kde je dcera, ze pred chvilou tu bola. Ale ked nema zaujem to riesit, nic nezmozem.
@anonym_autor autorka, ja ti rozumiem. Tiež mám manžela, ktorý má problém so zápachom z úst. Dlho bol problém zuby, keď sme sa spoznávali, dával si to po rokoch do poriadku. Ako dieťa zažil viackrát veľmi necitlivé zubné ošetrenie a ťažko to prekonával. Nemá tvoj manžel podobnú skúsenosť? Ak áno, s tým sa dá niečo urobiť, nájsť zubára s citlivým prístupom, psychoterapia atď... Môj muž prestal fajčiť, dal si všetky zuby do poriadku, popracoval aj na hygiene, ale stále má so zápachom problém. Zistil, že má tonsil stones, opakovane sa mu to robí...nemá tvoj podobný problém? Je to dosť na hovno, mne to vadí, tiež mi je niekedy nepríjemné bozkávanie. Ja nastojim na hygiene a keď sa chce bozkávať, umyje si zuby a použije aj ústnu vodu, vtedy je to ok.
akoze fakt niektore komenty su tu cez ciaru...pisem ,ze ja aj moje decka chodime pravidelne /dentalna hygiena a prehliadky / ... neviem ,co tu motate nas vztah 16r dozadu,ked sme sa spoznali..vtedy bol ok ..zmena nastala par rokov dozadu a niektori by sa uz rozvadzali kvoli tomu,to sme dopadli boze moj.... kedze ma zuby mensieho zrastu,tak predny pohlad je ok,len ide o zadne ,kde su asi diery,necumim mu do huby...ano ,uz som ho objednala par x a nikdy neprisiel ,vzdy sa vyhovoril na nieco... on je kua dospely,ja ho nemozem chytit za ruku a ides..ja obvinujem aj jeho rodicov ako ho vychovali a aky ma odstup od lekarov ani na gastro nepojde... zuby si umyva pravidelne ,ale to niekedy nestaci.. nie vsetko je len o sexe..nie kazdy sexuje kazdy den ako zajac 😂
@anonym_autor teraz, ako keby čítam o mužovom kolegovi a teraz sa rozvádzajú. Ten smrad si viem predstaviť, boli u nás na oslave a hanbila som sa nich... Ona to isté, snažila sa, objednala a vždy na to kašlal. Povedala buď, alebo ... A tak idú od seba, lebo to sa nedá.
Mala som obdobný problém s ex partnerom. Zlomený zub, kameň, povlak, zápal, zápach… ja pracujem v zubarskom odvetvi, takže pre mňa total katastrofa. Pre mňa sú zuby alfa omega. Dotoho si samozrejme sem tam zapálil a užíval žuvací tabak- z duše to neznášam. Zápach z úst bol taký, že naozaj som odmietala aj sex. Zistila som, že k svojej zubarke nechodí, tak som tam zavolala a dala poslat dokumentáciu k mojej kamoske, bývalej šéfke- zubarke… raz tam bol so mnou, ona zhrozená že ako dovolím aby ma bozkával takýto človek… no- nedovolila som… dentálnu hygienu som mu taktiež riešila, ako malé decko som ho doma kontrolovala či si dobre umyl zuby… ale musel mať tiež nejakú traumu, lebo keď som začala s témou zuby, zostal podráždený. Celkovo nebol naučený komunikovať, to je najhlavnejší dôvod prečo je už ex. Autorka, držím palce, aby ste našli s mužom kompromis (čím skôr vybaviť ošetrenie v celkovej anestezii)
Je to už 28 rokov dozadu, čo zomrela žena tesne pred 50tkou na rakovinu.Bola silná fajčiarka so zhnitými zubami.Všetky zuby mala čierne, doslova pahyle jej iba zostali.Len vtedy a dnes porovnať ošetrenie u zubara je velký rozdiel.Dnes je to úplne bezbolestné.

Netreba preháňať, to nie je dôvod na rozvod.
@anonym_a527e6
Egoizmus a nezrelý muž je dosť dobrý dôvod na rozvod